Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Unable to connect to patch server

Unable to authenticate

Unable to connect to account server

Game server not responding

Should give up on this game or what, I am able to log in from basically 5:35pm EST to 7:00pm EST then the connection crap starts all over again.


Please let me know as it is now aggrivating the hell out of me.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
03-13-2010, 06:57 AM
Those messages mean you havea connection problem on your system or ISP that is blocking the conenction to cryptics servers. Disable/uninstall all firewall AV software, and make srue your router is not blocking ports 7000 through 7500.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
03-13-2010, 10:14 PM
Quote:
Originally Posted by tedgp123 View Post
Those messages mean you havea connection problem on your system or ISP that is blocking the conenction to cryptics servers. Disable/uninstall all firewall AV software, and make srue your router is not blocking ports 7000 through 7500.
OK disabling AV and Firewall, but how do I check to see if Router is blocking ports 7000 - 7500?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
03-13-2010, 10:58 PM
What are your net test results?
net test
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
03-14-2010, 12:05 AM
Quote:
Originally Posted by Jai9100 View Post
What are your net test results? Surely you've done this first before posting

net test
I found a web page that told me how to actvate those ports 7000 through 7500, that apparently is not the problem, as I have checked the nettest thing, and I still cannot log into the game.

I keep getting Unable to Authenticate, or Server not responding,

I really hate not being able to play something I have to pay for to play.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
03-14-2010, 12:12 AM
Just so you did not think I did not run the test here are the results I got at 3:00am EST, and yes I still did not get connected to the game

contacting nettest server..
Local IP: 98.31.57.128
Ping: 75.2 msec
Port: 80: 482 KB/sec 15 KB/sec 511 KB/sec 500
Port: 80: 496 KB/sec 16 KB/sec 525 KB/sec 500
Port: 443: 467 KB/sec 15 KB/sec 495 KB/sec 500
Port: 443: 537 KB/sec 17 KB/sec 571 KB/sec 500
Port: 7255: 560 KB/sec 17 KB/sec 594 KB/sec 500
Port: 7255: 483 KB/sec 15 KB/sec 512 KB/sec 500
Port: 7003: 438 KB/sec 14 KB/sec 463 KB/sec 500
Port: 7003: 441 KB/sec 14 KB/sec 467 KB/sec 500
Port: 7202: 431 KB/sec 13 KB/sec 456 KB/sec 500
Port: 7202: 462 KB/sec 15 KB/sec 490 KB/sec 500
Port: 7499: 557 KB/sec 17 KB/sec 591 KB/sec 500
Port: 7499: 539 KB/sec 17 KB/sec 571 KB/sec 500
Port: 80: 563 KB/sec 18 KB/sec 597 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 1 KB/sec
hit return to exit
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
03-14-2010, 12:59 AM
Just for info purposes and the fact I am so flipping annoyed, it is now 4:00am EST, I have not been able to log into the game at all, either

Unable to Authenticate or

Game Server not Responding

I am so angry I played a week without insident now I cannot even play for ten minutes. what is the problem!!!!!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
03-14-2010, 09:46 AM
I would suggest contacting your ISP and check if anything is being restricted. Also, make sure you run the launcher and gameclient with full admin rights.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
03-14-2010, 10:22 AM
Quote:
Originally Posted by Jase-Katar
Just for info purposes and the fact I am so flipping annoyed, it is now 4:00am EST, I have not been able to log into the game at all, either

Unable to Authenticate or

Game Server not Responding

I am so angry I played a week without insident now I cannot even play for ten minutes. what is the problem!!!!!
Close all other programs that connect to the internet (including any add-ons running in your task bar) and get a packet capture of the unable to authenticate problem. Start the capture right before you start STO through the error you get, then stop the packet capture.

http://forums.startrekonline.com/sho...23#post2281623
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
03-14-2010, 02:19 PM
Quote:
Originally Posted by tedgp123 View Post
Those messages mean you havea connection problem on your system or ISP that is blocking the conenction to cryptics servers. Disable/uninstall all firewall AV software, and make srue your router is not blocking ports 7000 through 7500.
You sound like a Dev/GM. If you are one, then that is something that they would say. Why are you always quick to defend something that is not the fault of most of us?
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:47 PM.