Lieutenant
Join Date: Dec 2012
Posts: 51
# 2521
01-28-2013, 07:59 PM
Quote:
Originally Posted by samdavidson View Post
A fix that just worked for me is on http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=225155. it was the sporadic ip address fix. You run CMD as admin type ipconfig /release and then ipconfig /renew. So for some of us the IP address was the issue.


Though right now the issue looks to be resolved regardless.. if in the future we encounter this, be aware that this would have only been another temporary fix.

Doing this action clears the routing table cache on your system, and causes it to reobtain it, which due to the down node would choose a working route. When the route autocorrects to the route it wants to be, you'd have the problem over again.

How long that takes to happen is variable depending on any one of the 20+ hops that your connection traverses.
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
# 2522 Troubles with Launchers
01-28-2013, 08:02 PM
Been having the same problem but while it was patching changed the proxy from eu to us and started getting some download speed at least, only 4058mb update to go. Hope this anyone.
Survivor of Romulus
Join Date: Jun 2012
Posts: 50
# 2523
01-28-2013, 08:04 PM
Everytime the stupid same Crap,Maintance Day und Probs with the IP to STO.After my 24h Disconnect im Possible to Enter the Game.

I Think u get a better Server Provider
Lieutenant
Join Date: Jul 2012
Posts: 47
# 2524
01-28-2013, 08:13 PM
Quote:
Originally Posted by pwebranflakes View Post
Hi Captains,

The team is continuing to investigate your reports, but this does not seem to affect all players -- again, the initial reports of this started before the patch this morning so it is not related to today's maintenance. To help in the investigation, please run a tracert (instructions for this process here) pointing to launcher.startrekonline.com and copy/ paste your results in this thread if you're comfortable doing so and making sure you star out your local IP address/ other sensitive data.

Cheers,

Brandon =/\=
Mines working again. I bet my ISP's local DNS started routing info through a different pipeline and now I have access.
Captain
Join Date: Dec 2012
Posts: 844
# 2525
01-28-2013, 08:13 PM
Ook it is working again now maybe it will continue to work so i wont have to come on here and vent my NERD RAAAAAGE!

But im on sooo im happy for now
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 533
# 2526
01-28-2013, 08:27 PM
Hi Brandon. Seems to be fixed but i do notice that on the After results that i do get a nasty hop at number 7 which is (7 238 ms 394 ms 207 ms internap-gw.ip4.tinet.net [77.67.77.54] ) I ran the tracert twice and similar results on that hop 7. Still tho much improved and working compared to the Before results which was when sto was unreachable.

Before:

Tracing route to launcher.startrekonline.com [208.95.185.44]
over a maximum of 30 hops:

1 10 ms 12 ms 10 ms ****starred out***
2 11 ms 11 ms 11 ms ****starred out***
3 14 ms 14 ms 14 ms leed-bb-1c-ae3-0.network.virginmedia.net [62.253
.174.45]
4 * 15 ms 17 ms nrth-bb-1c-ae9-0.network.virginmedia.net [62.253
.174.122]
5 15 ms 16 ms 17 ms nrth-bb-1a-ae3-0.network.virginmedia.net [62.253
.174.105]
6 17 ms 25 ms 16 ms nrth-tmr-1-ae1-0.network.virginmedia.net [213.10
5.159.30]
7 33 ms 31 ms 34 ms fran-ic-1-as0-0.network.virginmedia.net [62.253.
185.81]
8 34 ms 35 ms 35 ms te0-7-0-7.mpd22.fra03.atlas.cogentco.com [130.11
7.14.133]
9 36 ms 35 ms 35 ms te0-0-0-2.mpd22.ams03.atlas.cogentco.com [130.11
7.0.133]
10 44 ms 41 ms 44 ms te0-1-0-2.ccr22.lpl01.atlas.cogentco.com [154.54
.37.110]
11 110 ms 118 ms 109 ms te0-1-0-3.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.42.105]
12 108 ms 107 ms 109 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * 108 ms * playstartrekonline.de [208.95.185.44]
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * 110 ms * playstartrekonline.de [208.95.185.44]
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * 108 ms * playstartrekonline.de [208.95.185.44]

Trace complete.

After:

Tracing route to launcher.startrekonline.com [208.95.185.44]
over a maximum of 30 hops:

1 24 ms 106 ms 8 ms **starred out***
2 10 ms 8 ms 11 ms ***starred out***
3 12 ms 10 ms 12 ms midd-core-2b-ae1-0.network.virginmedia.net [62.2
54.64.194]
4 21 ms 20 ms 19 ms brhm-bb-1b-ae12-0.network.virginmedia.net [62.25
3.174.49]
5 21 ms 22 ms 20 ms ae1.lon25.ip4.tinet.net [77.67.65.161]
6 100 ms 98 ms 104 ms xe-3-0-0.bos11.ip4.tinet.net [141.136.109.138]
7 238 ms 394 ms 207 ms internap-gw.ip4.tinet.net [77.67.77.54]
8 101 ms 99 ms 103 ms border11.te7-1-bbnet1.bsn.pnap.net [63.251.128.4
1]
9 102 ms 105 ms 107 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.
61.78]
10 101 ms 100 ms 98 ms fr.startrekonline.com [208.95.185.44]

Trace complete.

Last edited by cptskeeteruk; 01-28-2013 at 08:31 PM.
Republic Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 85
# 2527
01-28-2013, 08:27 PM
if your talking bout post login patch it not just you.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 533
# 2528
01-28-2013, 08:49 PM
Was just letting brandon know the tracert results from when all this started to now when launcher works. BUT! I have tried twice to login and i get a "connection to the login server timed out", both times.

So the launcher seems to work fine now but i cannot use the login server for some reason. :/

Edit - 3rd time to try to login did the trick. Im now in.
Former PWE Community Team Lead
Join Date: Jun 2012
Posts: 9,046
# 2529
01-28-2013, 09:37 PM
Hi Captains,

At this time, we believe the issue has been resolved. We thank you very much for your patience today, and for all the tracerts posted in this thread. As you can see from the tracerts posted by your fellow players, the issues that you were running into were occurring during the "hops" before you actually got to the launcher -- we are now talking and working with our external routing provider to investigate why this was occurring.

Again, thank you for your patience and support, and we'll see you in-game!

Cheers,

Brandon =/\=
Brandon "BranFlakes" Felczer | Former Community Team Lead for Perfect World Entertainment
Republic Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 814
# 2530
01-28-2013, 09:55 PM
Quote:
Originally Posted by pwebranflakes View Post
Hi Captains,

At this time, we believe the issue has been resolved. We thank you very much for your patience today, and for all the tracerts posted in this thread. As you can see from the tracerts posted by your fellow players, the issues that you were running into were occurring during the "hops" before you actually got to the launcher -- we are now talking and working with our external routing provider to investigate why this was occurring.

Again, thank you for your patience and support, and we'll see you in-game!

Cheers,

Brandon =/\=

If this is a problem with an external services vendor, I will be in California two weeks hence... I can organize the angry mob and lead the march. Also, I have exclusive distribution rights to torches that meet California's strict air-quality rules along with pitchforks that meet or exceed California's product safety requirements.

Drop me a PM if I'm needed, otherwise I won't be in the neighborhood, my business is near Humboldt.
-------------
ISE ISE Ba-bee. "If you got the Borg yo... I'll solve 'em check out this shot while my torpedos dissolve 'em"
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 01:49 PM.