Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 "Broken" Fore Phasers?
03-11-2010, 04:11 PM
So I picked up the game Saturday in the atari.com sale (I kind of wish I had waited for the Amazon sale, but c'est la vie) and have been chugging along in my limited playtime (I'm halfway to LT5). Last night I was doing my first Delta V patrol mission and, suddenly, my fore phasers stopped working. I got them to fire once on logging in today, but then they weren't working anymore. They're grayed out, but a different grayed out than out of range/out of angle stuff. I tried swapping out the phaser arrays in my fore and aft (1/3) slots, tried switching out my fore phasers and photons, they're not shooting. Is this a glitch? Did I miss something somewhere on how to rectify it? Any help is great.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
03-11-2010, 04:22 PM
What are you trying to do to activate them? Space bar, clicking, assigning to a key?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
03-11-2010, 04:24 PM
Tried clicking and pressing the assigned key (1 or 2). Hadn't thought of spacebar--that's all beams, yes?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
03-11-2010, 04:29 PM
Was it after you activate beam overload? that happens to me all the time with my autofire front phasers, but not my rear ones.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
03-11-2010, 04:40 PM
Quote:
Originally Posted by Blitzy
Was it after you activate beam overload? that happens to me all the time with my autofire front phasers, but not my rear ones.
I'll be honest; I really don't remember. I use BO a lot, so it's entirely possible--but wouldn't explain why 20 hours later it's still broken. I guess this is something about which I need to talk to a GM...or maybe commit suicide by Gorn and see if that helps.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
03-11-2010, 04:42 PM
I doubt it, it gets better after you die or leave the area
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
03-11-2010, 06:11 PM
i have had that problem myself. only it was aft phaser array and also my aft quantum torpedoes. such a pain in the butt. and it happened later that i lost them again. and then on a different session lost a fore phaser array. it fixes on a relog but when in the middle of a mission it is very annoying...
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
03-11-2010, 06:25 PM
Then the next time it happens to me, I'll bug the heck out of it.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
03-11-2010, 09:27 PM
Yeah, it's a bug so bug report it. Hopefully it'll get fixed.

Something you may want to try is removing it to your inv, then replacing it. See if that gets it to work.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
03-12-2010, 04:01 AM
There's a thread discussing this issue - check the dev tracker.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 08:44 PM.