Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Game crashes when Alt-Tabbing
07-07-2011, 10:52 AM
The game crashes all the time as soon as i press Alt-Tab to do something outside the game.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
07-07-2011, 11:16 AM
This used to come up a lot. If I remember correctly, it was tied to running the game at a different resolution than the windows desktop resolution. Try matching the game res and the windows res and see if that fixes your problem.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
07-07-2011, 12:32 PM
I have it set to "windowed maximized" (looks like full screen). You can minimize the game with no ill effects. That's how I fixed it when I had the problem.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
07-07-2011, 05:01 PM
The same thing happened to me, but I already had the game running at the same resolution as my desktop.
What's worse, now I can't even run the game long enough to change the graphics settings before it hangs. The launcher appears to work fine (I even forced a verify), but once in game there seems to be a fixed countdown to lockup. If I leave it at character select, it still hangs. If I hurry and log into a toon, it still hangs. If I back out to the in-game login screen and try to get to th options menu from there, it still hangs.
Is there anything else I can do or do I just have to wait for the next patch and cross my fingers?

EDIT: One more strange bit - if I get into the Captain's Table, I can still hear the background noise and other players accessing consoles even after my game stops responding.

and here's the Windows crash report (the game itself doesn't seem to know that anything's wrong)

Description:
A problem caused this program to stop interacting with Windows.

Problem signature:
Problem Event Name: AppHangB1
Application Name: GameClient.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 4e13f5b5
Hang Signature: f8d0
Hang Type: 0
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1033
Additional Hang Signature 1: f8d0f43c664b01ab7c37b27198f3c8e3
Additional Hang Signature 2: 2610
Additional Hang Signature 3: 2610af78695d9d6fcfc19c2fe9569dba
Additional Hang Signature 4: f8d0
Additional Hang Signature 5: f8d0f43c664b01ab7c37b27198f3c8e3
Additional Hang Signature 6: 2610
Additional Hang Signature 7: 2610af78695d9d6fcfc19c2fe9569dba

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
07-07-2011, 05:46 PM
Nevermind, I exited Xfire and everything works fine now.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
07-07-2011, 06:55 PM
I don't use Xfire but i've got pretty much the same problem, i run windowed maximized, and if i minimize im fine but the second i try to restore, BOOM gameclient.exe crashes, started happening the minute season 4 released on tribble when i played that but holodeck could minimize no problem now that S4 is out i minimize and try and restore? crash...
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
07-07-2011, 07:01 PM
Interesting, i just tried to change my resolution from window maximized to full screen in the options at the ingame login screen and got a crash....

Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: GameClient.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 4e13f5b5
Fault Module Name: StackHash_463c
Fault Module Version: 6.1.7600.16385
Fault Module Timestamp: 4a5bdadb
Exception Code: c0000374
Exception Offset: 000c283b
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.48
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 463c
Additional Information 2: 463c5665511c2357b99e875dde06ac8e
Additional Information 3: 4d5c
Additional Information 4: 4d5c3867b52aaff76f6dd5d37a3c6390


wierd huh? anyone else unable to change resolutions without crashing? scratch that ANY video setting change including moving the slider crashes it...
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
07-07-2011, 10:59 PM
Quote:
Originally Posted by Shelkart.Marne
The same thing happened to me, but I already had the game running at the same resolution as my desktop.
Same here, been happening a lot lately.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
07-08-2011, 03:45 AM
alright so apparently i need to check for video driver updates more often....new driver for my ATI Radeon HD3600 fixed the issue thankfully...
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
07-09-2011, 03:38 PM
I've been having the same issue with Champions Online, and now STO, I guess there's inherently something that makes them hate alt-tabbing lol :p
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:18 PM.