Go Back   Star Trek Online > Feedback > PvP Gameplay
Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 21
08-04-2011, 05:33 PM
Quote:
Originally Posted by Pantheras View Post
While struggling with clicking on various skills suddenly my CAMERA TARGETING MODE changes...e.g from "Free Camera" to "Follow Target"...Many times it forces me to disengage mid battle ,get into options and change the setting back the way it was ...only to see it happen again the minute i m back in the fight
Hell yeah, that crap was happening on my Engie. I had to change the camera mode to Chase, hit Ok, re-open the window then change it to Free, hit Ok. The setting stayed that time.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 22
08-04-2011, 09:51 PM
I'm asking for help from people who know more about the UI for this before I can get you more answers.

In the meantime: ANYTHING AT ALL that you notce (where your cursor is; playing Fed/Klings; Abilities used; etc) would be a great help.

Thanks so much!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 23
08-04-2011, 10:17 PM
Quote:
Originally Posted by WishStone
I'm asking for help from people who know more about the UI for this before I can get you more answers.

In the meantime: ANYTHING AT ALL that you notce (where your cursor is; playing Fed/Klings; Abilities used; etc) would be a great help.

Thanks so much!
Im having this problem as well
1. seems to work on both Fed and Klink

2. First noticed on my Gal-X the cloak would not respond to a mouse click, i had to use the keyboard.
when i activated the power i lost lock on my target

3. Noticed it recently on my BoP, when activating one of my captain abilities or the cloak i loose my target

4. This does not happen every time, or on a particular power more than others
(but i use the cloak alot so i noticed it first)

5. My curser generally hangs out over the last power I activated, so for example i activate cloak, loose target, but do not move my curser off of cloak

6. Seems to have started happening around the same time i noticed that i could not "mouse click" some of my
abilities, and instead had to use the keyboard to activate them- this problem is intermittent as well. (not all the time and not any particular power more than others)

7. Does not seem to effect Boff powers for me

hope this helps
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 24
08-04-2011, 10:46 PM
Here is what I found out about this issue. I used to have my group member targets set to 1, 2, 3 and 4 my primary ability bar to F1, F2 etc and the secondary (and thrid) to alt -1, alt -2 and ctrl -1, ctrl -2

So when ever I fire abilities where the base key is the same as the group memebr target it will switch.

This only happens with RPG ground controles. My workaroudn was to unmap the traget group member keys.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 25
08-04-2011, 11:23 PM
Quote:
Originally Posted by WishStone
I'm asking for help from people who know more about the UI for this before I can get you more answers.

In the meantime: ANYTHING AT ALL that you notce (where your cursor is; playing Fed/Klings; Abilities used; etc) would be a great help.

Thanks so much!
Would this also be a help: http://forums.startrekonline.com/sho...7&postcount=20
Quote:
Originally Posted by mkenneally View Post
It looks like there are several bugs being described in this thread.

The major one seems to be that clicking on the Bridge Ofifcer Tray deselects your current target. That is the result of having the "Click Deselects Target" option turned on, coupled with "mouse capture" turned off on the tray.

The other is just a UI display issue in the control scheme options pane that should have no actual gameplay impact.

I've fixed both of these issues, and under ideal circumstances they should be pushed in the next patch.
His description seems to make sense to me - and he's even a Dev!

Basically, it seems the behavior of the Bridge Officer Tray has changed to no longer "capture" the mouse. This means a click on the BO tray is still like a click on free space, and thus "Click deselects target". Obviously we as players can't set the BO tray mouse capture behavior, that's what mkenneally has to do.

It might also be not the only issue screwing up, but maybe fixing this would help identifying the others better.

Now if just someone could figure out what happened with $target in team chat.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 26
08-04-2011, 11:26 PM
Another, perhaps related subject is not being able to click on the power tray. Sometimes when I zone in the power tray, usually the top one, becomes unclickable. If I hit escape until I get the options menu and then hit escape again (I assume clearing something), I can then click the tray normally. This usually happens outside of sector space, but occasionally within it.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 27
08-04-2011, 11:51 PM
It happens most for me on my Vice Admiral engineer. Activating Beam Overload or High Yield 1 seem to be the biggest culprits.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 28
08-04-2011, 11:55 PM
Quote:
Originally Posted by WishStone
I'm asking for help from people who know more about the UI for this before I can get you more answers.

In the meantime: ANYTHING AT ALL that you notce (where your cursor is; playing Fed/Klings; Abilities used; etc) would be a great help.

Thanks so much!
Wishstone.

I noticed that this happened after the patch in which the default BOFF panel size was changed. The deselect occured only on the top row of the boff panel and not on the bottom. I was able to stop mine from this behavior by going into the UI and changing the size of the BOFF panel to be wide enough to drop to one row. Perhaps the UI size change didn't correctly affect the sizing and the area in which the clicks are "absorbed" by the UI is not correctly in line with the size of the BOFF panel, so by clicking on said upper row UI, it both activates the ability AND has the click go through to the scene which takes it as a click to deslect the currently target

To all others: go to the ui config, resize your BOFF panel. See if that fixes it. I know if you make it down to one row it fixes the issue. At least it did for me.


edit: http://forums.startrekonline.com/sho...7&postcount=20 that pretty much confirms what i was saying.

A note to everyone. It's most likely that this doesn't have anything to do with specific abilities, it has to do with regions of the UI. Like I said, resizing my boff panel fixed it, but that may be because i dropped it down to one row.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 29
08-05-2011, 12:11 AM
Funny how this happens all the sudden and certain options need to be reset, rather than finding the cause of the problem because this isn't how it was just a mere two weeks ago.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 30
08-05-2011, 12:46 AM
I haven't had this problem in space yet, but it's killing me on the ground, not just in pvp but on borg mission that are pve. I use an ability or swap weapons and it de targets my target and i start shooting where ever i'm looking. It's making me not want to play anymore amongst the other bugs because it's driving me crazy.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 07:09 AM.