Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 11
07-07-2011, 03:14 PM
SWG has this voice chat and it works just fine most of the time.

Also, it's nice to have an in game option for voice chat because often there's guild members that can't use another voice program for various reasons, AND, when you group with people not in your guild, or friend's list, you can all still talk and organize your missions/raids without having to give out your Vent or TS channels to strangers.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 12
07-07-2011, 03:15 PM
Quote:
Originally Posted by Xautos
me and the fleet i am in spent the better part of 30 minutes trying to get this ingame voice chat to work and were convinced that you got the cheapest crappiest product you could for this game.

we didnt get anywhere with it, just static and a barely auditable voice in the background. we ended up going to Raidcall just to talk through an aborted Cure run and boy did that get tedious with armek.
I take it you adjusted your volume and then went to the participant window to adjust theirs?

My fleet did this without any problems.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 13
07-07-2011, 03:21 PM
Even on Tribble I couldn't get it to work, voice chat is enabled and my microphone is plugged in and works fine on every VOIP service I've ever used, on STO the vivox controls won't even show up where they should and even trying to Mic test only results in a blank box.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 14
07-07-2011, 07:25 PM
It seems to work very sporadically, some of my fleetmates sound fine, but about 1/2 of them sound like adults in a Charlie Brown TV special, & some of them i cant hear at all, even though i can hear others responding to them.I have only been in 2 arenas today so far ( Broken Queues again ), & no one on my team talked, or if they did, i never heard them.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 15 Assistance
07-07-2011, 07:27 PM
I think the chat is too much for the server. and it kicks several of us players off every now and then. it makes it really difficult to do missions
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 16 Headset mishap
07-07-2011, 07:48 PM
This voice chat is very nice, but I'm having problems with my headset. I can hear the game sounds, but when people reply I hear them from my computer speakers. I use a Windows 7 Laptop and my headset is a Logitech Usb.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 17
07-07-2011, 09:23 PM
Quote:
Originally Posted by Erik-99
This voice chat is very nice, but I'm having problems with my headset. I can hear the game sounds, but when people reply I hear them from my computer speakers. I use a Windows 7 Laptop and my headset is a Logitech Usb.
Have you tried setting your output to the headset under Options > Voice Chat?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 18
07-08-2011, 12:51 AM
Push-to-talk feature works ok but it would be great to have voice activation option in this voice chat...
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 19
07-08-2011, 05:25 AM
Is it possible to change the default "N" button for "push-to-talk" ?
If so , where ?

(I'd like to set it to one of the outlining buttons on my keyboard , so I could reach for it without looking)
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 20
07-08-2011, 06:41 AM
Wow, a ingame voice chat....
What a waste of money and time.


Live long and prosper.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 03:28 PM.