Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 31
09-13-2011, 06:33 AM
I just got a reponse to the ticket I made about the issues, the CS person says I should contact my ISP and ask them to route my IP traffic through an alternate DNS, but I've already tried various DNS settings myself, including Google's DNS and OpenDNS. Nothing I tried resolved the unplayable rubberbanding, and the problematic Cogent hops. Meanwhile my ISP says there's nothing they can do since the problem isn't on their end of the connection. I'm about ready to give up and cancel my account.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 32
09-13-2011, 08:58 AM
ISP can set perfered routing scheme in their network routers. which is what Cryptic is asking so the routing for the game ISP is selected to go by a different path than through the hops giving the trouble. That is how the internet works, a router is give a table of routers to conect to for the next leg of the route for a give ip address.
most ISP don't priorities the traffic because it mean they have to do more work in maintaining thier changes from the default setup.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 33
09-13-2011, 10:09 AM
Quote:
Originally Posted by WardH View Post
I just got a reponse to the ticket I made about the issues, the CS person says I should contact my ISP and ask them to route my IP traffic through an alternate DNS, but I've already tried various DNS settings myself, including Google's DNS and OpenDNS. Nothing I tried resolved the unplayable rubberbanding, and the problematic Cogent hops. Meanwhile my ISP says there's nothing they can do since the problem isn't on their end of the connection. I'm about ready to give up and cancel my account.
Probably what I'll end up doing as well.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 34
09-13-2011, 12:17 PM
Here is my Nettest
contacting nettest server..
Local IP: xxxxxxxxxxx
Ping: 71.8 msec
Port: 80: 634 KB/sec 22 KB/sec 667 KB/sec 500
Port: 80: 632 KB/sec 22 KB/sec 665 KB/sec 500
Port: 443: 647 KB/sec 22 KB/sec 681 KB/sec 500
Port: 443: 688 KB/sec 26 KB/sec 729 KB/sec 500
Port: 7255: 636 KB/sec 22 KB/sec 668 KB/sec 500
Port: 7255: 622 KB/sec 21 KB/sec 654 KB/sec 500
Port: 7003: 664 KB/sec 23 KB/sec 699 KB/sec 500
Port: 7003: 640 KB/sec 22 KB/sec 673 KB/sec 500
Port: 7202: 693 KB/sec 23 KB/sec 728 KB/sec 500
Port: 7202: 694 KB/sec 24 KB/sec 730 KB/sec 500
Port: 7499: 633 KB/sec 23 KB/sec 669 KB/sec 500
Port: 7499: 656 KB/sec 23 KB/sec 690 KB/sec 500
Port: 80: 659 KB/sec 23 KB/sec 693 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
I do not know how to read these results. Is there any issues with my Network or Cryptic?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 35
09-13-2011, 12:18 PM
Hi, this is my nettest. I am also having the same issue of being disconnected from server.

contacting nettest server..
Local IP: xxxxxxxxxxxx
Ping: 69.8 msec
Port: 80: 270 KB/sec 9 KB/sec 284 KB/sec 500
Port: 80: 143 KB/sec 5 KB/sec 151 KB/sec 500
Port: 443: 220 KB/sec 6 KB/sec 231 KB/sec 500
Port: 443: 280 KB/sec 8 KB/sec 295 KB/sec 500
Port: 7255: 141 KB/sec 4 KB/sec 149 KB/sec 500
Port: 7255: 277 KB/sec 9 KB/sec 292 KB/sec 500
Port: 7003: 231 KB/sec 8 KB/sec 243 KB/sec 500
Port: 7003: 147 KB/sec 5 KB/sec 156 KB/sec 500
Port: 7202: 230 KB/sec 8 KB/sec 242 KB/sec 500
Port: 7202: 280 KB/sec 9 KB/sec 295 KB/sec 500
Port: 7499: 151 KB/sec 5 KB/sec 159 KB/sec 500
Port: 7499: 262 KB/sec 8 KB/sec 276 KB/sec 500
Port: 80: 157 KB/sec 4 KB/sec 166 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:41 PM.