Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 374
# 11
07-27-2012, 12:14 PM
1) Fed

2) Bugship

3) Arena map (I believe cracked planetoid)

4) FvF (can't remember whether I was red or blue)

5) It affected only 3 of my 4 forward DHC's. Row 4 columns 1, 3 and 4. Aft weapons unaffected.

6) I did not notice other powers non functional in this instance, but I did have this issue where Evasive Maneuvers was similarly unresponsive early in S6.

7) I did not notice any unusual UI elements.

8) When the match ended and I re-zoned back into sol system, the problem had resolved itself. I did not die in the match, and didn't try relogging.

Point of interest: I know for certain that this happened immediately after I got hit by a tricobalt mine and the disable resulting from that expired. I approached another player and activated a variety of buffs including APB, CRF and APA, got one regular volley off and was then hit by the mine, after the disable expired, only 1 functional DHC.
(without making assumptions, perhaps when a disable occurs while a weapon is mid cycle has something to do with it?)
Maybe irrelevant, but this occurred relatively near the 'edge' of the map. Above, or perhaps slightly outside the boundary defined by the large transwarp gates.
I haven't tried reproducing this myself yet, so I don't know if it will reproduce the effect.

Hope this helps.
Fancy an exclusive, extended 21 day trial of eve online?
Sign up (heck, it's free for almost a full month, using the link) and see what you think.

Last edited by dantrainor; 07-27-2012 at 12:16 PM.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,495
# 12
07-27-2012, 12:21 PM
1. KDF (I hardly use my Fed Toons though, and haven't used them since Season 6)

2. Not sure but at least 1 of the following: Kar-fi, Heavy BoP, or B'rel

3. PvE Fleet Event

4. N/A

5. All weapons (which were all energy Weapons)

6. Not sure, I had flight response and at the time I was only interested in firing

7. The effect was most similar to trying to activate a series of abilities too fast. In other words assuming there's an activation time for using an ability, and you must wait for it to procede prior to using a second ability or the second ability won't take effect, it was if there was something waiting to clear from the ability "queue" if you will.

As I mentioned in a previous thread there was a lot going on graphically and I wasn't sure if my weapons were actually firing, but I wasn't the results were taking place, but my UI wasn't displaying the results of the fire. There was no indication from enemy health & shields nor any other display this was the case though.

8. I just waited several seconds before trying to use any ability.

Unfortunatly this happened before I notice the thread yesterday so I didn't think to take note what others were using around me. If I come across it again, I'll try to take better notes. I don't have the system resources to record w/o effecting my game play though, so I prefer not to attempt a video capture.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,126
# 13
07-27-2012, 12:36 PM
this is happening on all my ships. with random weapons being locked out.

this morning, it was bugship, 3/4 front dhc's, in a starbase defense.

a while back, my weapons would go on cooldown even if they werent firing. now it seems they can get stuck mid volley somehow.

i am uncertain of what i was being hit with at the moment, or what buffs i was trying to run.
Empire Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 7,179
# 14
07-27-2012, 12:46 PM
1) Did you experience this as a Fed or KDF (or both)?

both

2) Which ship were you flying at the time?

excelsior R, vorcha R, F ktinga

3) Were you on a PvP map? If no, were you on a queue'd map of some other kind? If yes, has anyone experienced this outside of PvP?

so far all in qued maps, pvp and fleet events. haven't had it happen in stfs, but i have played those maybe twice since season 6. haven't done non qued content in quite a wile come to think of it.

4) If in PvP, which faction were you engaged against at the time? (FvF, FvK, KvK)

FvF, FvK

5) Did it affect all weapons? If no, which were left active?

its been completely random what gets disabled on me. one time on my vorcha my DBB was the only thing disabled, another time on my excelsior 3 single cannons and 2 turrets were disabled. i don't think beam arrays have ever been disabled for me yet, but thats the only exception so far.

6) When you were affected by this, did any of your other abilities stop working? If so, which ones?

the only ability strangeness that i have noticed since season 6 is with tractor beam and tractor repulsers. after the effect countdown ends it appears as though it is ready to use again, theres no cooldown counter. if i click it again though it shows the correct cooldown time. this is unrelated to weapons going off line though, it happens every time i use these 2 abilities

7) Did you notice any other active UI elements at the time of shutdown that normally are not active? (e.g., the Need/Greed Loot window, or accidentally hit ESC to bring up options, etc)

no. though i seem to notice offlining happen to me when abilities that stun hit me, like when people use PS and those fed npcs in fleet events spam those PS torpedoes. the KDF npcs that shoot that pink immobilizing thing too.


8) If you managed to fix the issue, what was your solution? (I've heard dying and relogging, but does changing instances work? How about turning the UI off and on again with Alt-F12?)

i have never been able to correct the off lining wile alive, i think getting killed fixed it for me though. i haven't had a chance to bug out of combat and try swapping weapons around to see if that does anything though yet, it thankfully hasn't happened to me in a week
gateway links-->Norvo Tigan, Telis Latto Ruwon, Sochie Heim, Solana Soleus
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 514
# 15
07-27-2012, 01:04 PM
Quote:
Originally Posted by borticuscryptic View Post
I'm still attempting to track down solid repro steps on this. I'm spinning the topic off into a new thread because it became obvious that Confuse effects (while originally the most likely culprit) have turned out to not be the true and only cause of this.

I have a few questions for anyone that has experienced this. Please think carefully about the answers and only answer if you are certain it is the truth. Good information will help lead to a solution to this problem.

First of all; With this specific bug I've seen a different bug right after this one, I think its very important for you to know, I'll explain this right after the initial questions;


1) Did you experience this as a Fed or KDF (or both)?

2) Which ship were you flying at the time?

3) Were you on a PvP map? If no, were you on a queue'd map of some other kind? If yes, has anyone experienced this outside of PvP?

4) If in PvP, which faction were you engaged against at the time? (FvF, FvK, KvK)

5) Did it affect all weapons? If no, which were left active?

6) When you were affected by this, did any of your other abilities stop working? If so, which ones?

7) Did you notice any other active UI elements at the time of shutdown that normally are not active? (e.g., the Need/Greed Loot window, or accidentally hit ESC to bring up options, etc)

8) If you managed to fix the issue, what was your solution? (I've heard dying and relogging, but does changing instances work? How about turning the UI off and on again with Alt-F12?)

Thanks, in advance, for your help in tracking this down!
1. Experienced this with Fed, two times in the last few months.

2. Jem Hadar Attack Ship

3. 2 times in a PvP map. The one I'm certain of where it happened was Solar Wind.

4. At least last time when I was Fed, I can clearly remember fighting Klingons.

5. Im not exactly sure what happened, but since this bug occured and i was in heavy fight with my fellow opponents i took the time to switch to my 4th tray row where my 7 weapons were located to see what was going on with them (4x DHC, 3x Turrets). The thing I do know that even when I was pointing my escort in the 45 arc range of my enemy not all of my weapons were firing. The things I clearly DID notice was that some of my weapons where darker green then the others (The autofiring stuff that colors your weapons green) even if I had my enemy in clear 45 arc range. And I clearly saw 2 of my turrets not firing, and only 1 was firing really. (Visually on the tray, with the cooldown animations)

6. Im sure that my heal and tank abilities still worked. (RSP, EptS, TSS2, BFI)

7. I was happily playing PvP and I cannot remember any Loot window open, nor did I use the options menu and stuff before the incident.

8. I did not try hiding the UI at that time. For the rest of the answer it requires a bit more explanation on what I did:


------------------------------------

- My weapons stopped reacting, Im not sure if all my weapons stopped, It could be that I still saw some visuals but Im not sure about this. Next thing I knew i was disoriented and finally I was killed because of frustration and trying to get my weapons working. I tried minimizing the game, press escape a few times to go to the options menu, I might have tried some others things as well.

- After I died however, something else really strange happened. After respawn my ship was totally invisible. I could fly and steer my ship, but since Im an escort player I didnt really know where my ship was pointing at anymore. So I was trying to fly blind.

Really strange all, the only thing i can clearly remember was that i was either AMS'ed but probably scrambled at some point where I died, and when i respawned i was still scrambled. But im unsure if this has anything to do with it.

But Im pretty confident that when my weapons stopped firing the first time, and next thing I knew I was invisible and could only see the beams and bolts from opponents targetting my invisible ship, I was pretty confident both problems were related to each other.


I must say tho that I didnt try to relog after the match AFTER this one where the first problems occured, where my weapons were still acting strangely and my damage output was considerably lower, i knew the problems werent over.

I changed my Autofiring option from Maintain back to Toggle, change cancels, logged out, and logged back in. And my problems where gone. (This because I thought it might be related to my auto attack method I picked because we all know they arent exactly working as intended)

I'm surprised to see a thread and post from a dev for this issue to be honest, and frankly I didnt bother posting a bug report because it seemed like a bug that was hardly if ever to track down. Im glad though that a developer itself actually brought this forward and asks the communty for this bug.

Last edited by marctraiderz; 07-27-2012 at 01:16 PM.
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 20
# 16
07-27-2012, 01:19 PM
1. Fed
2. Galor, Fleet escort
3. Solar wind
4. FvF
5. No weapons firing unless using FAW, but then only able to shoot at allies
6. Team heals greyed out until the end of the match (HE, ET, ST, TSS, ASIF, ES)
7. -/-
8. The match ended and it was OK when the new one started
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 297
# 17
07-27-2012, 01:31 PM
Answers below. Thanks for looking into this Jeremy!


Quote:
Originally Posted by borticuscryptic View Post
I'm still attempting to track down solid repro steps on this. I'm spinning the topic off into a new thread because it became obvious that Confuse effects (while originally the most likely culprit) have turned out to not be the true and only cause of this.

I have a few questions for anyone that has experienced this. Please think carefully about the answers and only answer if you are certain it is the truth. Good information will help lead to a solution to this problem.

1) Did you experience this as a Fed or KDF (or both)? Fed

2) Which ship were you flying at the time? MVAE

3) Were you on a PvP map? If no, were you on a queue'd map of some other kind? If yes, has anyone experienced this outside of PvP? Public Queue - Starbase Defense

4) If in PvP, which faction were you engaged against at the time? (FvF, FvK, KvK)

5) Did it affect all weapons? If no, which were left active? Just cannons

6) When you were affected by this, did any of your other abilities stop working? If so, which ones? All else seemed to work okay

7) Did you notice any other active UI elements at the time of shutdown that normally are not active? (e.g., the Need/Greed Loot window, or accidentally hit ESC to bring up options, etc) Not at the time, but there were many loot windows throughout the match. No scrambles or AMS that I can remember

8) If you managed to fix the issue, what was your solution? (I've heard dying and relogging, but does changing instances work? How about turning the UI off and on again with Alt-F12?) waited for the mission to end. worked fine next mission

Thanks, in advance, for your help in tracking this down!
Arawn & Ihasa
OP *is* the new balance, whether you know it or not! Gecko says so.
Season 7 - Exodus, available online. U buy nao!
http://seekingalpha.com/article/7382...-latest-update
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 56
# 18
07-27-2012, 02:32 PM
1) Did you experience this as a Fed or KDF (or both)? Both, twice with UFP once with KDF

2) Which ship were you flying at the time? With a Hegh'ta Heavy BoP in KDF, and in UFP in a Ferengi Marauder (D'Kora) and with a Prometheus (the Dilithium one, not the C-Store one) only in the Marauder all my weapons stopped firing

3) Were you on a PvP map? If no, were you on a queue'd map of some other kind? If yes, has anyone experienced this outside of PvP? I experienced this in the middle of a No-Win scenario with my prometheus along with some pug teammate that said it was happening to him too when I told them one of my weaps wasn't firing. In my Marauder it happened at Ker'rat.

In my KDF it happened to me in a patrol map included in the Pi Canis Sortie Alpha or Bravo "daily" missions.


4) If in PvP, which faction were you engaged against at the time? (FvF, FvK, KvK) At Ker'rat I was on fed side but don't remember much details, the other two happened on non-pvp matches

5) Did it affect all weapons? If no, which were left active? On my fed toon in the prometheus it only affected a Phaser Dual Beam Bank, in the UFP D'kora it affected all weapons (turrets and cannons) and in my KDF affected 3 of my 4 forward weapons: two Disruptor dual cannons and a disruptor heavy dual cannon.

The weapons that were left active in my prometheus were 3 turrets, and 2 dual cannons and 1 heavy cannon, in my Hegh'ta two turrets and one cannon were unaffected


6) When you were affected by this, did any of your other abilities stop working? If so, which ones? None that I was using at the time, although not all of them were being used.

7) Did you notice any other active UI elements at the time of shutdown that normally are not active? (e.g., the Need/Greed Loot window, or accidentally hit ESC to bring up options, etc)
In the No-win scenario (Fed one) not a clue because there was caos everywhere at the time it stopped working, but I'd guess different kinds of loot were dropping. On my KDF there was no loot cause the NPC ship hasn't been destroyed yet but I had just used the "option" for Jam Comunications (for the mission optional) and I had the "Beam supplies aboard" option active from the cargo container the NPC was defending.

Don't remember anything of the sort on the D'Kora

8) If you managed to fix the issue, what was your solution? (I've heard dying and relogging, but does changing instances work? How about turning the UI off and on again with Alt-F12?)
In my prometheus and in my Hegh'ta, when I managed to get out of combat the issue was fixed by replacing the non-functioning weapons for another ones (random ones) from my inventory. In my D'kora I warped out to sector and re-logged in, didn't try the changing weapons.



I'll edit this one so I don't make new posts about the same:

Edit: 4:33 PM. I think it just happened to me again, but not exactly the same issue: my weapons didn't stop firing, but they did stop autofiring. Was on my Hegh'ta heavy BoP in the transport attack mission from Pi Canis sortie Bravo group of missions. Didn't try to fix it because the mission was finishing but I did try toggleing on and off the autofire, didn't work.

Aaaand last time I edit this post: 5:33 PM. Happened again with same toon, same ship as last time. I was finishing Pi Canis Sortie Alpha and a disruptor Dual Canon stopped firing. Tried pressing F12 twice and ALT + F12 twice too with no result. Didn't try anything else to fix it 'cause the mission was almost over.
http://sto-forum.perfectworld.com/image.php?type=sigpic&userid=91857922000&dateline=  1342169682
Join date 20 Sept 2008

Last edited by burchenall; 07-27-2012 at 07:33 PM. Reason: Added some details.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 51
# 19
07-27-2012, 02:44 PM
Quote:
Originally Posted by borticuscryptic View Post
1) Did you experience this as a Fed or KDF (or both)?

2) Which ship were you flying at the time?

3) Were you on a PvP map? If no, were you on a queue'd map of some other kind? If yes, has anyone experienced this outside of PvP?

4) If in PvP, which faction were you engaged against at the time? (FvF, FvK, KvK)

5) Did it affect all weapons? If no, which were left active?

6) When you were affected by this, did any of your other abilities stop working? If so, which ones?

7) Did you notice any other active UI elements at the time of shutdown that normally are not active? (e.g., the Need/Greed Loot window, or accidentally hit ESC to bring up options, etc)

8) If you managed to fix the issue, what was your solution? (I've heard dying and relogging, but does changing instances work? How about turning the UI off and on again with Alt-F12?)

Thanks, in advance, for your help in tracking this down!
1, Fed

2, Gal-R (the one that comes with the saucer sep console)

3, It was in two different arena's, one was solar wind, the other I think was cracked but not positive.

4, Both were FvF arena matches

5, I was running an 8beam load out, it effected 3 beams on the front and 3 on the back both times. It only allowed a single beam to fire fore/aft. I believe it was the third from the left still worked fore, and second from the left aft still worked.

6, Everything else seemed to work fine, I don't usually play with sound so I wouldn't notice any audio errors, but I didn't notice any issues with other abilities, the UI, or anything else not related to the nonfunctional weapons.

7, repeat of 6, didn't notice anything unrelated to the weapons being effected.

8, relogging seemed to work. I just got away from the combat, relogged, and it fixed it. I died and respawned (before relogging) and it didn't seem to change anything.


Both times this occured I was target swapping very often specially between friendly and enemy targets, and I think that might be the source of the issue. But thats just my theory.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 266
# 20
07-27-2012, 04:33 PM
Quote:
Originally Posted by borticuscryptic View Post
I'm still attempting to track down solid repro steps on this. I'm spinning the topic off into a new thread because it became obvious that Confuse effects (while originally the most likely culprit) have turned out to not be the true and only cause of this.

I have a few questions for anyone that has experienced this. Please think carefully about the answers and only answer if you are certain it is the truth. Good information will help lead to a solution to this problem.

1) Did you experience this as a Fed or KDF (or both)?

2) Which ship were you flying at the time?

3) Were you on a PvP map? If no, were you on a queued map of some other kind? If yes, has anyone experienced this outside of PvP?

4) If in PvP, which faction were you engaged against at the time? (FvF, FvK, KvK)

5) Did it affect all weapons? If no, which were left active?

6) When you were affected by this, did any of your other abilities stop working? If so, which ones?

7) Did you notice any other active UI elements at the time of shutdown that normally are not active? (e.g., the Need/Greed Loot window, or accidentally hit ESC to bring up options, etc)

8) If you managed to fix the issue, what was your solution? (I've heard dying and relogging, but does changing instances work? How about turning the UI off and on again with Alt-F12?)

Thanks, in advance, for your help in tracking this down!
This happened just a few days ago.
1. Fed
2. Tac Oddy
3. Not in pvp. Was in queued map no win scenario.
4. N/A
5. No, forward antiproton beam array and bank were dead. Rear turrets and beam array were active. All torps normal. Un-equipping and re-equipping did nothing.
6. Not that I recall
7. Not that I recall
8. Could not fix in instance. Leaving instance and joining another fixed.
--------------------------------------------------------------------------
Samir Bennal, Captain of the Onyxhammer
Rule of Acquisition #113: Always have sex with the boss.
I am one of the many victims from the hijacked Caspian Division.
I will not let the childish acts of a criminal ruin this game for me.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:45 PM.