Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
I've done a cursory check of the various various ships my characters use. All of the large Cruiser/Battle Cruisers ships seems to have their Minimum Camera Distance increased quick a bit. I can no long put the camera close my Galaxy variants, Odyssey, Bortas, Vor'cha, et al. Class ships. All other ships don't seem to be affects (Miranda Class, T5 Escorts, T5 Science ships, etc).

Just in case this is a bug. Tticket ID #1,303,640.

UPDATE BELOW:

Quote:
Originally Posted by Tumerboy View Post
Back on topic, I've been told that a fix is in, and should be coming in (probably) the next patch. I don't know what the 'fix' is, sorry.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
03-08-2012, 08:22 PM
Quote:
Originally Posted by fuzun View Post
I've done a cursory check of the various various ships my characters use. All of the large Cruiser/Battle Cruisers ships seems to have their Minimum Camera Distance increased quick a bit. I can no long put the camera close my Galaxy variants, Odyssey, Bortas, Vor'cha, et al. Class ships. All other ships don't seem to be affects (Miranda Class, T5 Escorts, T5 Science ships, etc).

Just in case this is a bug. Tticket ID #1,303,640.
Yeah its totally bugged I cant even fly my Odyssey now camera is so far away its not easy to fly now
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
03-08-2012, 08:25 PM
Quote:
Originally Posted by Floridaguy74656 View Post
Yeah its totally bugged I cant even fly my Odyssey now camera is so far away its not easy to fly now
Isn't it harder to fly with your camera up close?

And I suspect this is to combat the bug that caused camera shaking/clipping when you zoom in too close and your camera hits the ship's collision object.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
03-08-2012, 08:28 PM
Quote:
Originally Posted by Leviathan99
Isn't it harder to fly with your camera up close?

And I suspect this is to combat the bug that caused camera shaking/clipping when you zoom in too close and your camera hits the ship's collision object.
Nope. The camera shaking/shifting still happens the same as before. It's just further away from the ship.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
03-08-2012, 08:34 PM
I'd like to see the camera distance range adjustable in the Options (same as what SWTOR does)

I find that the max distance is waaaay to far away when I am flying an escort.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
03-08-2012, 08:39 PM
Yeah, not happy about this change.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
03-08-2012, 09:14 PM
I have not been back ingame since the patch, But i hope this aint as bad as i have read.

One thing i'd like to add. is that default camera Maximum distance Can be changed under "StoSpaceGameplay" in the "Ui_settings" Config file in Live folder,

I have been for many months using a setting of max zoom out to 400Metres(default is like 250Metres max is 400) i only zoom out this far for crowd control abilities like FAW III, Spreads & so on.

So maybe the CameraMindistance can be set by us until they fix yet another Boo Boo.

Eg below - as far as i know they seem to be in metres not feet

iCamDistance 90.985275
fCamMaxDistance 250.000000

TRY

iCamDistance 45.985275 (i think this used to be defualt, not sure)
fCamMaxDistance 400.000000 (this is max distance i have had working without game auto changing it back to 250.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
03-08-2012, 09:22 PM
Why'd they change this? I fly an Odyssey... and now I can't zoom in close enough to read the registry above the shuttlebay, much less read the registry on the nacelles.... and this is at 1920x1080 on a 23 inch monitor, mind you.

Please, Cryptic, revert/adjust it?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
03-08-2012, 09:22 PM
Yeah it's no bug. Finally back home and in game and the camera distance is not as close as it use to me I used to be able to zoom up realy close to my ship for some eye candy, but now its out of reach.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
03-08-2012, 09:30 PM
Quote:
Originally Posted by Berlorian
I have not been back ingame since the patch, But i hope this aint as bad as i have read.

One thing i'd like to add. is that default camera Maximum distance Can be changed under "StoSpaceGameplay" in the "Ui_settings" Config file in Live folder,

I have been for many months using a setting of max zoom out to 400Metres(default is like 250Metres max is 400) i only zoom out this far for crowd control abilities like FAW III, Spreads & so on.

So maybe the CameraMindistance can be set by us until they fix yet another Boo Boo.

Eg below - as far as i know they seem to be in metres not feet

iCamDistance 90.985275
fCamMaxDistance 250.000000

TRY

iCamDistance 45.985275 (i think this used to be defualt, not sure)
fCamMaxDistance 400.000000 (this is max distance i have had working without game auto changing it back to 250.
Bad news... adjusting iCamDistance, even down to 15 (was 50) does absolutely nothing. Yes, even after saving the file and restarting STO.
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:37 AM.