Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 New Bridges
12-21-2011, 10:34 PM
I noticed that there are two new "default" bridges in the ship customization UI. The Battle and Prototype bridge. Are these new, because they are not on Holodeck, or are these part of the MVA or Dreadnought C-Store purchases? I got both of those ships on Tribble tonight and that is when I noticed the new bridges, but when I checked on Holodeck, they weren't there. I do not have those ships on my live toon. Was just curious as to what was going on here with these bridges. BTW, they do look pretty nice.

They are kind of a spin off of the Galaxy bridges. Changes to color mostly. The ship on the LCARS display looks like the new T3 escort or perhaps the Akira.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
12-21-2011, 10:38 PM
Quote:
Originally Posted by Kraevac View Post
I noticed that there are two new "default" bridges in the ship customization UI. The Battle and Prototype bridge. Are these new, because they are not on Holodeck, or are these part of the MVA or Dreadnought C-Store purchases? I got both of those ships on Tribble tonight and that is when I noticed the new bridges, but when I checked on Holodeck, they weren't there. I do not have those ships on my live toon. Was just curious as to what was going on here with these bridges. BTW, they do look pretty nice.

They are kind of a spin off of the Galaxy bridges. Changes to color mostly. The ship on the LCARS display looks like the new T3 escort.
I think they're 'cruiser' bridges. As you level up, more default bridges become available for your characters, and are dependent on ship type. There's a line of Cruiser, Escort, and Sci bridges each a little different with colors and other minor tweaks.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
12-21-2011, 10:39 PM
Quote:
Originally Posted by Destinii
I think they're 'cruiser' bridges. As you level up, more default bridges become available for your characters, and are dependent on ship type. There's a line of Cruiser, Escort, and Sci bridges each a little different with colors and other minor tweaks.

Yeah, except my toon is max level and these Bridges only appear on Tribble for the same toon.


And you are right about them being Cruiser Bridges, specifically the Galaxy Bridges, they are different color schemes of the Classic and Triumph.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
12-21-2011, 10:44 PM
Quote:
Originally Posted by Kraevac View Post
Yeah, except my toon is max level and these Bridges only appear on Tribble for the same toon.
Same ship, or did you pick up a different ship? I have a cruiser captain parked at ESD, but I can't test right now to check myself.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
12-21-2011, 10:48 PM
Quote:
Originally Posted by Destinii
Same ship, or did you pick up a different ship? I have a cruiser captain parked at ESD, but I can't test right now to check myself.
Ok got it figured out, u get those bridges when you get the Dreadnought and when you get the T5 MVA you get a different set of bridges. Never noticed it before. My T5 Intrepid didn't come with additional bridges, least none that I noticed. Now I have to go check...lol
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
12-21-2011, 10:50 PM
Quote:
Originally Posted by Kraevac View Post
Ok got it figured out, u get those bridges when you get the Dreadnought and when you get the T5 MVA you get a different set of bridges. Never noticed it before. My T5 Intrepid didn't come with additional bridges, least none that I noticed. Now I have to go check...lol
Yeah, the DN is a cruiser.. the MVA is an escort.. you should have one or two new sci bridges in sci ships.

It's been so long since I've used default bridges, I can't remember if you'll have different bridges if you use a Star Cruiser for instance, or a fleet escort or DSV or whatever.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
12-21-2011, 10:54 PM
Quote:
Originally Posted by Destinii
Yeah, the DN is a cruiser.. the MVA is an escort.. you should have one or two new sci bridges in sci ships.
Nope just checked, no new bridges for my T5 Intrepid or for the Bellerophon. Not sure why, but hopefully we will get new bridges when the new enterprise comes out.

I generally only look through the bridges when I get a new ship, not that there is really any reason to go to your bridge anyway, but eh....
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
12-21-2011, 10:58 PM
Quote:
Originally Posted by Kraevac View Post
Nope just checked, no new bridges for my T5 Intrepid or for the Bellerophon. Not sure why, but hopefully we will get new bridges when the new enterprise comes out.

I generally only look through the bridges when I get a new ship, not that there is really any reason to go to your bridge anyway, but eh....
Then it must be tied to the tier of ship. Like I said, it's been forever since I've used any of the default bridges. I bet if you checked the DSSV or Recon Sci, there might be new bridges.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:55 PM.