Ensign
Join Date: Jan 2013
Posts: 2
# 1 Launcher is loading itself
03-01-2013, 07:49 PM
Hello all! I've been a player since launch (this PWE forum account didn't connect with my older STO forum account for some reason), and today I've been having an issue that's never affected me before.

When I type in my password and hit the [Enter] key or the Login button, the launcher thinks for a moment, a few technical messages blink by in the bottom left, and then it says "Loading launcher". The window blinks, and the launcher reloads itself with an empty password box.

Is there a known way to fix this? I'm stuck outside of the game in an infinite loop!

Specs:
OS: Windows 7 x64 Professional
CPU: Intel Core i7 3820 @ 3.8GHz
MB: ASUS Sabertooth X79
RAM: 32GB DDR3
GPU: Two (2) nVidia GTX560Ti

Free space on primary storage: 124GB

I have not had a recent Windows update.
Survivor of Remus
Join Date: Jun 2012
Posts: 81
# 2
03-01-2013, 07:55 PM
Ive been having issues with that too. Cant even connect to the server if i load the game using the client either.
Ensign
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
# 3
03-03-2013, 12:36 PM
I am new to STO and have been trying to play the game for a week now. It worked few times but usually I cannot seem to get pass by the launcher. I either get a blank white window that sometimes says "Loading. Please wait." or I get to the login/password prompt and when I try to login (click "Login") the launcher crashes and I get this "CrypticError: Oops!". Been looking for some helpful information and a solution to this big issue but havent had any luck. Anyone have an idea?

Like I said. Occasionally the game will start and I can play. But 95% of the time I get the launcher crash error. The game itself, once I am ingame works perfectly.

I am running Win8 pro 64bit btw.

EDIT: Sometimes when I get the blank white launcher window another IE (which is IE10 on Windows 8) window will pop up after a while with URL saying "res://ieframe.dll/dnserrordiagoff_webOC.htm"

Last edited by truejiggawatts; 03-03-2013 at 12:43 PM.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:39 PM.