Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 DX11 option not showing
01-06-2012, 06:50 AM
So, I have a NVIDIA GFORCE 9500GT card with the latest drivers installed, which i know has DX10 support so surely I should be getting the DX11 option, even if it is just supporting DX10 features, right?

When DX11 was supposedly on Tribble (both times, Season 3 and 4 testing I believe) I had the DX11 option available to me then, and honestly the game seamed to run alot smoother too. Prob placebo effect.

In my Gameprefs file in the localdata folder it has : PrefEntry SystemSpecs.isDx11Enabled 1
still no DX11 option in-game.

Am i missing something? Do other peple with DX10 only cards get the DX11 option?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-06-2012, 06:54 AM
DX11 beta is being enabled in today's patch.

Edit: Release notes for today's patch: http://forums.startrekonline.com/sho...06#post3934306
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-06-2012, 06:54 AM
Quote:
Originally Posted by craigsta
So, I have a NVIDIA GFORCE 9500GT card with the latest drivers installed, which i know has DX10 support so surely I should be getting the DX11 option, even if it is just supporting DX10 features, right?

When DX11 was supposedly on Tribble (both times, Season 3 and 4 testing I believe) I had the DX11 option available to me then, and honestly the game seamed to run alot smoother too. Prob placebo effect.

In my Gameprefs file in the localdata folder it has : PrefEntry SystemSpecs.isDx11Enabled 1
still no DX11 option in-game.

Am i missing something? Do other peple with DX10 only cards get the DX11 option?
The option to turn on DirectX11 and be found under options/ video/ Troubleshooting.

You need to select your video card and then click the direct X 11 option.

I'm going off memory here so please bear with me.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
01-06-2012, 06:56 AM
Quote:
Originally Posted by 0Gambit0 View Post
The option to turn on DirectX11 and be found under options/ video/ Troubleshooting.

You need to select your video card and then click the direct X 11 option.

I'm going off memory here so please bear with me.
that is correct
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
01-06-2012, 07:07 AM
Quote:
Originally Posted by 0Gambit0 View Post
The option to turn on DirectX11 and be found under options/ video/ Troubleshooting.

You need to select your video card and then click the direct X 11 option.

I'm going off memory here so please bear with me.

Thanks, I know where the option should be; like i said, the option was available in Tribble testing a few months back which is why i am confused that I dont have the option now.

And Cosmic, the way I read the patch notes is that it is just a fix for a graphical problem, not to actually activate DX11, that was done on a prev patch.

Thanx.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
01-06-2012, 07:12 AM
Quote:
Originally Posted by craigsta
And Cosmic, the way I read the patch notes is that it is just a fix for a graphical problem, not to actually activate DX11, that was done on a prev patch.
When I read the Patch Notes I thought the DX11 beta enabled was it's own line item rather then the end of the sentence. My bad.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
01-06-2012, 07:32 AM
Quote:
Originally Posted by craigsta
So, I have a NVIDIA GFORCE 9500GT card with the latest drivers installed, which i know has DX10 support so surely I should be getting the DX11 option, even if it is just supporting DX10 features, right?

When DX11 was supposedly on Tribble (both times, Season 3 and 4 testing I believe) I had the DX11 option available to me then, and honestly the game seamed to run alot smoother too. Prob placebo effect.

In my Gameprefs file in the localdata folder it has : PrefEntry SystemSpecs.isDx11Enabled 1
still no DX11 option in-game.

Am i missing something? Do other peple with DX10 only cards get the DX11 option?
If you plan on going dx11, get a better graphics card. You wont see any diference other than the game slowing down to a picture slide sadly
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
01-06-2012, 07:45 AM
I wonder if it will work on my ATi Radeon HD4850?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
01-06-2012, 07:53 AM
Quote:
Originally Posted by NeoHunterSG View Post
I wonder if it will work on my ATi Radeon HD4850?
If you are talking about the desktop graphics card, you will be fine
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
01-12-2012, 05:48 AM
NVIDIA GFORCE 9500GT aint a dx 11 card.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:13 PM.