Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 DX11 and GeForce GTS 250
02-10-2012, 05:22 PM
Does anyone know why the game won't get past the loading when I enable DX11 beta in the advanced video options? I know the gts 250 only supports dx10 but I thought they were backwards compatible so I was confused when the game didn't start. Any ideas?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-10-2012, 06:32 PM
Quote:
Originally Posted by PDcaptain
Does anyone know why the game won't get past the loading when I enable DX11 beta in the advanced video options? I know the gts 250 only supports dx10 but I thought they were backwards compatible so I was confused when the game didn't start. Any ideas?
There is your answer the gts 250 is a base tier gpu that was released before DX11 was made avaliable to ATI and NVIDIA. To run DX11 you need a minimum card of a Geforce GTS 450.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-11-2012, 06:42 PM
Quote:
Originally Posted by xth3xr34p3rx View Post
There is your answer the gts 250 is a base tier gpu that was released before DX11 was made avaliable to ATI and NVIDIA. To run DX11 you need a minimum card of a Geforce GTS 450.
100% wrong.

While the GTS250 is not on a hardware DX11 feature lvl (it is on a DX10 hw f lvl) it does support and works fine under DX11 (able to use some DX11 advantages over DX10 -or DX9 in case of STO- but of course no DX11 hardware features like tessellation and such).
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-11-2012, 06:46 PM
Quote:
Originally Posted by PDcaptain
Does anyone know why the game won't get past the loading when I enable DX11 beta in the advanced video options? I know the gts 250 only supports dx10 but I thought they were backwards compatible so I was confused when the game didn't start. Any ideas?
You were right, DX11 is backwards compatible.
Check your driver version, which are u using?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-13-2012, 02:31 AM
Which OS are you using?

Windows XP means no stinkinī Direct X 10 a, b, c or 11! :p

And trying to use a Dx10 card with Dx11 features is usually NOT gona work. No matter what anybody claims.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6 Figures it out!
02-13-2012, 03:15 AM
Thank you everyone for you responses! I went back to an earlier NVIDIA Driver and the game now loads in DX11. I know that I will not get all of the advanced features, but I switched Rendering engines to gain a FPS boost , and I must say my boost is quite large! I am now able to run the game at max settings and get 60fps or higher almost everywhere with only one GTS 250 and I have another one on the way from ebay to go SLI. My monitor is only 1440x900 so I don't really need a high end card and I didn't feel like upgrading right now when I know Geforce 780...760 are on their way in a few months. Anyway thanks for all of your replies!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7 Figures it out!
02-13-2012, 03:15 AM
Thank you everyone for you responses! I went back to an earlier NVIDIA Driver and the game now loads in DX11. I know that I will not get all of the advanced features, but I switched Rendering engines to gain a FPS boost , and I must say my boost is quite large! I am now able to run the game at max settings and get 60fps or higher almost everywhere with only one GTS 250 and I have another one on the way from ebay to go SLI. My monitor is only 1440x900 so I don't really need a high end card and I didn't feel like upgrading right now when I know Geforce 780...760 are on their way in a few months. Anyway thanks for all of your replies!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8 Figures it out!
02-13-2012, 03:20 AM
Thank you everyone for you responses! I went back to an earlier NVIDIA Driver and the game now loads in DX11. I know that I will not get all of the advanced features, but I switched Rendering engines to gain a FPS boost , and I must say my boost is quite large! I am now able to run the game at max settings and get 60fps or higher almost everywhere with only one GTS 250 and I have another one on the way from ebay to go SLI. My monitor is only 1440x900 so I don't really need a high end card and I didn't feel like upgrading right now when I know Geforce 780...760 are on their way in a few months. Anyway thanks for all of your replies!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
02-13-2012, 11:26 AM
Can you tell us which versions of the nVidia driver you were using? Which one was broken, and which one did you go back to where it worked?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
02-13-2012, 11:47 AM
Quote:
Originally Posted by ivarST
trying to use a Dx10 card with Dx11 features is usually NOT gona work. No matter what anybody claims.
Sry but you don't know what ur talking about. Sure DX11 hardware features are not available to DX10 hardware but still DX11 is useable on DX10 hardware, some ppl don't seem to get that.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:34 PM.