Commander
Join Date: Dec 2012
Posts: 307
# 2051
01-28-2013, 03:09 PM
Quote:
Originally Posted by origcaptainquack View Post
because alerting community or anything that is useful to US the players on the forums gets the member who tells in trouble and banned from the forums.
Really? At worst you become an internet martyr.

He's dead, Jim.
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
# 2052
01-28-2013, 03:10 PM
Dam this issue still not fixed.

I'm in the UK and have this issue the same issues get the client to patch it either fails and an error comes up saying error connecting to the patch server.

I did have a little hope when the box did show but it stayed white and then launched diagnostic page in a browser that came up blank so guessing that failed too.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 53
# 2053
01-28-2013, 03:10 PM
Quote:
Originally Posted by jplatimer View Post
Well, I got to work which uses a DSL connection, as opposed to my home connection which is Cable. And, lo and behold, it patched and loaded fine here.

Trace for **working** connection:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\User>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

3 * 61 ms 62 ms 38.104.210.154
4 247 ms 230 ms 233 ms gi2-1.mag02.lax04.atlas.cogentco.com [38.104.211
.157]
5 178 ms 183 ms 185 ms te0-7-0-12.ccr22.lax04.atlas.cogentco.com [154.5
4.87.6]
6 81 ms 96 ms 114 ms te0-2-0-7.ccr22.lax01.atlas.cogentco.com [154.54
.6.241]
7 221 ms 165 ms 116 ms te0-3-0-6.ccr22.iah01.atlas.cogentco.com [154.54
.3.185]
8 139 ms 141 ms 142 ms te0-1-0-3.mpd22.atl01.atlas.cogentco.com [154.54
.5.54]
9 176 ms 180 ms 182 ms te0-0-0-7.ccr22.dca01.atlas.cogentco.com [154.54
.28.221]
10 206 ms 210 ms 211 ms te0-0-0-8.ccr22.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54
.42.26]
11 244 ms 250 ms 252 ms te0-0-0-6.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.6.9]
12 174 ms 179 ms 177 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
130]
13 204 ms 208 ms 216 ms 38.111.40.114
14 154 ms 154 ms 154 ms 208.95.185.41

Trace complete.

So THIS DSL route works. I'll check back on Cable when I get back home.
Here's the Cable route that breaks. Same general geographic location

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

3 11 ms 12 ms 13 ms 24.25.231.21
4 10 ms 12 ms 12 ms agg12.kihehi04-ccr02.hawaii.rr.com [72.129.45.78
]
5 63 ms 59 ms 60 ms agg21.klaohias-ccr01.hawaii.rr.com [72.129.45.48
]
6 65 ms 66 ms 66 ms agg21.kmlahi07-ccr01.hawaii.rr.com [72.129.45.50
]
7 65 ms 103 ms 79 ms agg31.tustcaft-ccr01.socal.rr.com [72.129.45.2]

8 71 ms 71 ms 71 ms ae-5-0.cr0.lax30.tbone.rr.com [66.109.6.64]
9 65 ms 66 ms 66 ms 66.109.9.26
10 96 ms 80 ms 63 ms te0-0-0-19.ccr22.lax05.atlas.cogentco.com [154.5
4.13.229]
11 64 ms 66 ms 67 ms te0-0-0-2.mpd22.lax01.atlas.cogentco.com [154.54
.6.229]
12 120 ms 105 ms 105 ms te0-2-0-5.mpd22.iah01.atlas.cogentco.com [154.54
.0.250]
13 128 ms 127 ms 127 ms te0-1-0-6.ccr22.atl01.atlas.cogentco.com [154.54
.7.237]
14 147 ms 134 ms 134 ms te0-1-0-6.mpd22.dca01.atlas.cogentco.com [154.54
.28.13]
15 137 ms 137 ms 137 ms te0-0-0-8.ccr22.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54
.42.26]
16 144 ms 204 ms 175 ms te0-0-0-6.ccr21.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.5.249]
17 140 ms 143 ms 140 ms te4-4.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.42
]
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 139 ms * * 208.95.185.41
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.

So, you can see the different route each one is taking... hopefully the comparison helps.
Survivor of Romulus
Join Date: Jun 2012
Posts: 995
# 2054
01-28-2013, 03:11 PM
Quote:
Originally Posted by sindrek View Post
Have you tried going outside and getting some fresh air?
i have tryed this but i hit a an invisable wall and it spawns me back into my bed room.
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 242
# 2055
01-28-2013, 03:11 PM
Quote:
Originally Posted by vens1o1 View Post
I am not understanding all the technical jargon, i thought i just had to do simple things to play this game. What happened to the good ole days when you just had to download something, install, and then launch the application, now i have to like decipher coding and learn neural networking, etc etc. What has happened to our todays internet is a sign of the times. With the Goon running around. And Egg being so previlant in dicating the going ons of this tsunami of igloo's that they are trying to incorprate within the hidden world of technilogical improvements. What can we possibly expect? is our future that hidden from us?
...

What?
Starfleet Veteran
Join Date: Jul 2012
Posts: 173
# 2056
01-28-2013, 03:11 PM
Players: We cant get into the server

Cryptic PR: "OTHER" people can get in so it is obviously YOUR problem.


Really nice PR work their branflakes... its so nice to know Cryptic only really give a crap about customer relations. Oh but now what you realise LOTS of people are having this problem around the country your response is:

Red text and an underline.

Did Cryptic PR study under Stalin or do you seriously think hundreds of pages of people saying they cant get into the game is REALLY just an irrelevant statistic ?
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 5
# 2057
01-28-2013, 03:12 PM
i saw an issue similar to this when working on a Disaster Recovery site. We had touble building devices when they tried to contact active directory, as well as when the users logged in. When runninga trace to the AD server we received similar results. However, reseting one of the switches along the route fixed the issue. Maybe someone could reset the switches at Boston?

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms . [192.168.2.1]
2 7 ms 6 ms 7 ms 10.98.216.1
3 38 ms 7 ms 6 ms nrth-core-2a-ae6-605.network.virginmedia.net [21
3.104.142.33]
4 7 ms 8 ms 9 ms nrth-bb-1a-ae2-0.network.virginmedia.net [213.10
5.159.205]
5 6 ms 6 ms 6 ms nrth-tmr-1-ae1-0.network.virginmedia.net [213.10
5.159.30]
6 22 ms 20 ms 21 ms fran-ic-1-as0-0.network.virginmedia.net [62.253.
185.81]
7 24 ms 26 ms 21 ms te0-7-0-7.mpd22.fra03.atlas.cogentco.com [130.11
7.14.133]
8 32 ms 23 ms 26 ms te0-2-0-2.mpd22.ams03.atlas.cogentco.com [130.11
7.3.85]
9 29 ms 28 ms 28 ms te0-1-0-7.ccr22.lpl01.atlas.cogentco.com [154.54
.37.114]
10 100 ms 95 ms 94 ms te0-4-0-2.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.44.185]
11 98 ms 213 ms 212 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
12 * * * Request timed out.
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.


Just a thought!
Moobs

=/\=

Captain, U.S.S. Indefatigable
Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 6,766
# 2058
01-28-2013, 03:12 PM
Quote:
Originally Posted by pwebranflakes View Post
Hi Captains,

The team is investigating, but this does not seem to affect all players and may be regional. To help in the investigation, please run a tracert (instructions for this process here) pointing to launcher.startrekonline.com and copy/ paste your results in this thread if you're comfortable doing so and making sure you star out your local IP address.

Cheers,

Brandon =/\=
I do not believe its regional at all. I just had to download the game again for a second time on my new PC becuase I stuck STO on my much smaller SSD instead of my huge harddrive and now I can not connect to the patcher.

It worked fine last not when I had the game on the SSD, so whats different? STO doesn't like non solid-state tech?
Before this change in PC and drives I never had an issue logging in at all.
Career Officer
Join Date: Sep 2012
Posts: 488
# 2059
01-28-2013, 03:13 PM
ok ill try to say this without getting into trouble. last night before update this morning. people were doing things in game that is not honest.
Commander
Join Date: Dec 2012
Posts: 307
# 2060
01-28-2013, 03:13 PM
Whoa, moderator going crazy with the "merge" button.

He's dead, Jim.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 08:32 AM.