Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 432
I'm having issues with the Cryptic Launcher Autoupdate. I was playing just fine until last night and I haven't been able to sign on since. Is there anything in this information below that might suggest why I'm having these problems or what I can do to correct it?

Quote:
Originally Posted by tracert
C:\Windows\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms 1 ms 1 ms dslrouter.westell.com [10.0.0.1]
2 50 ms 49 ms 49 ms va-184-0-112-1.dhcp.embarqhsd.net [184.0.112.1]

3 49 ms 49 ms 49 ms va-184-6-171-249.dhcp.embarqhsd.net [184.6.171.2
49]
4 59 ms 57 ms 59 ms 208-110-248-241.centurylink.net [208.110.248.241
]
5 59 ms 57 ms 59 ms bb-asbnvacy-jx9-01-ae0.0.core.centurytel.net [20
8.110.248.117]
6 59 ms 59 ms 59 ms dcx2-edge-01.inet.qwest.net [65.113.64.197]
7 91 ms 59 ms 59 ms dcp-brdr-04.inet.qwest.net [205.171.251.10]
8 60 ms 61 ms 59 ms te0-7-0-1.ccr22.iad02.atlas.cogentco.com [154.54
.10.25]
9 60 ms 61 ms 59 ms te0-4-0-5.ccr22.dca01.atlas.cogentco.com [154.54
.41.237]
10 67 ms 68 ms 68 ms te0-5-0-2.ccr22.jfk02.atlas.cogentco.com [154.54
.42.26]
11 76 ms 73 ms 75 ms te0-1-0-5.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.44.54]
12 71 ms 73 ms 71 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
13 83 ms 71 ms 73 ms 38.111.40.114
14 73 ms 73 ms 73 ms 208.95.185.41

Trace complete.
Quote:
Originally Posted by nettest
contacting nettest server..
Local IP: 184.0.119.94
Ping: 70.0 msec
Port: 80: 46 KB/sec 2 KB/sec 49 KB/sec 500
Port: 80: 46 KB/sec 2 KB/sec 49 KB/sec 500
Port: 443: 47 KB/sec 2 KB/sec 50 KB/sec 500
Port: 443: 51 KB/sec 3 KB/sec 54 KB/sec 500
Port: 7255: 47 KB/sec 2 KB/sec 50 KB/sec 500
Port: 7255: 47 KB/sec 2 KB/sec 50 KB/sec 500
Port: 7003: 49 KB/sec 2 KB/sec 52 KB/sec 500
Port: 7003: 40 KB/sec 5 KB/sec 54 KB/sec 500
Port: 7202: 39 KB/sec 4 KB/sec 48 KB/sec 500
Port: 7202: 46 KB/sec 2 KB/sec 50 KB/sec 500
Port: 7499: 43 KB/sec 4 KB/sec 53 KB/sec 500
Port: 7499: 44 KB/sec 3 KB/sec 49 KB/sec 500
Port: 80: 44 KB/sec 3 KB/sec 51 KB/sec 500
Idle NIC bandwidth Send: 0 KB/sec Recv: 0 KB/sec
hit return to exit
In the past when I've experienced this problem it's been enough for someone else to share a launcher file. So far I've found several launchers but using them has not helped.
__________________________________________
Foundry: Yet Another Borg Mission
It's terrible but easy, and these Borg are way cooler than the mess STO and Voyager left us.
May not actually be "way" cooler or even "slightly" cooler.
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 432
# 2
08-30-2012, 12:07 PM
Still no luck.
__________________________________________
Foundry: Yet Another Borg Mission
It's terrible but easy, and these Borg are way cooler than the mess STO and Voyager left us.
May not actually be "way" cooler or even "slightly" cooler.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,147
# 3
08-30-2012, 06:06 PM
Your Trace Route results look fine, but the Net Test show a through-put equivalent to an old fashion Modem... (Results should be in the 300 - 500 range, not the around 50 that is being shown...) Time to contact your ISP and ask for an explanation (such as, 'why am I being throttled???')
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 432
# 4
08-30-2012, 06:35 PM
Thanks for the response. I'm using something called "extended reach dsl" because I live pretty far out in the woods. The connection tends to be slower than most but it's the best I can get in BFE, lol. I'll be contacting my ISP again in the morning but as an aside, is there anything that I might have done with my router or PC that would have capped the speeds on my end? I played, or had the game running almost all day only shutting it down for a moment and then I couldn't bring it back up again.
__________________________________________
Foundry: Yet Another Borg Mission
It's terrible but easy, and these Borg are way cooler than the mess STO and Voyager left us.
May not actually be "way" cooler or even "slightly" cooler.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,147
# 5
08-30-2012, 08:16 PM
Quote:
Originally Posted by stevehale View Post
Thanks for the response. I'm using something called "extended reach dsl" because I live pretty far out in the woods. The connection tends to be slower than most but it's the best I can get in BFE, lol. I'll be contacting my ISP again in the morning but as an aside, is there anything that I might have done with my router or PC that would have capped the speeds on my end? I played, or had the game running almost all day only shutting it down for a moment and then I couldn't bring it back up again.
Extended DSL is bad enough, but can be made even worse with practices such as using a wireless router gateway on your end. (Things such as florescent lighting, and thunderstorms will really reduce the bandwidth of these things...) If you are using wireless, see if the conditions improve using a direct wired connection...

Also, make sure that you have Voice Chat disabled, as you don't have the bandwidth to spare for it...

Last edited by grouchyotaku; 08-30-2012 at 08:19 PM.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:27 PM.