Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 11
12-02-2011, 05:44 PM
donrt forget the carriers with 4 targeting abilities 4 pet command abilities, and the launch bay / bay's
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 12
12-07-2011, 11:13 AM
i ran into this problem, already today

it really seems redundant that in order to use the space bridge officer skills we HAVE to put them on the main tray to use them.

Why not is it possible to make the BO station bar its own tray? with separate key binds. that in itself would clean up the UI by a metric truck-ton

because i for one do not like clicking things
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 13
12-07-2011, 01:12 PM
I know it is a long shot and doesn't fully solve the issue, but Distribute shields is in the key-binding list with the default key being "Delete", I personally remapped it to be the unused "tide" key next to the #1. That will free up another slot (perhaps for your borg tractor beam?)

This whole issue goes with the horrible UI that this game has. I have always hated the UI and it needs a full overhaul, starting with the powerbars and ship/player health bars.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 14
12-13-2011, 06:27 PM
What would help would be o expand the useable grid to 12 wide, the keybinds for that exist but not the ability to drag skills into the 11 and 12 slot....
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 15
12-13-2011, 10:01 PM
Quote:
Originally Posted by goulraght View Post
i ran into this problem, already today

it really seems redundant that in order to use the space bridge officer skills we HAVE to put them on the main tray to use them.

Why not is it possible to make the BO station bar its own tray? with separate key binds. that in itself would clean up the UI by a metric truck-ton

because i for one do not like clicking things
The BO abilities have to be on the tray somewhere, but they don't have to be on a bar that you see. You could put all the abilities on bar 9 or 10, and you could still click them.

If you want to use hotkeys (which is what I do), I have all my BO abilities on Bar 3 (the default), with the couple that don't fit on bar 2. I put the tray into mode 4, and look at the actual BO abilities to determine cooldown time remaining, and just use the hotkeys for them, and have my 3 actual bars on top show bar 1, 2, and 4 (which all have hotkeys assigned to them within the default UI setup.) If I wanted to create new keybinds, I could have even more abilities, but this tends to be enough for me.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 16
01-24-2012, 03:53 AM
Cryptic: There is obviously something missing from your UI. In the keybinds window, it allows you to bind keys up to Ability Bar 12. There is never an ability bar slot 11 or 12, despite there being a keybind for it.

Doesn't this seem just even the teensiest tiniest littlest ittiest bittiest bit wrong? Why give one the option to bind keys and have UI support for it without giving the player the option to use it because the GUI doesn't support it?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 17
01-24-2012, 01:25 PM
Instead of adding more rows to the current bar, it would be nice to have the ability to create another bar, with the option of having it either horizontal or vertical.

Personally, I use the BO display so I can keep their skills off the bar. Having to use the mouse doesn't bother me, but I can understand people who are far more dexterous that I with a keyboard wanting more spaces available for key binds.

I also use the weapons console so I can keep those icons off as well. Plus, I put the ones I hardly use on bar 10 or 9.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
I completely agree with those who think the User Interface of STO could use a complete over haul based on actual players input. I have always despised ANY program that has to be Jeri rigged or other wise circumvented by the user just because it was not designed properly.

When players have “dream up” new ways cross wire things to make up for the short falls of the User Interface, then that is clear sign that the system needs to over hauled.

That being said I would like to see some very basic things included in new and improved User Interface of STO.


(1) Being able to easily keybind ANY key on our key board without the need for cumbersome DOS like commands.

(2) To have the player have the options of a vertical or horizontal control panel.

(3) To have the ability to fully control our ground officers abilities via easy access from the keyboard or mouse.


The game should easy to use for both key board user’s and mouse operators alike.

A comprehensive yet streamlined User Interface is always the most efficient.

I leave it to the players on this forum who are far wiser then I to either run with this or toss it out.
Lieutenant
Join Date: Nov 2012
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by Archived Post View Post
I am sympathetic with the OP. I am one of those (most likely the same as the OP) that fly with my mouse and fire my abilities with my hotkeys.(I even have F1-F10 mapped to the second row for easy access). If you map your BO abilities to your hotkeys you do run out when your reach Vice Admiral.

Here are some tips:

Move your QSS, Transwarps, Fireworks and any not essential abilities to the 4th bar and go to it when you need it. (This includes worthless abilities like: Abandon Ship, Ramming Speed and Fleet Support.) Remove your weapons from your main bars, they have their own window, use it.

I hope this helps.

PS: Here is my setup on a Tac/Escort build: http://img818.imageshack.us/img818/5...1112417264.jpg
In your screen you have your Officer Tray above your Ship Tray. How do you move those elements around. I'm new to STO, only 1 week in, I have just got the Galaxy Cruiser, and my officers abilities are stacked and unusable. They over lap my ship abilities. I play at 1680x1050 too. I've searched the Wiki, google, and these forums and find nothing. Your screen shot verifies it is possible. I can't start my own thread as the red text above says I can only post.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 47
# 20
11-13-2012, 10:31 AM
Quote:
Originally Posted by gizmox64 View Post
In your screen you have your Officer Tray above your Ship Tray. How do you move those elements around. I'm new to STO, only 1 week in, I have just got the Galaxy Cruiser, and my officers abilities are stacked and unusable. They over lap my ship abilities. I play at 1680x1050 too. I've searched the Wiki, google, and these forums and find nothing. Your screen shot verifies it is possible. I can't start my own thread as the red text above says I can only post.
If you press F12 you can move around all of the boxes on the UI, and even hide some of them (such as the level bar at the top or Bridge officer slots). Also if things seem to big, press Escape, go to settings, then in the general tab, it has Interface scale, alter it downwards slightly, no less than 0.7 or it gets ridiculously small and hard to click hope it was helpful
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:52 PM.