Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 8
# 311
03-18-2013, 06:03 PM
Quote:
The only area where this is becoming an issue, for me anyways, is anywhere in the tau dewa sector block.

I can log my alts and play with them but my main toon was trying to get to new romulus when this issue started so now i cant get back on with him.
I am having the same problem in the Xarantine sector, I have tried 5 times to get into all the systems there and the loading screen just creeps at about 1% a minute. I had to close and restart to get out of it.

My latest try I got kicked with a message saying GS shutting down before getting to ready state.
Lt. Commander
Join Date: Oct 2012
Posts: 116
# 312
03-18-2013, 06:16 PM
I've been having trouble tonight, too. I was booted from Big Dig 3 times after clicking, getting as far as under the temple once before getting booted. At least I finished it the last try & got the rewards for it, I'd be steamed if I did the whole thing only to get kicked without the rewards. Every other queue I tried never activated after 5+ minutes of waiting, only Big Dig did.

I've been going from DS9 to New Romulus for the past 20 minutes, the sector loads have been painfully slow, but are loading none the less. At the moment, I'm trying to beam down to New Romulus, but if other are having loading/booting issues there, I can imagine the fun times ahead for me
Career Officer
Join Date: Oct 2012
Posts: 270
# 313
03-18-2013, 06:25 PM
I'm also having connection problems, on the loading screen it takes about ten minutes to get to around 30% and then tells me that the connection timed out, It's done it about a dozen times now on several maps, I am, understandably... distres-*BOOOOM* WHAT THE *censored*...
Lt. Commander
Join Date: Oct 2012
Posts: 116
# 314
03-18-2013, 06:33 PM
Yeah, I think I'm going to avoid New Romulus for now. It tries to load for about 10 minutes, gets up to 30%, then kicks me to the log in screen after telling me the server timed out. When I click my character to log in, I get:

"An error occurred while transferring this character to its destination map. Would you like to safely log in to this character's last non-mission log in map, or attempt to log in normally?"

Definitely an error on their end, not any of us. Not that anyone would have doubted it's a server issue.
Lieutenant
Join Date: Dec 2012
Posts: 51
# 315
03-18-2013, 06:42 PM
I'm noticing more problems than just new romulus. I can't get to my ship bridge (andorian), but I have no issues getting to my shuttle bridge. I can't beam to the academy, but ESD and the sector block are fine. It's different for all places I try. I can't get everywhere, those places that I do get to rarely seem alright, mostly choppy.

I'm not really motivated to dig deeper, but my meager attempts at an explanation to at least rule out myself and my own connection also gave me confidence its not necessarily PWE/Cryptic's fault. Though, I do blame them for not moving already. Their datacenter is ****, and the cogent uplink powering it has some of the worst errors I've seen outside of AOL dialup destinations.

Unfortunately, while it means I'm not as upset at cryptic, it does also mean that I have little hope of the problem remedying until whatever load the trunk can't handle dissipates.

Summary: I've said it a bunch of times... its not patch related, its network related, and its been happening since December or a little before. No amount of patches will fix the problem. It may not even be a PWE game that is eating it all up. All I know is, something between us and the cluster is drowning under a weight well beyond its capability.

Last edited by agentgreasy; 03-18-2013 at 06:45 PM.
Career Officer
Join Date: Jan 2013
Posts: 59
# 316
03-18-2013, 06:44 PM
Quote:
Originally Posted by nyx219 View Post
Yeah, I think I'm going to avoid New Romulus for now. It tries to load for about 10 minutes, gets up to 30%, then kicks me to the log in screen after telling me the server timed out. When I click my character to log in, I get:

"An error occurred while transferring this character to its destination map. Would you like to safely log in to this character's last non-mission log in map, or attempt to log in normally?"

Definitely an error on their end, not any of us. Not that anyone would have doubted it's a server issue.

Yeah I am getting the same thing. Very irritating.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 531
# 317
03-18-2013, 06:45 PM
I can get into the game fine one my fed on ESD. I can't get in at all on my KDF on New Romulus? The loading screen just sits there counting up one second at a time until it decides to time out.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 437
# 318
03-18-2013, 06:50 PM
working as intended, you didnt give cryptic and PWE enough money, you now have a low priority. WoooowOWoOWO
Career Officer
Join Date: Oct 2012
Posts: 270
# 319
03-18-2013, 07:13 PM
Quote:
Originally Posted by bohiap View Post
I can get into the game fine one my fed on ESD. I can't get in at all on my KDF on New Romulus? The loading screen just sits there counting up one second at a time until it decides to time out.
Basically, this. On mine it takes about ten minutes before it decides to fail, it's driving me up the wall. -.-
Career Officer
Join Date: Oct 2012
Posts: 270
# 320
03-18-2013, 07:21 PM
Quote:
Originally Posted by vinru821 View Post
working as intended, you didnt give cryptic and PWE enough money, you now have a low priority. WoooowOWoOWO
You're right, I didn't give them enough money, there's a simple reason why; I don't think they're earning it - They have had years to iron out the bugs, glitches etc. and have done nothing to resolve it, they have constant, emphasis on the 'constant', problems which never get resolved, they only ever seem to add new content to the zen store, for which they charge ridiculous prices and, basically, I feel that they only value their paying subscribers which, you might think is fair enough but, what I've seen so far hardly encourages me to jump at the chance to buy a subscription. What do you really get for your money? A couple of ships and a few bank slots? Yeah, sure but it looks like you still have to put up with the same crap, there are plenty of paying customers who have constant connection issues.

Hardly the best advert for a subscription if you ask me, which, I realise, you didn't.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 10:42 PM.