Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 381
05-23-2012, 06:44 PM
I have a question for those familiar with Alias commands.

Say I want to create an alias that will bind a key to assist the person i have targeted at the time, meaning, all I would have to do to bind or rebind this key is target my teams target caller and then execute the alias command and it would then create the bind, is this even possible? I'm imagining the syntax as something similar to this perhaps?

Alias b "/bind x assist $target"

Thoughts? Comments? Suggestions?

Edit: Upon further thinking on this, I'm thinking the reason I can't get a dynamic bind to work based off my target for assist is that its believing the character's name IS $target instead of taking my targets name.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 382
05-24-2012, 12:53 PM
Why not just make 'x' be the assist key?

x assist


that way, if you click on a friend or use the team mate keys (F2-F5), and then hit x, you should assist them. I haven't confirmed it, but it should work.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 383
05-24-2012, 04:51 PM
Quote:
Originally Posted by BDS
Why not just make 'x' be the assist key?

x assist


that way, if you click on a friend or use the team mate keys (F2-F5), and then hit x, you should assist them. I haven't confirmed it, but it should work.
Yes, thats what my normal bind is, I'm trying to create a bind that will create a X bind to assist my target without me having to type the bind everytime I change groups. Instead I could just target the Target-Caller, hit a key, and x is bound to assist them. However, I'm thinking this may not infact be possible.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 384
05-25-2012, 09:18 AM
Blah.. there's a reason why I normally play Tactical's, and not Engineers...

Right, I've got 4 powers on in tray 4 slot 4 (so that would be 33)...

I'm trying to set up a toggle. So I can press a button at the start of combat and they start cycling through.

I've been trying to tie them to the "*" key on my number pad. And nothing will work! Even jsut single commands won't link to that key.

What I've tried so far is:
Quote:
* =++TrayExecByTray 3 3 $$ ++TrayExecByTray 3 4 $$ ++TrayExecByTray 3 5 $$ ++TrayExecByTray 3 6
So where did I go wrong?
Thanks.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 385
05-28-2012, 05:07 AM
Ok I had a play around, and did some reading on this thread, and realised what I was after was a bit of a no no. But I got the next best (and legal thing). I key bound the 4 powers I wanted in rotation to one key and will have ot hammer that...

So my next question, Can I "key" bind those to a mouse button?

I have a mouse with two thumb buttons, which I don't use. Instead of having to take my hand off the mouse to hit the Keybind I set up, it'd be easier if I could keybind the command to the mouse button.

So obviously I replace the "numpad0" in my code block with the reference to the mouse... but what is it?

Thanks.

PS:
Hmmm.... if this is possible, does that mean I can set my Escort up with a joystick?!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 386
05-28-2012, 09:32 PM
I apologize if this has been covered, but this is what I would like to do.

I currently use the following (through the game's menu):

W = Pitch up
S = Pitch Down
A = left
D = right
Q = throttle down
E = throttle up


What I would like, is 6 individual binds and each bind would execute what is listed above + distribute shields. (i.e. I press W to pitch up and I pitch up as well as distribute shields, etc.)

I've tried the space bar +distribute shields command, and I don't really like it (I have a few other things mapped near my thumb).


Instead id prefer to have shields distributed every time I activate any movement regardless of which WASDQE key I press.

Is this possible?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 387
05-29-2012, 08:41 AM
Sorry, it is not possible... unless you do this


w "+invertibleup$$+power_exec Distribute_Shields"
s "+invertibledown$$+power_exec Distribute_Shields"
a "+left$$+power_exec Distribute_Shields"
d "+right$$+power_exec Distribute_Shields"
e "throttleadjust .25$$+power_exec Distribute_Shields"
q "throttleadjust -.25$$+power_exec Distribute_Shields"

That is for a bind file, if you want to bind the keys from the chat interface, then use /bind before each command.

Also, for future reference, if you mouse over the actual command, not the key, the interface will tell you the bind command.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 388 :: going nuts::
05-29-2012, 06:58 PM
K, What am I doing wrong.. Trying to bind 4 of my C keys...going by what I read it should be like this?

/bind 1 +TrayExecByTray 2 1 $$ +TrayExecByTray 2 2 $$ +TrayExecByTray 2 3 $$ +TrayExecByTray 2 4"

But I get this error


[System] Unknown command "+TrayExecByTray".

If I remove the + sign, I get this error

[System] "TrayExecByTray" takes 3 argument(s).

[System] TrayExecByTray <int> <int> <int>

[System] "TrayExecByTray" takes 3 argument(s).

[System] TrayExecByTray <int> <int> <int>

[System] "TrayExecByTray" takes 3 argument(s).

[System] TrayExecByTray <int> <int> <int>


Any ideas?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 389
05-29-2012, 07:32 PM
Quote:
Originally Posted by BDS
Sorry, it is not possible... unless you do this


w "+invertibleup$$+power_exec Distribute_Shields"
s "+invertibledown$$+power_exec Distribute_Shields"
a "+left$$+power_exec Distribute_Shields"
d "+right$$+power_exec Distribute_Shields"
e "throttleadjust .25$$+power_exec Distribute_Shields"
q "throttleadjust -.25$$+power_exec Distribute_Shields"

That is for a bind file, if you want to bind the keys from the chat interface, then use /bind before each command.

Also, for future reference, if you mouse over the actual command, not the key, the interface will tell you the bind command.

That's exactly what I was looking for, thank you very much.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 390
05-29-2012, 11:36 PM
I had a similar problem, look back about page 30, that cleared it up for me.

Try:

/bind 1 +TrayExecByTray 2 1$$ +TrayExecByTray 2 2$$ +TrayExecByTray 2 3$$ +TrayExecByTray 2 4"

It was a literally just misplaced spaces on mine.
Keep in mind I don;'t know what I'm talking about.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:42 PM.