Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 26
# 2541
01-29-2013, 03:09 AM
so this still hasnt been fixed then?
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 178
# 2542
01-29-2013, 03:50 AM
Quote:
Originally Posted by pwebranflakes View Post
As you can see from the tracerts posted by your fellow players, the issues that you were running into were occurring during the "hops" before you actually got to the launcher -- we are now talking and working with our external routing provider to investigate why this was occurring.
Guys, if you are still having issues, please be patient. The problem as described by Brandon above is not a problem on YOUR end or THEIR [Cryptic's] end but in between. In laymen terms, you don't connect directly through to Cryptic but you "hop" along from one network segment to the next. Much like getting on a interstate to go from your house in New York to Cyrptic outside of San Fran, there is NOT a direct interstate route but you go from one interstate road to another as you need.

This is something that is external to Cryptic and thus not something that can be fixed "BY" them either. Again, thank you for understanding and your patience as the STO team (IMHO) wants everyone to be online for the 3 year anniversary.

Even though I can log into the game and have been able to throughout this random issue, I have included my trace route below in case it helps.

[Location - Columbus Ohio. Using Time Warner Cable Wideband (50Mbps) ]


Microsoft Windows [Version 6.2.9200]
(c) 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\matt>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms CISCOE3000 [10.10.1.254]
2 9 ms 8 ms 7 ms 10.88.128.1
3 17 ms 15 ms 15 ms ae0-1170.cr02.clmkohpe.midohio.rr.com [184.59.24
3.213]
4 14 ms 7 ms 15 ms network-065-029-001-034.midwest.rr.com [65.29.1.
34]
5 24 ms 23 ms 23 ms ae-9-0.cr0.chi30.tbone.rr.com [107.14.19.16]
6 42 ms 47 ms 47 ms ae15.120.pr0.dfw10.tbone.rr.com [66.109.9.41]
7 40 ms 40 ms 38 ms 107.14.17.232
8 60 ms 41 ms 96 ms 107.14.16.30
9 80 ms 89 ms 45 ms pr2-ge-7-0-0.daq.savvis.net [204.70.207.182]
10 41 ms 41 ms 41 ms cr1-tengig0-7-5-0.dallas.savvis.net [204.70.200.
170]
11 63 ms 61 ms 60 ms cr2-ten-0-3-2-0.nyr.savvis.net [204.70.224.210]

12 61 ms 61 ms 75 ms er1-te-2-1.newyorknyd.savvis.net [204.70.196.70]

13 68 ms 70 ms 67 ms msr1-te-0-3-0-0.bos.savvis.net [206.28.97.205]
14 66 ms 67 ms 69 ms 206.28.97.137
15 75 ms 72 ms 74 ms internap.boston.savvis.net [208.172.51.230]
16 72 ms 76 ms 71 ms border11.te7-1-bbnet1.bsn.pnap.net [63.251.128.4
1]
17 76 ms 71 ms 71 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.
61.78]
18 72 ms 70 ms 71 ms 208.95.185.41

Trace complete.

C:\Users\matt>

PS Commentary - Going back to my example of interstates, looks like I went from Ohio to Texas to New York to Boston MA. Man, that was a heck of a Commute in distance but the shortest in time.
Matt Miracle

Fleet Commander in Chief for Covenant of Honor [FED] (formerly Task Force A.W.O.L.)
House Leader for Honorable House or Mor'gue [KDF]

Last edited by mattmiracle; 01-29-2013 at 03:53 AM. Reason: Commentary
Ensign
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
# 2543
01-29-2013, 05:29 AM
hi I' m still having problems loading the game, I was still having issues with the launcher and now that brings the cryptic logo up where the loading screen but doesn't load.any help or info would be nice. thank you
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 12
# 2544
01-29-2013, 06:52 AM
So I have to take this opportunity to apologize on behalf of all other times for the ignorant, but especially for all the impatient! And to you: It's really worrying that you obviously are not in a position, you to deal with something else. And anyone who has installed his game or Louncher new, and therefore now has even more problems, I can only write: "Even guilt."

Many thanks to the team, to have solved these problems as quickly.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2012
Posts: 227
# 2545
01-29-2013, 07:10 AM
The only advance since yesterday:

Now it says "Loading" in the Launcher...no more progress.

edit: InGame now, but Launcher is still not working properly.

Last edited by zeratk; 01-29-2013 at 08:00 AM.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,916
# 2546
01-29-2013, 09:47 AM
Still cannot log in via a mobile connection (but I am told it works via cable in my country). The error message has changed, though:

"The Patchclient got a message while it was in a state with no response function."


Now, I'll only need this mobile connection for another two days, and then not for a while, but... I figured Cryptic might want to know. I won't open a ticket, because by the time someone gets to work on it, I'll be back home (and hopefully, for quite some time), but at least you now know.

Edit: It's not the mobile connection, same problem occurs ia Wi-Fi connection here at the hotel where I'm staying. So maybe something got screwed up when I tried to connect yesterday. Never mind.

Last edited by sophlogimo; 01-29-2013 at 10:10 AM.
Survivor of Romulus
Join Date: Aug 2012
Posts: 266
# 2547 Ohh still can't log in
01-29-2013, 12:20 PM
Second day still the same problem WTF........
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
# 2548
01-29-2013, 12:21 PM
This happened yesterday to me in the uk. It was fixed this morning, game launched fine, last played about 90 minutes ago (around 7pm GMT).

Just tried to relaunch the game and it happened again! So the fix seems to have unfixed!
Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 6
# 2549
01-29-2013, 12:22 PM
i cant belive this,,cant log on again wtf
Republic Veteran
Join Date: Sep 2012
Posts: 7
# 2550
01-29-2013, 12:22 PM
I got on last night after 3 hours and now today my launcher is throwing up scripting errors, loading a web page that cant be displayed and sitting loading non stop. What is going on? Why is this game suddenly so broken? Ive never had issues like this...
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 12:05 AM.