Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Binds on Numpad 9&0
03-12-2010, 06:01 AM
I can't assign skills in the UI to make skill 9 or 0 acitvate w/the numpad. Is there a way to do it manually? 1-8 are there, but not 9&0, why?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
03-12-2010, 06:11 AM
/bind numpad9 +trayexecbytray x y

Whereas x stands for tray row - 1, y for column -1.
A power in row 3, column 6 would get activated by using +trayexecbytray 2 5 [or by pressing alt+6].

For further instructions, see http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t=66110 - helped me a lot.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
03-12-2010, 06:13 AM
Quote:
Originally Posted by timothytoday View Post
I can't assign skills in the UI to make skill 9 or 0 acitvate w/the numpad. Is there a way to do it manually? 1-8 are there, but not 9&0, why?
did you try options then keybinds?

I have my keypad 9 & 0 bound and working that way.

Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
03-12-2010, 06:17 AM
TYVM!

I still wonder why they included numpad 1-8, but not 9 & 0.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
03-12-2010, 06:21 AM
Quote:
Originally Posted by TheBleedingEdge
did you try options then keybinds?

I have my keypad 9 & 0 bound and working that way.

Yes, when I hit a num key, nothing happens. It worked fine in beta.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
03-12-2010, 06:26 AM
I just tried, I could not assign numpad9 / 0, neither, until I did:
Clearing numpad1, reassigning numpad1. Now I can assign numpad9 without having to bind it manually.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
03-12-2010, 06:55 AM
Quote:
Originally Posted by dangerix View Post
I just tried, I could not assign numpad9 / 0, neither, until I did:
Clearing numpad1, reassigning numpad1. Now I can assign numpad9 without having to bind it manually.
No dice. When I hit a numpad key, nothing happens - yes, num lock is on.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
03-12-2010, 07:32 AM
Quote:
Originally Posted by timothytoday View Post
No dice. When I hit a numpad key, nothing happens - yes, num lock is on.

I turned my num lock off when I bound these (i did it manually), and turned it back on after. I have had no issue using the keys since.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
03-12-2010, 07:52 AM
Everything works manually, so I'll just do it that way. Thx all.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
03-12-2010, 09:29 AM
Try /bind <key> trayexecbytray x y z

<key> = numpad9 or numpad0
x = 0 for ground, 1 for space trays
y = tray number - 1, trays start numbering at zero(0) tray 1 is tray 0 in the /bind command
z = slot number -1, slots start at zero(0), slot 1 in the UI is slot 0 in the commands

So to bind tray 2 slot 9 to brace for impact for numpad 9 key

Put the Brace for Impact in the slot

in the chat box type:

/bind numpad9 trayexecbytray 1 1 8
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 01:10 AM.