Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 151
# 11
06-20-2012, 09:29 AM
Yes. I never had Problems with timeouts. Since 1 Week it?s unplayable !

Stop this Cryptic !
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,852
# 12
06-20-2012, 09:47 AM
Quote:
Originally Posted by bannon3 View Post
The problem is cascading then, seems more people are getting hit with it. I would accept the premise its me if I have had problems loggin in since Beta but this just started after last weeks patch. I played fine the day before, after the patch the nonsense began. How is it my fault?

Ping: 22.6 msec
Port: 80: 1398 KB/sec 37 KB/sec 1484 KB/sec 500
Port: 80: 1734 KB/sec 45 KB/sec 1843 KB/sec 500
Port: 443: 1786 KB/sec 48 KB/sec 1903 KB/sec 500
Port: 443: 1789 KB/sec 46 KB/sec 1905 KB/sec 500
Port: 7255: 1804 KB/sec 48 KB/sec 1921 KB/sec 500
Port: 7255: 1760 KB/sec 45 KB/sec 1871 KB/sec 500
Port: 7003: 1666 KB/sec 44 KB/sec 1769 KB/sec 500
Port: 7003: 1751 KB/sec 46 KB/sec 1865 KB/sec 500
Port: 7202: 1754 KB/sec 44 KB/sec 1863 KB/sec 500
Port: 7202: 1799 KB/sec 45 KB/sec 1916 KB/sec 500
Port: 7499: 1714 KB/sec 43 KB/sec 1825 KB/sec 500
Port: 7499: 1851 KB/sec 46 KB/sec 1971 KB/sec 500
Port: 80: 1756 KB/sec 45 KB/sec 1867 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 1 KB/sec
Hard to say what the issue is here... The results are EXCELLENT... so the issue must be something else then the raw connection to the STO server...

Have you tried using the 'Proxy' connection setting. This appears to get around or bypass some backbone issues (IPv6 transition problems?)
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 151
# 13
06-20-2012, 10:03 AM
Tried connecting via Proxy:

EU doesnt work !

US works so far (am from germany). Dont know about stability and timeouts yet !
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 240
# 14
06-20-2012, 10:35 AM
In game I use the US proxy when I CAN get in, I just logged in for about a minute. Tried a map transfer and got booted out, so if it was me I wouldnt be able to log in at all ever. Every so often I can get in but dont get very far.
Come on Cryptic, what did you guys mess up? :frown:

heres the rest of it:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.


Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms Wireless_Broadband_Router.home [192.168.1.1]
2 4 ms 4 ms 4 ms 10.9.44.89
3 6 ms 7 ms 7 ms G11-0-2-890.BSTNMA-LCR-08.verizon-gni.net [130.8
1.110.22]
4 8 ms 8 ms 7 ms so-0-3-0-0.BOS-BB-RTR2.verizon-gni.net [130.81.2
9.254]
5 10 ms 12 ms 12 ms 0.xe-1-1-0.XL4.NYC1.ALTER.NET [152.63.20.117]
6 14 ms 14 ms 14 ms 0.so-7-1-0.XL4.BOS4.ALTER.NET [152.63.0.221]
7 13 ms 15 ms 13 ms POS7-0.GW5.BOS4.ALTER.NET [152.63.25.57]
8 17 ms 16 ms 17 ms internap-gw.customer.alter.net [65.207.236.58]
9 16 ms 17 ms 17 ms border11.te7-1-bbnet1.bsn.pnap.net [63.251.128.4
1]
10 16 ms 16 ms 16 ms cryptic-3.border11.bsn.pnap.net [216.52.61.78]
11 17 ms 16 ms 16 ms 208.95.185.41

Trace complete.

Last edited by bannon3; 06-20-2012 at 10:40 AM.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,852
# 15
06-20-2012, 04:40 PM
Quote:
Originally Posted by bannon3 View Post
In game I use the US proxy when I CAN get in, I just logged in for about a minute. Tried a map transfer and got booted out, so if it was me I wouldnt be able to log in at all ever. Every so often I can get in but dont get very far.
Come on Cryptic, what did you guys mess up? :frown:
Now I've been playing STO, (Just to make sure my merged PWE account is working...) and have no issues at all, so Cryptic hasn[t messed up anything....

Since your basic connection statistics are excellent, but you are still having stable connection issues, the next step is to contact your ISP and complain, as their the only ones that can correct your issue...
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 778
# 16
06-20-2012, 09:03 PM
I suddenly started having disconnect issues tonight as well. I seem to have fixed them though.

I normally load the game via Steam, and that seems to have something to do with the problem: Steam has no way to let you open your games as an Administrator. So, I just made a shortcut directly to the launcher, set it to open STO in Admin mode, and now I can log in without any issues.

So, for the moment at least, I'm a happy - strike that, I'm a not-totally-p!$$ed-off camper.
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 11
# 17
06-20-2012, 10:25 PM
The samething is happening to me too.. I get server not responding and then i get booted out.. I really don't understand what the heck is going on with this.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 34
# 18
06-20-2012, 11:04 PM
Even running it in Admin without Steam in between doesn't work. I still get booted when loading a map. I'm off to play some Starcraft now. Hope they fix it at some point.
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
Been playing since February and things were generally fine. But tonight when trying to login, STO either:

1. Fails to launch the launcher (I get the IE error 'This program cannot display the webpage" in the launcher itself or
2. it is disconnecting either at login (maybe 1/4 of the time it times out after I put in my password) or
3. If do get in, it disconnects when traveling between maps (seems to disconnect more often with my klink but I am never able to travel more than 1-2 maps before it disconnects.

I connected enough times (over the course of a couple hours) to refine my dilithium for the day and start a decent number of doff missions with my two chars, but as of right now I can't connect.

WHAT HAPPENED LAST NIGHT? WHAT IS GOING ON?!?

Good thing I have enough unrefined dilith to last a week or so if this lasts...
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 240
# 20
06-21-2012, 05:20 AM
Quote:
Originally Posted by grouchyotaku View Post
Now I've been playing STO, (Just to make sure my merged PWE account is working...) and have no issues at all, so Cryptic hasn[t messed up anything....

Since your basic connection statistics are excellent, but you are still having stable connection issues, the next step is to contact your ISP and complain, as their the only ones that can correct your issue...
Yeah my ISP is really going to know how to fix STO a game they know or care nothing about, get serious! And I got in last night and played flawlessly for 3 hrs so a game that sometimes works (rarely) and other times doesn't isn't a connection problem it's a game issue otherwise I couldn't log in at all ever!
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 12:07 PM.