Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Weird Nebula Glitching
02-05-2012, 12:41 PM
http://www.youtube.com/watch?v=3uOfhNe7FOE


Video Above ^^


Long story short, this started around the time the patch with DX11 went live. I've made sure I'm still running DX9 (my card isn't DX11 compatible) I've checked for ammended settings and nothing jumps out, but to be honest I'm not sure what they were before.

I suppose my question is, which settings would be the best ones for me to fiddle with? This is an entirely new thing for my machine


I also get occasional flickering tooltips on ground if I over over a bridge officers powers.


So yeah, any feedback is great.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-05-2012, 08:17 PM
I get more than occasional flickering tooltips. I can hardly mouse over most things ingame. I can mouse over effects on myself in the upper left corner but that's about it. I can never mouse over effects on my ship in the bottom middle of the screen, nor my teammates to see what zone they're in (in the borg invasion event for instance).

When I do manage to mouse over an effect on my target (upper middle screen), when I move the cursor away the tooltip stays onscreen and flickers.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-05-2012, 11:16 PM
Quote:
Originally Posted by uryenserellont
I get more than occasional flickering tooltips. I can hardly mouse over most things ingame. I can mouse over effects on myself in the upper left corner but that's about it. I can never mouse over effects on my ship in the bottom middle of the screen, nor my teammates to see what zone they're in (in the borg invasion event for instance).

When I do manage to mouse over an effect on my target (upper middle screen), when I move the cursor away the tooltip stays onscreen and flickers.
Yes, that would match what I (briefly) mentioned with the tooltips. Glad I'm not the only one, did begin to wonder how long my rig was for this world ;-)
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-06-2012, 07:39 AM
The flickering is a serious issue...we've another topic for this problem because flickering affected also space and some indoor section

http://forums.startrekonline.com/sho...37#post3995637
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-06-2012, 08:47 AM
In that thread they say they're aware of the space and ground background problems, but no mention of flickering tooltips or problems just getting tooltips to appear.

I did see someone reduced AA and AF and it worked. I guess I'll have to try that later when I have time. I'll try it ingame first, then through Nividia settings.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
02-06-2012, 10:47 AM
Quote:
Originally Posted by uryenserellont
In that thread they say they're aware of the space and ground background problems, but no mention of flickering tooltips or problems just getting tooltips to appear.

I did see someone reduced AA and AF and it worked. I guess I'll have to try that later when I have time. I'll try it ingame first, then through Nividia settings.
I've say flickering issue, both space and ground. Atm with DX9 setting the game seem to work "better" than Dx11.

I've the same issue with Skyrim. The Same
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
02-06-2012, 11:19 AM
Quote:
Originally Posted by uryenserellont
In that thread they say they're aware of the space and ground background problems, but no mention of flickering tooltips or problems just getting tooltips to appear.

I did see someone reduced AA and AF and it worked. I guess I'll have to try that later when I have time. I'll try it ingame first, then through Nividia settings.
Would love to hear your feedback on that.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
02-06-2012, 11:56 AM
It didn't affect anything. I still get the flickering and difficult mouseovers no matter what graphics settings I use. I changed antialiasing, anisotropic filtering, shadows, lighting, you name it, and each individually.

Strangely, I FRAPSed a sample of me mousing over effects on a target and it doesn't show the flickering but does show the difficulty in getting the tooltip to appear. In the video when I get the tooltip to appear and then move the cursor away, it shows the tooltip either staying solid or disappearing, but ingame it flickers and continues to flicker until I mouse over something else.

http://www.youtube.com/watch?v=ogyTjmS8MEU

I have a GTX 570 with 2560mb VRAM and am using the latest beta drivers (for Skyrim).

I just noticed now too that after mousing over my own tribble effect and moving the cursor away, a flickering tooltip with a countdown of time remaining on the buff appeared. That's never appeared before let alone flickered. I'm not gonna FRAPS it because apparently the flickering doesn't show up on video.

I also can never get tooltips for effects on my own ship to appear, like I said earlier.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
02-07-2012, 07:59 AM
I noticed last night that this does not happen in sector space. Only ground and space instance maps have this problem.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
02-07-2012, 06:53 PM
We're working on this issue right now. (As well as all the other borked skydome stuff.)
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 06:13 AM.