Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 17
# 1031
01-28-2013, 10:49 AM
Quote:
Originally Posted by georgeorwin View Post
Seriously, what's with the finger pointing out of house? Cryptic's software worked fine before they "fixed" things, and now, after a "fix" they want to say that it's an ISP fault? Seems kinda donkeyish to me.

Please don't buy into the "it's not our fault" line. I have empathy for the devs, but no respect for shirking responsibility.
To be fair, this thread is chock full of evidence that would heavily suggest it very much is the fault of an ISP, at least for the majority. They aren't shirking anything, it's just that the facts support the hypothesis that it's not directly something Cryptic has done. It has been like this for some of us since before today's patch, after all.

So just chill out, cynicism won't help it get fixed any quicker
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 243
# 1032
01-28-2013, 10:49 AM
Quote:
Originally Posted by linyive View Post
Yeah, I saw through that as well.

Before this whole mess went down, my service provider had no problem with connecting to "STO". Now the game launcher doesn't even load.

If this many people are having issues, the only logical explanation would be on Cryptic's end.


Thank god someone knows the answer!

Now we just have to find the guy with the time traveling gun that caused the problem to begin hours before the patching even began for those of us who have had this problem all morning..

(Yes, that was sarcasm.)
“The truth of the matter is that you always know the right thing to do. The hard part is doing it.” - Norman Schwarzkopf
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 53
# 1033
01-28-2013, 10:49 AM
Quote:
Originally Posted by pwebranflakes View Post
Captains, as I've mentioned, the team is continuing to investigate. This started occurring before the patch, so it's not related. The reason I'm letting you know that "there are a ton of players in-game" is to provide more transparency on the issue and to let you know that it does not seem to be affecting everyone. There is no ETA I can provide, and I will continue to update you as I receive more information.

Cheers,

Brandon =/\=
Thanks, sir.
Career Officer
Join Date: Sep 2012
Posts: 18
# 1034
01-28-2013, 10:50 AM
I am also having troubles loading the launcher.
http://i46.tinypic.com/10gahhl.jpg
Lieutenant
Join Date: Jan 2013
Posts: 90
# 1035
01-28-2013, 10:50 AM
Here is a tracert, and I also did a few pings to illustrate that the problem is intermittent. I think there is a routing issue at work somewhere here. Something like this: http://en.wikipedia.org/wiki/Route_flapping

Quote:
Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms router.belkin [192.168.2.1]
2 * * * Request timed out.
3 41 ms 34 ms 45 ms 433be0b9.cst.lightpath.net [67.59.224.185]
4 16 ms 12 ms 30 ms rtr3-ge1-10.mhe.hcvlny.cv.net [167.206.39.141]
5 25 ms 16 ms 18 ms 64.15.2.21
6 11 ms 12 ms 11 ms 64.15.1.54
7 * * * Request timed out.
8 49 ms 12 ms 12 ms te0-1-0-2.mpd22.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54
.1.161]
9 22 ms 18 ms 18 ms te0-4-0-3.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.44.18]
10 21 ms 21 ms 18 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]
11 30 ms 21 ms 29 ms 38.111.40.114
12 * * * Request timed out.
13 20 ms * * 208.95.185.41
14 21 ms * * 208.95.185.41
15 * * 19 ms 208.95.185.41

Trace complete.

C:\Users\Derek>ping patchserver.crypticstudios.com

Pinging patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 208.95.185.41:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

C:\Users\Derek>ping patchserver.crypticstudios.com

Pinging patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Reply from 208.95.185.41: bytes=32 time=17ms TTL=46

Ping statistics for 208.95.185.41:
Packets: Sent = 4, Received = 1, Lost = 3 (75% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 17ms, Maximum = 17ms, Average = 17ms

C:\Users\Derek>ping patchserver.crypticstudios.com

Pinging patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41] with 32 bytes of data:
Reply from 208.95.185.41: bytes=32 time=19ms TTL=50
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 208.95.185.41:
Packets: Sent = 4, Received = 1, Lost = 3 (75% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 19ms, Maximum = 19ms, Average = 19ms

C:\Users\Derek>
Lieutenant
Join Date: Sep 2012
Posts: 81
# 1036
01-28-2013, 10:50 AM
Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 156 ms 186 ms 170 ms 027fef76.bb.sky.com [2.127.239.118]
3 58 ms 56 ms 58 ms 027fed72.bb.sky.com [2.127.237.114]
4 161 ms 190 ms 193 ms 5adfcf02.bb.sky.com [**.***.***.*]

5 122 ms 236 ms 142 ms 5adfcf02.bb.sky.com [**.***.***.*]
6 82 ms 100 ms 76 ms ae-3.r02.londen03.uk.bb.gin.ntt.net [83.231.221.
45]
7 195 ms 244 ms 244 ms te2-4.ccr01.lon02.atlas.cogentco.com [130.117.14
.249]
8 141 ms 109 ms 151 ms te0-0-0-2.ccr21.lon01.atlas.cogentco.com [130.11
7.1.157]
9 78 ms 74 ms 71 ms te0-0-0-2.ccr21.lon01.atlas.cogentco.com [130.11
7.1.157]
10 80 ms 187 ms 150 ms te0-7-0-27.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.5
4.1.93]
11 152 ms 152 ms 150 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]
12 * * 215 ms 38.111.40.114
13 194 ms * * 38.111.40.114
14 235 ms * * 208.95.185.41
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * 155 ms 208.95.185.41

Trace complete.

C:\Windows\system32>
Lt. Commander
Join Date: Jan 2013
Posts: 112
# 1037
01-28-2013, 10:50 AM
I was getting kicked over an hour before the maintenance started due to a patching timing out issue, so the problem was there before the maintenance started, unless they started maintenance early while we were still playing....
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 11
It is the same as last !!!

Your cogento server knot !!


1 <1 ms 1 ms <1 ms speedport.ip [192.168.2.1]
2 17 ms 17 ms 17 ms 217.0.119.85
3 21 ms 19 ms 18 ms 217.0.65.250
4 27 ms 34 ms 26 ms f-ed6-i.F.DE.NET.DTAG.DE [62.156.131.250]
5 26 ms 26 ms 26 ms te0-7-0-7.ccr21.fra03.atlas.cogentco.com [130.11
7.14.105]
6 49 ms 35 ms 34 ms te0-2-0-2.ccr21.ams03.atlas.cogentco.com [130.11
7.1.162]
7 54 ms 54 ms 54 ms te0-3-0-7.ccr21.lpl01.atlas.cogentco.com [154.54
.37.98]
8 110 ms 110 ms 110 ms te0-5-0-4.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.85.213]
9 110 ms 110 ms 111 ms te3-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
134]

10 * * * Zeit?berschreitung der Anforderung.
11 * * * Zeit?berschreitung der Anforderung.
12 * * * Zeit?berschreitung der Anforderung.
13 * * * Zeit?berschreitung der Anforderung.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 56
# 1039
01-28-2013, 10:50 AM
Quote:
Originally Posted by darkeddie2 View Post
I can resolve the name but the connection is timing out. I'm in Michigan and use Charter. This has been going on since last night so it's not the patch.
The issue seems to just after cogent side of things and tracing the fault might take some time.
Career Officer
Join Date: Aug 2012
Posts: 63
# 1040
01-28-2013, 10:50 AM
STO isn't the only Perfect World title being affected right now.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 07:55 AM.