Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Since Season 5, I've been running into Video lag / freezing with the new Ground STFs that shouldn't be the video card because there is no problem with the rest of STO on both high and low settings. And there is no problem with other programs as well.

But in the STFs, it doesn't matter if on High or Low Settings, the problem still persists. And tends to happen during combat.


Video Card: Galaxy GeForce 9500GT 1MB.



Ticket ID #1,233,214.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
12-08-2011, 07:06 AM
ive noticed something like this as well today...figured somethings going on with my computer, but havent seen anything
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
12-08-2011, 07:59 AM
yea ive had a few moments of video glitches where it will studder for a minute since season 5 released.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
12-08-2011, 07:49 PM
Quote:
Originally Posted by Azurian View Post
Video Card: Galaxy GeForce 9500GT 1MB.

1MB?
that seems... like "not enough memory"
or is that a typo and you mean 1GB?


define "hickups" ?

what exactly is the problem?

all i get in the STF's is some bad "FX drop" at times (meaning that the effects flicker, or get invisible etc.)
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
12-09-2011, 09:20 PM
Same here. Stutters for a few seconds. Seems like a temp frame rate drop. GTX 560 ti
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
12-09-2011, 10:54 PM
Have you also noticed the lag appears when those weird 'Adapted' signs hover on top of the NPC's?

Last time I had massive hickups on ground STF's and everytime it happened it was with the weird Adapted signs and it seems like there are too much 'Adapted' signs/text being drawn at one time on the screen.



lol @ 1MB vidmemory though :p
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
12-09-2011, 10:58 PM
I was getting a pretty bad frame rate hit after Season 5 rolled out, and I would activate abilities like Sonic Pulse or Neural Neutraliser, especially when there were other layers of effects behind or in front of the effects from my powers. I turned off Anti-alias in the graphics options and it seems to have settled down now.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:23 PM.