Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Yesterday (after the patch) I've noticed that certain space instances do not display background textures properly. This is mostly the case with nebulas, and from what I've noticed it's not random.

First time I noticed this was during the mission S'harien's Swords (Romulan Front), which I've completed several days ago on a different toon, and didn't experience anything similar. This time, the background nebula textures were flickering and displaying "blocky" textures during camera move. Reported this as a bug in-game.

Today I decided to do some daily missions and I've noticed the same exact issue during one of the Deferi Patrols missions. Here are some screenshots for reference:
http://img804.imageshack.us/img804/3...2010618572.jpg
http://img851.imageshack.us/img851/3...2010618573.jpg
http://img851.imageshack.us/img851/8...2010618585.jpg
The "blocky" textures remain as you can see them above if the camera is still. Upon even a small move they flicker.

I've noticed the same thing in Zaria space zone, a bit to the left from where you warp-in:
http://img194.imageshack.us/img194/4...2010619053.jpg

The reason I say this must be instance related, or specific texture related, is that I didn't notice anything similar during any other mission I've played (i.e. all space STFs, Sol, Sector Blocks, Eta Eridani Dailys etc. are fine). Yet I'm sure this is related to the 05.01.12 patch, because, as I've said, I did those missions several times before and didn't experience anything similar.

No DX11 is involved (my system does not support it). No video configurations were changed and my graphic card (GeForce GTX 460) drivers are up to date.

Anyone else experienced anything like that? Any solutions, perhaps?

EDIT:
Just to be sure, I've made an additional trip to DS9, as I recalled similar nebulas around, but all's fine there. Then I went back to Deferi Sector and got the same mission as before. Background nebulas flickered again - http://img97.imageshack.us/img97/566...2010619433.jpg

This seems to be the case with nebula edges, or places where they transit to normal space.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-06-2012, 12:51 PM
same with me was just going to start a similar thread,blocky flickering in space since last nights patch
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-06-2012, 01:12 PM
Quote:
Originally Posted by 3-of-8
same with me was just going to start a similar thread,blocky flickering in space since last nights patch
Good to know. I tend to be a little bit paranoid when it comes to hardware, and since a friend didn't seem to have this issue I was afraid that maybe my GPU was acting up or something...

I can't add anything for the moment aside from the fact that these graphical glitches always occur in the same instances. This Deferi Patrol mission with orange nebulas, where you start with scanning a freighter is a great example.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
01-06-2012, 01:29 PM
Same issue. AMD Radeon 5870 in DX9 mode.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
01-07-2012, 12:34 PM
Same Problem here. I have it on DX9 and the new DX11 mode. Trying a new Version of Graphic Drivers and the problem is still there.

The Patch from today donīt make it better. I have now also some black textures on ground maps.

System:

Windows 7 64 Bit
Intel Dual core 8400 3 GHz
with an NVIDIA GeForce 560 GTX
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
01-07-2012, 01:38 PM
I'm having the same problem after the most recent patch on most space maps and it's really annoying due to how pretty the graphics actually can be in this game!

I hope to see a sollution or patch soon!

System: Windows 64 Bit, 8 GB Ram, Intel Core i5, Ati Radeon HD 5650.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
01-07-2012, 05:47 PM
Same problem over a Radeon HD3860, Windows 7 32 bits with 4 Gb and AMD Athlon X2 6000+
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
01-07-2012, 07:02 PM
Same here, in both display modes. HD4650. It's really annoying.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
01-08-2012, 11:06 PM
Same issue here, DX11 and DX9 modes, GTX570. Windows 7 64-bit. Basically, any "Nebula" transparent texture that overlays the "background" map.

I turned off DX11 tonight simply because I was in SFA, and I got tired of seeing black doors in the datachip/Doff store building.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
01-09-2012, 02:55 AM
I think the game it self only use's DX 9 it does not fully support the DX 11 and i dont see the need for dx 11 there is not that much of a change.Just turn off DX 11 while playing sto.DX 11 is farely new and still has plenty of bugs.And i still don't see much of a change with DX 11 if any thing it makes the game look even worse there are only a few games made that support DX11.STO is not one of them.
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 08:33 PM.