Lieutenant
Join Date: Aug 2012
Posts: 93
# 2481
01-28-2013, 07:27 PM
too often.
Lieutenant
Join Date: Aug 2012
Posts: 93
# 2482
01-28-2013, 07:28 PM
just roll-back the freakin patch if thats the issue.
Ensign
Join Date: Dec 2012
Posts: 13
# 2483 Following up using a VPN
01-28-2013, 07:28 PM
Continuing:

(1) connecting to VPN before launching STO gets me in.

(2) Logged off but kept launcher off after disconnecting from VPN. No problem.

(3) Exiting then re-launching again does not work. Evidently more an issue than just updating the launcher once successfully connecting.
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 155
# 2484
01-28-2013, 07:29 PM
Microsoft Windows [Version *******]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\Me>ping 216.52.61.78

Pinging 216.52.61.78 with 32 bytes of data:
Reply from 216.52.61.78: bytes=32 time=36ms TTL=252
Request timed out.
Reply from 216.52.61.78: bytes=32 time=30ms TTL=252
Reply from 216.52.61.78: bytes=32 time=34ms TTL=252

Ping statistics for 216.52.61.78:
Packets: Sent = 4, Received = 3, Lost = 1 (25% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 30ms, Maximum = 36ms, Average = 33ms

C:\Users\Me>

Pinged the IP and this is what I got...tell me another one.
Lieutenant
Join Date: Oct 2012
Posts: 32
# 2485 Launcher Crash
01-28-2013, 07:30 PM
Launcher worked at around 6:45 PM EST today, though it is now 10:30 PM EST and once again the same issue. The launcher is failing to open properly. All I am getting is a white screen that says "Loading. Please Wait".

When will Cryptic fix this godforsaken issue???
Lieutenant
Join Date: Dec 2012
Posts: 51
# 2486
01-28-2013, 07:30 PM
Quote:
Originally Posted by shagnastie View Post
NO...

In a word NO.

Look if it was a coincidental hardware failure it would be one site somewhere and 1 group of people would be unable to connect or ALL of them

Not groups of people dotted all over the world

Its the patch

Im an easy going guy and i can accept coincidence but this intermitant problem experienced by multiple people dotted all over the world

on the day of a major content patch and its a coincidence

Yeah right, you might have just gotten off the last banana boat but i dident.

Ever since perfect world took over this game its been a Joke in terms of service

I mean totaly pathetic

Routes into a datacenter have nothing to do with geographical location. When you reach the destination itself, no matter what you think or believe, there is not a router for each country in the world.

PWE does not operate UK servers. We all live on one single server globally. Whether you want to see that or not, isn't really relevant to the problem at hand.

No matter where you come from or what you do, you will always hit stohttppatching.crypticstudios.com, and if there is any logic to their network design then chances are the border routers are aligned redundantly.

Anyone who has ever worked in a high traffic environment knows that redundancy is a false sense of security. A hundred things can go wrong with routed traffic and it can easily not work, or not update routing tables, or a billion other things.

If you ever run your own dns, or look into the possible errors and bad situations you can have with it, you'll learn that the global TTL values for any updates to any DNS or routing tables can take up to 48 hours depending on how they are done, and routing tables are the worst of them all. There is still 30 year old hardware handling some internet routing.

If it was a patch related issue we would be connecting and getting kicked out, there would be crashing, and the information people would be giving would be of a game related nature. People are having connection issues, and I know of only one MMO on this planet that has networking code embedded into the software of the game itself to the degree that it would be able to act as evidence towards the software claim, and thats EVE.

Routers fail, especially the ones datacenters use for private customer cabinet space, and even more so when it pertains to games.
Republic Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 132
# 2487
01-28-2013, 07:30 PM
Quote:
Originally Posted by cyralyn View Post
Well I waited all day to play and it worked for about 2 hours and stopped working again. Its doing the same thing it was all day long. I hope you guys get it fixed. I left WoW to play STO. Does this happen all the time? I just started playing a couple days ago. Just wondering.
It was working fine under Cryptic, but then Perfect World took control directly and the CS has gone to crap. The CS seems to be as bad as Star Wars The Old Republic. Like there, it seems to be policy to blame the customers rather than fix the issue. The game was working fine until this effing patched effed it up.
Lieutenant
Join Date: Aug 2012
Posts: 93
# 2488
01-28-2013, 07:30 PM
this is someones idea of a sick joke.
Lt. Commander
Join Date: Jul 2012
Posts: 130
# 2489
01-28-2013, 07:30 PM
why is game still doing this ... Clean your bugs up i got booted form server and now waiting to get launcher to launcher.... this worst part of the every time you offer something new these crashes come with it. I'm lifetime form 3 years back look this issue with launcher was never fixed stop pooing on me please it would be nice i like to play your game a spend more money think you guys need make up for this launcher issue... and do something... Evertime locks up you send keys out to everyone posted about the issue.
Career Officer
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
# 2490 hrmm
01-28-2013, 07:31 PM
I can trace it completely from my modem, but not from my pc.


Traceroute to 208.95.185.44 (timer gran. 10 ms)...
30 hops max, 56 byte packets
1 74.232.85.1 20 ms 30 ms 20 ms
2 70.159.176.205 30 ms 20 ms 30 ms
3 70.159.178.141 20 ms 30 ms 20 ms
4 70.159.176.38 30 ms 20 ms 30 ms
5 12.81.16.32 30 ms 20 ms 30 ms
6 12.81.16.15 30 ms 20 ms 30 ms
7 74.175.192.62 20 ms 30 ms 30 ms
8 12.122.141.186 30 ms 30 ms 40 ms
9 12.123.22.25 80 ms 100 ms 30 ms
10 144.232.1.65 20 ms 30 ms 30 ms
11 144.232.1.219 20 ms 30 ms 30 ms
12 144.232.5.114 20 ms 30 ms 30 ms
13 144.232.5.211 40 ms 40 ms 30 ms
14 144.232.10.46 50 ms 40 ms 50 ms
15 144.232.8.165 40 ms 50 ms 50 ms
16 144.232.20.164 50 ms 60 ms 60 ms
17 144.232.25.23 60 ms 60 ms 60 ms
18 144.232.8.48 60 ms 60 ms 60 ms
19 144.223.45.50 60 ms 70 ms 60 ms
20 63.251.128.104 150 ms 220 ms *
21 216.52.61.78 80 ms 90 ms 90 ms
22 208.95.185.44 80 ms ! * *

Traceroute complete - host found



Tracing route to launcher.startrekonline.com [208.95.185.44]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 1 ms 1 ms 2 ms 192.168.1.254
3 30 ms 26 ms 27 ms adsl-74-232-85-1.asm.bellsouth.net [74.232.85.1]
4 26 ms 26 ms 26 ms 70.159.176.205
5 26 ms 25 ms 26 ms 70.159.178.141
6 28 ms 26 ms 35 ms 70.159.176.38
7 28 ms 33 ms 29 ms 12.81.16.32
8 25 ms 25 ms 26 ms 12.81.16.15
9 26 ms 26 ms 27 ms 74.175.192.62
10 31 ms 33 ms 28 ms cr1.attga.ip.att.net [12.122.141.186]
11 90 ms 34 ms 26 ms attga02jt.ip.att.net [12.123.22.25]
12 26 ms 51 ms 27 ms 144.232.1.65
13 30 ms 27 ms 28 ms sl-crs4-atl-.sprintlink.net [144.232.1.219]
14 29 ms 27 ms 28 ms sl-crs2-atl-0-3-0-0.sprintlink.net [144.232.5.114]
15 35 ms 31 ms 31 ms 144.232.5.211
16 45 ms 45 ms 46 ms 144.232.10.46
17 47 ms 47 ms 47 ms sl-crs2-rly-0-0-3-0.sprintlink.net [144.232.8.165]
18 58 ms 62 ms 57 ms sl-crs2-nyc-0-4-0-0.sprintlink.net [144.232.20.164]
19 68 ms 62 ms 64 ms sl-crs2-spr-0-0-2-0.sprintlink.net [144.232.25.23]
20 62 ms 62 ms 64 ms sl-st20-bos-0-0-0.sprintlink.net [144.232.8.48]
21 198 ms 201 ms 375 ms sl-internap-190725-0.sprintlink.net [144.223.45.50]
22 67 ms 76 ms 78 ms border11.te8-1-bbnet2.bsn.pnap.net [63.251.128.104]
23 * 85 ms * perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.61.78]
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 83 ms * * de.startrekonline.com [208.95.185.44]
27 * * * Request timed out.
28 81 ms * 81 ms de.startrekonline.com [208.95.185.44]

Trace complete.


Every so often, I can get the logon window to pop up, but even if it eventually draws completely, the logon box doesn't function.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 10:15 AM.