Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 12
# 1 Compression Error
08-29-2012, 10:55 PM
Running WIndows 8 I downloaded the client from the torrent link and installed it. When I first ran I get the long patch I did interrupt this patching once but resumed it later. Now when I load into the game at the character selection screen I get the error pictured here (Dropbox Link)

After getting this error I have to restart my machine to get the patch to even work again.
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 12
# 2
08-29-2012, 11:06 PM
after verifying my files like the error says I still get the same problem. I log in and get to character screen and crash to desktop.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 440
# 3
08-29-2012, 11:13 PM
I do not believe windows 8 is supported atm since its not techincally due for sales release till october. Will need to install windows 7 and dual boot into that for gaming till 8 is supported, hopefully we can get a dev to post.

Also this might be a good question to ask for the upcoming ask cryptic
Click to visit Subspace-Radio
Twitter | Blog | Original Join Date: Dec 2007 | Gaming Setup | Raptr Profile | Gamer DNA
The opinions expressed in my posts are my own views and do not reflect on any other entity(s) or person(s) I may or may not represent at the time.

Last edited by th3xr34p3r; 08-29-2012 at 11:16 PM.
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 12
# 4
08-30-2012, 12:37 PM
I hadn't tried running it in WIndows 7 compatibility mode yet. I'm installing the steam client version, I run some other MMOs on the same machine with no major issues so i'm not sure if the windows 8 issue is really the problem or a red herring.

Will know better once i get the new version installed.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 30
# 5
08-30-2012, 02:57 PM
Quote:
Originally Posted by shalkton View Post
Running WIndows 8 I downloaded the client from the torrent link and installed it. When I first ran I get the long patch I did interrupt this patching once but resumed it later. Now when I load into the game at the character selection screen I get the error pictured here (Dropbox Link)

After getting this error I have to restart my machine to get the patch to even work again.
i have the same problem except it on only 1 char and i use windows 7
HATE THE NEW FOURMS

join date december 2011
Lt. Commander
Join Date: Jul 2012
Posts: 101
# 6
08-31-2012, 03:04 PM
Sounds like a corrupted data file. You will have to uninstall and reinstall the game in the hopes that the file downloads properly. Unfortunately the game uses compressed data files that decompresses on the fly and the 3 texture files are 1GB each.

And since you can't look into the .pigg files to see which one you will probably have to reinstall and update the entire thing.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 94
# 7
08-31-2012, 03:14 PM
Running fine on Windows 8 at the moment
Richard Silk, EU Liaison Officer, TOS Veterans Fleet
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 12
# 8
08-31-2012, 05:51 PM
Yes uninstalling and reinstalling did indeed work, i installed the steam version of the game doubt that it made any difference which version i installed but I wasn't taking any chances.

Issue resolved and Looks like I'm getting better performance than I was previously so YAY!
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 169
# 9
09-05-2012, 10:26 PM
Quote:
Originally Posted by shalkton View Post
Now when I load into the game at the character selection screen I get the error pictured here (Dropbox Link)

After getting this error I have to restart my machine to get the patch to even work again.
http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=249567

See this LONG thread and various troubleshooting steps. The basic issue is a corrupted HOGG file. Replacing them may solve the issue (either TEMPORARILY or PERMANENTLY). If not it's a more complicated fix, most likely. We've been fighting a similar problem for MONTHS.

Try going into your STO install into the LIVE directory and into the PIGGS folder. Delete all 3 Texture HOGG files there. Open the launcher. Go to Options and tell it to verify all files. Then patch. It'll be like a 3-6GB patch or so to download all the HOGG files. That MAY fix it if it was a 1-time error.

If not, you may need to check your memory modules to see if they're defective. That was the only solution that fixed it on my friend's computer. I just updated that thread with our solution. So far the only PERMANENT solution I've seen (no dev input, really, sadly, after like 6-8 mos of forum hell)...

Best,
~MG

Last edited by mgmirkin426; 09-05-2012 at 10:29 PM.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 08:07 PM.