Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Strange connection issue
07-18-2011, 04:32 PM
when im in game its running fine but to my friends im always logging on and off does anybody have any clue to wat is going on
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
07-19-2011, 06:06 PM
If you are still having problems:

*Always* run a tracert. Find out which hops you are taking and where the lag starts.
*Always* use the nettest tool to check if you are able to connect properly.
*Always* add from where you are playing (I don't need your address, but we do need to know where in the world you are and what your internet service provider is)

Tracert patchserver.crypticstudios.com to check your routing.

You can run tracerts from a windows prompt or through online tools; select that which works best for you.

Nettest:
Go to files.champions-online.com/nettest.exe
Download this file and run it
A command prompt should appear running the test automatically
Copy and paste the results to the forum

Good nettest results have column 1 and 3 with values between 300- 500kb/sec, column 2 with 20kb/sec . Values lower than this indicate some sort of network problem between your computer and the game servers. Problems can include port blocking, port filtering, trafic throttling, or ISP issues.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
07-20-2011, 04:24 AM
thx for the reply
My ISP is virgin media 50mb im from the UK. Ive run the nettest and everything is fine also im not having lag its just when im playing my friends see me log on and off even though im still in the game.

1 6 ms 12 ms 6 ms 10.162.248.1
2 8 ms 10 ms 8 ms brad-core-1a-ge133.network.virginmedia.net [81.9
7.81.125]
3 15 ms 7 ms 8 ms manc-bb-1c-ae2-0.network.virginmedia.net [212.43
.163.233]
4 7 ms 11 ms 8 ms manc-bb-1a-ae11-0.network.virginmedia.net [213.1
05.159.85]
5 14 ms 13 ms 14 ms brnt-bb-1b-ae1-0.network.virginmedia.net [212.43
.163.86]
6 15 ms 16 ms 45 ms brnt-tmr-1-ae5-0.network.virginmedia.net [213.10
5.159.50]
7 24 ms 17 ms 15 ms telc-ic-1-as0-0.network.virginmedia.net [62.253.
185.74]
8 202 ms 199 ms 198 ms te1-3.ccr01.lon04.atlas.cogentco.com [130.117.15
.69]
9 76 ms 308 ms 214 ms te2-8.mpd01.lon01.atlas.cogentco.com [130.117.3.
189]
10 60 ms 204 ms 215 ms te1-8.ccr01.lon01.atlas.cogentco.com [130.117.3.
226]
11 87 ms 87 ms 87 ms te0-2-0-4.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.43.57]
12 87 ms 87 ms 87 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
13 98 ms 89 ms 89 ms 38.111.40.114
14 95 ms 86 ms 87 ms 208.95.185.41

Trace complete.

contacting nettest server..
Ping: 100.0 msec
Port: 80: 628 KB/sec 21 KB/sec 663 KB/sec 500
Port: 80: 678 KB/sec 21 KB/sec 714 KB/sec 500
Port: 443: 677 KB/sec 22 KB/sec 715 KB/sec 500
Port: 443: 648 KB/sec 21 KB/sec 682 KB/sec 500
Port: 7255: 696 KB/sec 23 KB/sec 734 KB/sec 500
Port: 7255: 693 KB/sec 24 KB/sec 732 KB/sec 500
Port: 7003: 641 KB/sec 17 KB/sec 675 KB/sec 500
Port: 7003: 644 KB/sec 21 KB/sec 679 KB/sec 500
Port: 7202: 678 KB/sec 22 KB/sec 715 KB/sec 500
Port: 7202: 679 KB/sec 22 KB/sec 715 KB/sec 500
Port: 7499: 674 KB/sec 23 KB/sec 712 KB/sec 500
Port: 7499: 675 KB/sec 23 KB/sec 713 KB/sec 500
Port: 80: 681 KB/sec 21 KB/sec 717 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec

thats my results with only 1 below 20kbs
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
07-20-2011, 09:52 AM
Quote:
Originally Posted by Ghastous View Post
when im in game its running fine but to my friends im always logging on and off does anybody have any clue to wat is going on
This has nothing to do with your connection,it's a known bug that has been around since Season 4 hit Tribble......they just didn't fix it.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
07-20-2011, 02:37 PM
ah cool cheers
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 07:50 PM.