Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 57
# 1 Fatal Error
10-16-2014, 06:38 PM
Today, my ususal routine, I get home from work, fire up the PC, logon, click the game launcher, logon, patching begins due to patching from earlier today & then KABOOM!
Now I get this every time I try to launch the game.

Fatal Error: Unable to initialize on-demand patching and connect to Patch Server: The connection was idle for too long



This has occurred 3 times now & I am getting very aggravated!
ARGHHH!!! DAMMIT!!!

Next I will open a support ticket but I don't expect a response so I may just unistall & reinstall.
DAMMIT!!! My evening is now shot to hell!
RichardCranium63
Fed/Vulcan: T'jar Voltek Fleet: Section 31
Fed/Andorian: Lissan Ek'Noor sh'Aqabaa Fleet: Section 31
KDF/Cardi: K'Im Qah da Sian Fleet: Klingon Intelligence
KDF/Reman: R'Chras Jonzor Fleet: Klingon Intelligence
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 57
# 2
10-16-2014, 07:39 PM
Ran pathping & I'm getting near total packet loss to the patch server. Just fantastic!

pathping patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:
0 XXXXXXXX.broadstripe.com [192.168.1.116]
1 192.168.1.1
2 10.60.0.1
3 24-113-43-217.wavecable.com [24.113.43.217]
4 24-113-43-9.wavecable.com [24.113.43.9]
5 agg2-sea-a-p202.bb.spectrumnet.us [216.243.24.89]
6 cr2-sea-b-te-0-0-0-20.bb.spectrumnet.us [174.127.140.137]
7 cr1-pdx-t6-3.bb.spectrumnet.us [174.127.141.90]
8 te3-5.ccr01.pdx01.atlas.cogentco.com [38.104.105.73]
9 154.54.89.58
10 te7-3.ccr01.boi01.atlas.cogentco.com [154.54.40.102]
11 te0-7-0-8.ccr21.slc01.atlas.cogentco.com [154.54.40.93]
12 be2127.ccr22.den01.atlas.cogentco.com [154.54.25.69]
13 be2130.ccr22.mci01.atlas.cogentco.com [154.54.26.122]
14 be2157.ccr42.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.6.118]
15 be2138.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.43.202]
16 te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
17 38.111.40.114
18 patchserver2.crypticstudios.com [208.95.185.41]

Computing statistics for 450 seconds...
Source to Here This Node/Link
Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 XXXXXXXX.broadstripe.com [192.168.1.116]
0/ 100 = 0% |
1 0ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 192.168.1.1
0/ 100 = 0% |
2 11ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 10.60.0.1
0/ 100 = 0% |
3 13ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 24-113-43-217.wavecable.com [24.113.43.217]
0/ 100 = 0% |
4 15ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 24-113-43-9.wavecable.com [24.113.43.9]
0/ 100 = 0% |
5 15ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% agg2-sea-a-p202.bb.spectrumnet.us [216.243.24.89]
0/ 100 = 0% |
6 13ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% cr2-sea-b-te-0-0-0-20.bb.spectrumnet.us [174.127.140.137]
0/ 100 = 0% |
7 --- 100/ 100 =100% 100/ 100 =100% cr1-pdx-t6-3.bb.spectrumnet.us [174.127.141.90]
0/ 100 = 0% |
8 36ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% te3-5.ccr01.pdx01.atlas.cogentco.com [38.104.105.73]
0/ 100 = 0% |
9 16ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 154.54.89.58
0/ 100 = 0% |
10 46ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% te7-3.ccr01.boi01.atlas.cogentco.com [154.54.40.102]
0/ 100 = 0% |
11 34ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% te0-7-0-8.ccr21.slc01.atlas.cogentco.com [154.54.40.93]
0/ 100 = 0% |
12 44ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% be2127.ccr22.den01.atlas.cogentco.com [154.54.25.69]
0/ 100 = 0% |
13 56ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% be2130.ccr22.mci01.atlas.cogentco.com [154.54.26.122]
0/ 100 = 0% |
14 68ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% be2157.ccr42.ord01.atlas.cogentco.com [154.54.6.118]
0/ 100 = 0% |
15 91ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% be2138.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.43.202]
0/ 100 = 0% |
16 123ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
0/ 100 = 0% |
17 95ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 38.111.40.114
0/ 100 = 0% |
18 91ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% patchserver2.crypticstudios.com [208.95.185.41]

Trace complete.
RichardCranium63
Fed/Vulcan: T'jar Voltek Fleet: Section 31
Fed/Andorian: Lissan Ek'Noor sh'Aqabaa Fleet: Section 31
KDF/Cardi: K'Im Qah da Sian Fleet: Klingon Intelligence
KDF/Reman: R'Chras Jonzor Fleet: Klingon Intelligence
Republic Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 315
# 3
10-17-2014, 02:10 AM
I'm having this issue as well. I have not had any problems since the release of the expansion until the patch this evening, now this.

Formerly known as Echo@Rivyn13
Member since early 2011
Member of Lag Industries ~ http://lagfleet.enjin.com/
Republic Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 315
# 4
10-17-2014, 02:57 PM
Update on this. I've been able to get in. My problem was my firewall, which for whatever reason decided to put a block on the game. Maybe that'll help you out some.

Formerly known as Echo@Rivyn13
Member since early 2011
Member of Lag Industries ~ http://lagfleet.enjin.com/
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 03:04 PM.