Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,194
How does the "music player" work? I've tried playing around with it but can't even figure out what it does.
Please fix the Foundry lag!
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,007
# 2
06-20-2012, 08:38 PM
It uses itunes or windows media player. Go ESC -> Options -> I forget what tab it is but you'll see an option to link to it.

It;s not a player but just an ingame interface for those two programs.

You may want to search the forums for media player as this has been discussed at much length if you still need help.
---
Took 20 minutes to get that screencap and her arm is still doing through the armrest
Dr. Mike's Steak Dinner

35 Starbase Projects done. 715 Projects remaining
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,041
# 3
06-21-2012, 03:33 AM
not media player. I would be happy if it could support it. it uses instead winamp... the only reason I have winamp on my pc, cause the music player cant recognise media player (it would be better, cause I can control MP with my keyboard, but I need something to control the volume, and my keyboard sets the system volume, not MP volume)
Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 356
# 4
06-21-2012, 03:44 AM
It uses winamp? I will have to try it again, because I use winamp, but the player interface seemed to do little when I last tried to use it.


Join Date: December 2009 - Alliance Central Command - boq botlhra'ghom
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 11
# 5
06-21-2012, 04:00 AM
wow its been almost 10 years since i last used winamp.

back in the day with custom themes and all. /nostalgia

----------------------------------------
----Lt Cmdr @Thorley - Jupiter Force----
----------------------------------------
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 104
# 6
06-21-2012, 08:01 PM
Just run your music player separately and don't worry about this function in game :smile:
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 157
# 7
06-25-2012, 11:41 AM
Quote:
Originally Posted by zakon90505 View Post
Just run your music player separately and don't worry about this function in game :smile:
thats what i do sound in game sucks anyway :tongue:
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 745
# 8
06-25-2012, 11:56 AM
Quote:
Originally Posted by rickpaaa View Post
It uses winamp? I will have to try it again, because I use winamp, but the player interface seemed to do little when I last tried to use it.
You have to tell it to use winamp.

I would just run winamp in the background and not worry about linking it to the game, the in-game gui leaves much to be desired.
__________________________________________________
"I weary of the chase. Wait for me. I shall be merciful and quick."
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,007
# 9
06-25-2012, 04:07 PM
Winamp? Sorry about that.

I just use VLC over the top of everything.
---
Took 20 minutes to get that screencap and her arm is still doing through the armrest
Dr. Mike's Steak Dinner

35 Starbase Projects done. 715 Projects remaining
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 180
# 10
06-26-2012, 11:38 AM
Quote:
Originally Posted by starkyman View Post
thats what i do sound in game sucks anyway :tongue:
I may be reading your post wrong, but it seems to imply that running the music player part of the GUI causes the game to play the music. This is not the case -- it's simply a set of buttons for play, pause, previous, and next to control either iTunes or Winamp running separately.




As I have global hotkeys on my keyboard for media functions, I use this mostly just to catch the title of a song playing while cruisin' around the galaxy.
_______
equal parts cynical and helpful
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 10:33 PM.