Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 53
# 1 Nettest??
02-06-2014, 12:05 AM
I have seen this mentioned from time to time. How do I find/run a NETTEST? Thanks.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,333
# 2
02-06-2014, 08:38 AM
You need to look at this thread... http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=225155
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 53
Below are the Tracert, pathping, nettest reports along with system information. My ISP provider is Comcast. Hope this helps, as comcast says there is no problem with my internet service, that it must have something to do with the game.

Tracert report
C:\Users\>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms <1 ms 10.0.0.1
2 7 ms 11 ms 9 ms
3 8 ms 11 ms 9 ms te-9-3-sr01.jacksboro.tn.knox.comcast.net [68.86
.137.81]
4 9 ms 12 ms 9 ms te-8-4-ur01.norris.tn.knox.comcast.net [68.86.13
6.61]
5 10 ms 21 ms 11 ms xe-0-1-7-0-ar02.bluelight.tn.knox.comcast.net [6
8.85.171.234]
6 17 ms 17 ms 18 ms xe-0-0-0-0-ar01.goodslettvll.tn.nash.comcast.net
[68.85.171.186]
7 25 ms 26 ms 26 ms he-5-5-0-0-cr01.56marietta.ga.ibone.comcast.net
[68.86.90.101]
8 * * * Request timed out.
9 42 ms 44 ms 46 ms te0-0-0-19.ccr21.atl02.atlas.cogentco.com [154.5
4.10.233]
10 40 ms 38 ms 38 ms be2050.ccr21.atl01.atlas.cogentco.com [154.54.0.
165]
11 86 ms 90 ms 87 ms be2168.ccr21.dca01.atlas.cogentco.com [154.54.31
.94]
12 82 ms 101 ms 91 ms be2149.ccr22.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54.31
.126]
13 92 ms 106 ms 94 ms be2096.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.30
.42]
14 298 ms 213 ms 221 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
130]
15 51 ms 52 ms 53 ms 38.111.40.114
16 50 ms 50 ms 50 ms patchserver2.crypticstudios.com [208.95.185.41]


Trace complete.

Pathping report
C:\Users\Joey>pathping patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:
0 Station.hsd1.tn.comcast.net. [10.0.0.2]
1 10.0.0.1
2 96.120.52.105
3 te-9-3-sr01.jacksboro.tn.knox.comcast.net [68.86.137.81]
4 te-8-4-ur01.norris.tn.knox.comcast.net [68.86.136.61]
5 xe-0-1-7-0-ar02.bluelight.tn.knox.comcast.net [68.85.171.234]
6 xe-0-0-0-0-ar01.goodslettvll.tn.nash.comcast.net [68.85.171.186]
7 he-5-5-0-0-cr01.56marietta.ga.ibone.comcast.net [68.86.90.101]
8 * * *
Computing statistics for 175 seconds...
Source to Here This Node/Link
Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 Station.hsd1.tn.comcast.net. [10.0
.0.2]
0/ 100 = 0% |
1 0ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 10.0.0.1
0/ 100 = 0% |
2 8ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% 96.120.52.105
0/ 100 = 0% |
3 9ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% te-9-3-sr01.jacksboro.tn.knox.comc
ast.net [68.86.137.81]
0/ 100 = 0% |
4 9ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% te-8-4-ur01.norris.tn.knox.comcast
.net [68.86.136.61]
0/ 100 = 0% |
5 13ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% xe-0-1-7-0-ar02.bluelight.tn.knox.
comcast.net [68.85.171.234]
0/ 100 = 0% |
6 20ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% xe-0-0-0-0-ar01.goodslettvll.tn.na
sh.comcast.net [68.85.171.186]
0/ 100 = 0% |
7 26ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% he-5-5-0-0-cr01.56marietta.ga.ibon
e.comcast.net [68.86.90.101]

Trace complete.

NETTEST result

contacting nettest server..
Local IP: 50.147.108.130
Ping: 50.0 msec
Port: 80: 543 KB/sec 17 KB/sec 577 KB/sec 500
Port: 80: 538 KB/sec 15 KB/sec 572 KB/sec 500
Port: 443: 553 KB/sec 14 KB/sec 588 KB/sec 500
Port: 443: 561 KB/sec 14 KB/sec 597 KB/sec 500
Port: 7255: 563 KB/sec 16 KB/sec 598 KB/sec 500
Port: 7255: 537 KB/sec 17 KB/sec 571 KB/sec 500
Port: 7003: 595 KB/sec 17 KB/sec 633 KB/sec 500
Port: 7003: 539 KB/sec 17 KB/sec 573 KB/sec 500
Port: 7202: 541 KB/sec 17 KB/sec 573 KB/sec 500
Port: 7202: 534 KB/sec 16 KB/sec 567 KB/sec 500
Port: 7499: 570 KB/sec 17 KB/sec 607 KB/sec 500
Port: 7499: 567 KB/sec 16 KB/sec 603 KB/sec 500
Port: 80: 617 KB/sec 18 KB/sec 656 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit

System Info

Operating System
Name Microsoft Windows 7 Home Premium Edition (64-bit)
Service Pack Service Pack 1
Build Number 7601
DirectX Version 11

System Information
Manufacturer HP-Pavilion
Total Number of Logical CPUs 4
Total Physical Memory 4.00 GB
Total Number of Optical Drives 1
Total Number of Hard Drives 1
Total Number of Video Cards 1
Total Number of Memory Modules 2
Total Number of DIMM slots 4

Motherboard
System Board
Manufacturer FOXCONN
Product ALOE
Chipset AMD RS780/RS880
Southbridge AMD SB700/SB710/SB750
BIOS
Vendor American Megatrends Inc.
Release Date 10/26/2009
BIOS Version String 5.05
ROM Size 1.00 MB
AMD Athlon(tm) II X4 620 Processor
Name AMD Athlon(tm) II X4 620 Processor
Cores 4
Threads 4
Temperature 37.250 C
Current Speed 2.59 GHz
Multiplier x 13.0 (4 - 13)
Features MMX(+), 3DNow!(+), PSE36, x86-64, SSE, SSE2, SSE3, SSE4A, NX, SVM
L1 Instruction Cache 4 x 64.00 kB
L1 Data Cache 4 x 64.00 kB
L2 Cache 4 x 512.00 kB
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,333
# 4
02-06-2014, 12:34 PM
Quote:
Originally Posted by joeykoric View Post
Below are the Tracert, pathping, nettest reports along with system information. My ISP provider is Comcast. Hope this helps, as comcast says there is no problem with my internet service, that it must have something to do with the game.

14 298 ms 213 ms 221 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.
130]
....
Actually, your 'Net Test' results are well within expected values. The latency on the Cogent Boston Hub is on the high side according to the 'Trace Route', but this isn't effecting the 'Net Test' throughput results...

Exactly what kind of problems are you having???

Last edited by grouchyotaku; 02-06-2014 at 12:37 PM.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 53
# 5
02-06-2014, 01:12 PM
The best I can describe it. It seems like lag to me. When in game and moving with my character, he moves sluggishly almost as if skipping. When I tap a key to turn left or right, he turns farther than I intended. Intending to turn say 5 degrees and end up at a 90 degree turn.

When in space, there appears to be a delay in the audio Fx sounds, as if they are all meshing together, especially if I am doing a mission from the que event. Not near as bad as when I am running a mission solo.

Not sure if my explanation helps.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,333
# 6
02-06-2014, 01:34 PM
Quote:
Originally Posted by joeykoric View Post
The best I can describe it. It seems like lag to me. When in game and moving with my character, he moves sluggishly almost as if skipping. When I tap a key to turn left or right, he turns farther than I intended. Intending to turn say 5 degrees and end up at a 90 degree turn.

When in space, there appears to be a delay in the audio Fx sounds, as if they are all meshing together, especially if I am doing a mission from the que event. Not near as bad as when I am running a mission solo.

Not sure if my explanation helps.
Have you tried using the 'US Proxy' option in the Launcher?
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 53
# 7
02-06-2014, 02:11 PM
never done anything proxy related. do not know how I would go about that.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,333
# 8
02-06-2014, 02:49 PM
Quote:
Originally Posted by joeykoric View Post
never done anything proxy related. do not know how I would go about that.
Under the 'Options' menu in the Launcher, there should be a selection for 'US' under Game Play Proxy
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:31 PM.