Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
# 251
08-22-2012, 06:10 PM
Its Official After 13 Days Im back in. I took Drastic measure, so im not sure what i changed, or what changed with Game servers but, I reformatted, fully updated an install of WIN7 Ultimate.

Installed Chrome, MSE, Java, Steam, Teamspeak, and then STO.

I didnt change anything on my router/modem/firewall.
Tried STO and NOTHING!

I did a manual update for Java.
Checked Here, then hit my STO button and

WOW OMFG JESUS SAUCE! STO LAUNCHED!

Idk if this will help but its my path any questions please ask ill stop by here every couple of hours to see if i can add anything.

- Chyll
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 255
# 252
08-22-2012, 06:21 PM
Quote:
Originally Posted by chyllaxyn View Post
Its Official After 13 Days Im back in. I took Drastic measure, so im not sure what i changed, or what changed with Game servers but, I reformatted, fully updated an install of WIN7 Ultimate.

Installed Chrome, MSE, Java, Steam, Teamspeak, and then STO.

I didnt change anything on my router/modem/firewall.
Tried STO and NOTHING!

I did a manual update for Java.
Checked Here, then hit my STO button and

WOW OMFG JESUS SAUCE! STO LAUNCHED!

Idk if this will help but its my path any questions please ask ill stop by here every couple of hours to see if i can add anything.

- Chyll
Holy frak balls man!!! I can't believe the lengths you went to dude!!! Granted, I've been troubleshooting this for gods know how many hours since early last Friday morning. Yet, I would never, ever, ever have done a complete format and reinstall of Win7 Ultimate!!!

And, if I read ya correctly, that format and reinstall did absolutely nothing to resolve the problem, right?

Now, what does seem to have worked is this "manual update for Java". Can you please describe that step by step and please also tell us what version of Java you currently have (Control Panel-->Java (32-bit)--->Java Control Panel--->General tab--->'About' button)?

Oh, and congrats on finally being able to get back in Chyllaxyn!!! With any luck, perhaps your details might save us all!
"Don't try to be a great man. Just be a man and let history make its own judgments." -Zefram Cochrane
Vice-Admiral Methos Corinthian
methos71
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 256
# 253
08-22-2012, 06:22 PM
Yikes a full restore was my earlier suggestion but seems drastic, if there is some kind of software corruption then Cryptic should be able to help us identify it so we can wipe the afflicted program. Whats this Java thing all about? Avery I have spending time in Mass Effect 3, next week is the big DLC so that will keep me busy a bit longer. After that they have till Sept 10 and I am gone no bluff. I wont do a full system restore on this machine, this is a custom build and i had conflicts and stuff when I first built it I dont want to track down all the software issues again, everything runs fine except STO it isnt worth it for one game and if the devs arent gonna help us then I dont know if Cryptic/PWE are companies I want to do business with and give money to and I will make sure everyone I can tell knows how much they suck, all we are asking for is some kind of message or update. PLEASE

Tried the JAVA thing too, suppose its good cause I never knew it had a cache so thats cleaned out. I wanted to add in addition to not wanting to do business with cryptic if this is how they treat their loyal subscriber base, I havent heard anything from support in about a week, not even one of those "WE WILL ASSUME YOUR ISSUE IS RESOLVED IF WE DONT HEAR FROM YOU" emails. Nothing. I am being ignored.

Last edited by bannon3; 08-22-2012 at 06:37 PM.
Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
# 254
08-22-2012, 06:41 PM
All I did was go to

Control Panel>programs>java>temp files>erased all>update> update now

it said i was up to date with java 7, i literally downloaded it about 3 hrs prior.

One thing i just realized i also did was before it started working I did a username and password recovery for my PW account. I don't know it that would cause there server to update your account or anything but hell at this point anythings worth a try right?

This is what i had open when i tried to launch STO.

-Chrome
-Steam
-Teamspeak
-java control panel
-CMD prompt open Pinging Google DNS constantly just to watch my connection to see if it was dropping causing a time out

I launched STO From steam and it jsut started right up.

-chyll
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 255
# 255
08-22-2012, 08:36 PM
Quote:
Originally Posted by chyllaxyn View Post
All I did was go to

Control Panel>programs>java>temp files>erased all>update> update now

it said i was up to date with java 7, i literally downloaded it about 3 hrs prior.

One thing i just realized i also did was before it started working I did a username and password recovery for my PW account. I don't know it that would cause there server to update your account or anything but hell at this point anythings worth a try right?

This is what i had open when i tried to launch STO.

-Chrome
-Steam
-Teamspeak
-java control panel
-CMD prompt open Pinging Google DNS constantly just to watch my connection to see if it was dropping causing a time out

I launched STO From steam and it jsut started right up.

-chyll
Hiya again Chyll! Okies, I uninstalled that old version of Java (which my friend has and has been able to use whilst logging into STO with no problems). I then reinstalled the latest version version of Java, both the 32-bit and 64-bit versions, to correspond with both versions of Internet Explorer (IE32bit & IE64bit...hadn't even realized that Win7Ultimate had both IE versions until today!). I cleared the cache completely on Java 32-bit. Couldn't find a control panel for Java 64-bit though. I then made sure that both versions of Explorer also had the Java addon/plugins.

Tried STO again. Nothing.

Big question regarding your use of the Java Control Panel Chyll...how did you access 'update' and then 'update now' via the Java Control Panel? I saw no such controls there.

Also, can you please specify with version of Java you have installed right now(Control Panel-->Java--->Java Control Panel--->General tab--->'About' button)?

Despite not being able to login to PWE's website via both Chrome and IE (even though I've obviously been able to login in to these Forums), I did a username and password recovery for my PW account. I received confirmation emails for both username and password (which I had tweaked slightly). Tried to login with my username and new password to PW's website via IE and it just simply would not take...just kept spinning and spinning for minutes on end. Finally gave up on that and came back here to the Forums, via Chrome this time, and was able to login here with my username and new password. So, all that evidently cleared somewhere along the line.

Tried STO again. Nothing.

I should make it clear that I've never used Steam to login to STO.

Yet, the hanging IE Browser, upon PW website login, gave me an idea, which I mixed with one your suggestions. I opened CMD and pinged www.perfectworld.com and all requests timed out (4 packets sent, 0 received, 4 lost, 100% loss). Any idea what this might indicate?

Any clarification and further help would be greatly appreciated Chyllaxyn!
"Don't try to be a great man. Just be a man and let history make its own judgments." -Zefram Cochrane
Vice-Admiral Methos Corinthian
methos71
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 256
# 256
08-22-2012, 08:48 PM
Updated to Java 7 too, not sure why though or how this whole Java thing took root. Java is helpful in using games and other applications it doesnt seem to have anything to do with internet connections to servers, methos that perfectworld thing you tried is intriguing. Somethin is up, because I cannot access this site at all with IE, and if the launcher uses IE maybe thats the issue?? What about wiping IE, then doing a clean install? Says they are doing Shard Maintenance tomorrow in addition to the patch. lets hope whatever they broke gets tweaked back and fixes itself. Night all

Methos this is what I got from perfectworld trace:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\>tracert www.perfectworld.com

Tracing route to www.perfectworld.com [74.217.218.75]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms Wireless_Broadband_Router.home [192.168.1.1]
2 5 ms 4 ms 4 ms 10.9.44.89
3 7 ms 6 ms 6 ms G11-0-2-890.BSTNMA-LCR-08.verizon-gni.net [130.8
1.110.22]
4 6 ms 6 ms 6 ms so-0-3-0-0.BOS-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81.2
9.254]
5 9 ms 9 ms 9 ms 0.ge-1-0-0.XL4.BOS4.ALTER.NET [152.63.19.245]
6 17 ms 16 ms 16 ms 0.xe-6-1-1.XT2.NYC4.ALTER.NET [152.63.3.90]
7 17 ms 16 ms 16 ms GigabitEthernet5-0-0.GW1.NYC4.ALTER.NET [152.63.
20.101]
8 14 ms 14 ms 14 ms teliasonera-test.customer.alter.net [157.130.255
.206]
9 15 ms 14 ms 14 ms nyk-bb1-link.telia.net [213.155.131.136]
10 92 ms 94 ms 99 ms sjo-bb1-link.telia.net [213.155.130.129]
11 94 ms 94 ms 94 ms internap-ic-140172-sjo-bb1.c.telia.net [213.248.
81.134]
12 95 ms 94 ms 94 ms border2.t8-1-bbnet2.sje004.pnap.net [66.151.144.
80]
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
20 * * * Request timed out.
21 * * * Request timed out.
22 * * * Request timed out.
23 * * * Request timed out.
24 * * * Request timed out.
25 * * * Request timed out.
26 * * * Request timed out.
27 * * * Request timed out.
28 * * * Request timed out.
29 * * * Request timed out.
30 * * * Request timed out.

Trace complete.

Last edited by bannon3; 08-22-2012 at 09:10 PM.
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 255
# 257
08-22-2012, 09:20 PM
Quote:
Originally Posted by bannon3 View Post
Updated to Java 7 too, not sure why though or how this whole Java thing took root. Java is helpful in using games and other applications it doesnt seem to have anything to do with internet connections to servers, methos that perfectworld thing you tried is intriguing. Somethin is up, because I cannot access this site at all with IE, and if the launcher uses IE maybe thats the issue?? What about wiping IE, then doing a clean install? Says they are doing Shard Maintenance tomorrow in addition to the patch. lets hope whatever they broke gets tweaked back and fixes itself. Night all
Hey there Bannon3. Not sure about the Java thing myself, as I just exhaustively troubleshooted all that, to no avail. Yet, it seemed to work for Chyllaxyn and I'm eagerly and hopefully awaiting a response from him to my last post. Oh, and if you happen to be reading this Chyll, it took some digging but I finally found out how to access Java Control Panel's Update tab (oddly enough, ya can only access it via C://Programs (x86)/Java...etc.). Still didn't work.

As for pinging Perfectworld, I'm going to try pinging other Cryptic/PW sites as well, to see what results come back.

Funny enough, I just tried accessing this Forum via IE and I was able to login in there without any trouble at all. Yet, I can't seem to login to PWE's site itself, though the username and password recovery worked from there, via IE. Weird stuff all around!

As for IE, I'm pretty damned sure that IE is not the problem, as I matched every single one of my IE settings (literally every tab, every option button, everything there) to my friend's IE settings.

Just noticed your post update. Your tracert to perfectworld looks a whole lot like the one I posted earlier in this thread. Try 'ping www.perfectworld.com' and see what ya come up with?

I'm most definitely keeping my fingers crossed for tomorrow's maintenance and dearly hope that it solves this whole mess!!!

Update: I just went into CMD and tried pinging both 'launcher.startrekonline.com' and 'launcher.champions-online.com' and both came back with nothing but 'Request timed out', four times each (4 packets sent, 0 recieved, 4 lost, 100% loss).
"Don't try to be a great man. Just be a man and let history make its own judgments." -Zefram Cochrane
Vice-Admiral Methos Corinthian
methos71

Last edited by methos71; 08-22-2012 at 09:30 PM.
Survivor of Romulus
Join Date: Jun 2012
Posts: 70
# 258
08-22-2012, 10:25 PM
Hey guys seems I got darthpanda16 on the pwe sites tech forums so send your traces and issues to this thread:-

http://techsupport.perfectworld.com/...ed=1#post27471

Now I'm not going hold my breath on there technical support but anything is better than nothing especially now branflakes is off for a week!!


Original Join Date May 2009 - Real 1000 Day Veteran
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 7
# 259
08-22-2012, 10:31 PM
guys this is realy crazy...just tryied this morning...taaadaaa.. it worked...

i did nothing...reeeealy nothing...

for me that is the proof that the problem is not with our systems...
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 255
# 260
08-22-2012, 10:59 PM
Quote:
Originally Posted by patsanders View Post
guys this is realy crazy...just tryied this morning...taaadaaa.. it worked...

i did nothing...reeeealy nothing...

for me that is the proof that the problem is not with our systems...
Glad you were able to login and play Patsanders!

At the moment, I have uninstalled the game...for the third time now...and I'm reinstalling it as I type this. Yet, this reinstall I'm doing with a twist. I downloaded Steam (which I haven't used in roughly two years, if not longer) and I am downloading STO through steam right now. Seems to be downloading a whole lot quicker than my previous STO full downloads too.

Not sure if it'll work, but I figured, at this point, it wouldn't hurt to try.

One thing that I discovered, which I found extraordinarily alarming!: Before initiating the Steam download of STO, Steam prompted me to link my Steam and PWE accounts, by going to STO's website. The radio button, linking one to the STO website was greyed out. So, went their directly, via IE and logged in. Upon logging in, I went to the 'My Account' link, at the top of my page, searching for some sort of link to Steam access, which I couldn't find.

What I'm actually found at 'My Account' was the shocker, where it detailed my current Zen balance? It said zero!!!!!! I'm really, really, really hoping that's not actually the case, because I last had a balance of 3475 Zen, before this whole mess started!

Wow, Steam download of STO completed whilst I was writing those last two paragraphs! Time for me to go and test this out...again.

And again, that didn't work either!!!

What I found intriguing about the Steam download is that it didn't seem to install the files on my system in a noticable location. And the STO shortcut on my desktop linked directly to Steam, which then seemed to try to kick off the launcher. Of course, the launcher failed to connect, yet again.

So now I'm downloading STO for the fourth time. This time with another slight twist, as I'm downloading it through this website's torrent link (hoping it's quicker than the direct download).

I'll give that a go, when it's finished downloading. Then I'm done with this hassle for the evening.

If this last download doesn't fix the issue...and I honestly suspect that it won't...then I'm simply going to hope that tomorrow's patch and shard maintenance solve this Denobulan clusterfrak.
"Don't try to be a great man. Just be a man and let history make its own judgments." -Zefram Cochrane
Vice-Admiral Methos Corinthian
methos71

Last edited by methos71; 08-22-2012 at 11:31 PM.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 05:52 AM.