Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 11
01-16-2012, 04:27 PM
I used to have mysterious lag and rubber banding. Like you, I have a good internet connection and pc that meets the requirements. I was at a loss trying to figure out what was causing my problems.

Until someone suggested I try turning off In-Game Voice Chat. And BOOM... all problems disappeared.

Try it, might work for you - Options -> Voice Chat -> Disable Voice Chat (checked)
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 12
01-16-2012, 07:18 PM
Tried the in game voice chat settings to no avail... ...also instead of just exiting the game like I normally do I just signed off, even had the lag I am describing at the character selection screen....
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 13
01-16-2012, 09:56 PM
Quote:
Originally Posted by Zipadelli View Post
Tried the in game voice chat settings to no avail... ...also instead of just exiting the game like I normally do I just signed off, even had the lag I am describing at the character selection screen....
The character selection screen doesn't use much if any bandwidth. So I'd say you do not have an internet connection problem at this point. Your friends say you don't appear to be lagging so that means your client is communicating ok with the server.

Sounds like more of a hardware issue to me. I'd start with checking for excessive disk activity when the "lag" occurs.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 14
01-17-2012, 08:42 AM
This all sounds like video card issues to me. What vid card are you running?
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 06:46 AM.