Go Back   Star Trek Online > Support > Gameplay Bug Reports
Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,642
The first city "redirect" as it is called has been around for years.

When in orbit or in the KDF acdemey and you click to beam to First city you end up 1/4 of the time in the shipyard.

I know it's not a big thing - but if it showed up in the next patch i am sure many KDf fans would be thrilled and still believe that you are doing something with the KDF

Thx

Last edited by levi3; 10-01-2012 at 01:52 PM.
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,470
# 2
10-01-2012, 02:28 PM
The bug isn't limited to going just down, going up from the academy or changing around anywhere sends you somewhere else. I just went from the academy to sector space and ended up on the First City.

I've gone to the academy from the First City and ended up in the Shipyard a few times as well.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 4,221
# 3
10-01-2012, 02:40 PM
Watch the hair color of the transporter officer- if it's white then your at the shipyard.

It's more than a nuisance when your trying to do the tour of the universe, and the transporter is sending you all over hells half-acre. More money lost. But you'll notice the devs are desperate to fix the bug allowing KDF onto ESD (where they sack the base, and kill Adm Quinn).
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

Now shaddup about the queues, it's a BUG
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 16,190
# 4
10-01-2012, 04:00 PM
they don't actually kill Quinn. they just relocate him to someplace peeps can't easily find him.

and they don't actually get anything aside form amusement.
HAIL HYDRA!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
I can haz joystick!
MMOs aren't charities. Corporations are supposed to make a profit. It's what they do.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,354
# 5
10-01-2012, 07:44 PM
Not a simple bug to fix in my estimation. Qo'Nos and shipyard appear to be on the same map with the view restricted on the graphic map to just one section or the other(which is why you can talk to people on Qo'Nos from the shipyard). Which likely means that whenever the map move can't spawn you at the Qo'Nos transporter, it looks around for another spawn point, and finds that the Shipyard spawn point is free and moves you there. Based on what I've seen talked about with the code base of this game, it'd likely take a major overhaul of the map move/spawn code to fix this minor inconvenience.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,642
# 6
10-01-2012, 10:42 PM
Quote:
Originally Posted by tom61sto View Post
Not a simple bug to fix in my estimation. Qo'Nos and shipyard appear to be on the same map with the view restricted on the graphic map to just one section or the other(which is why you can talk to people on Qo'Nos from the shipyard). Which likely means that whenever the map move can't spawn you at the Qo'Nos transporter, it looks around for another spawn point, and finds that the Shipyard spawn point is free and moves you there. Based on what I've seen talked about with the code base of this game, it'd likely take a major overhaul of the map move/spawn code to fix this minor inconvenience.
Like someone said it's not "minor" if you are doing tour and keep getting redirected. And since you can instantly beam back once you say - crap! - to first city without problems why would it not redirect you to the acdemey if the first city spawn was still not availible?
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 4,073
# 7
10-02-2012, 05:56 AM
Quote:
Originally Posted by tom61sto View Post
Not a simple bug to fix in my estimation. Qo'Nos and shipyard appear to be on the same map with the view restricted on the graphic map to just one section or the other(which is why you can talk to people on Qo'Nos from the shipyard). Which likely means that whenever the map move can't spawn you at the Qo'Nos transporter, it looks around for another spawn point, and finds that the Shipyard spawn point is free and moves you there. Based on what I've seen talked about with the code base of this game, it'd likely take a major overhaul of the map move/spawn code to fix this minor inconvenience.
I seriously doubt they're on the same map.
When you are, like on your on ship interior or the Fleet Starbase for example, there is no zoning (loading screen) when you switch between two places.
When you switch between the shipyard ant the First City, there's always a loading phase between them.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 16,190
# 8
10-02-2012, 08:52 AM
Quote:
Originally Posted by misterde3 View Post
I seriously doubt they're on the same map.
When you are, like on your on ship interior or the Fleet Starbase for example, there is no zoning (loading screen) when you switch between two places.
When you switch between the shipyard ant the First City, there's always a loading phase between them.
Hee..... well you lose THAT bet.

http://marhawkman.deviantart.com/#/d5go6lv

why is there a loading screen? Dunno, but the lower left green blob is the possible mission contacts in the actual First City. The upper right is the mission contacts in the shipyard.

So, yeah, it's the same map. Hathon (Bajor) is like this too. But Hathon actually has 4 peices. IIRC Quarks and DS9 Ops are actually on the same map as the Promenade too.

Now that I think again.... the loading screen might have something to do with the way the map transition is coded.

anyways.... pay up chump.
HAIL HYDRA!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
I can haz joystick!
MMOs aren't charities. Corporations are supposed to make a profit. It's what they do.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 4,073
# 9
10-02-2012, 01:07 PM
I didn't bet.
But since you prefer to talk to my like that I'd better stop posting now.
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 16,190
# 10
10-03-2012, 08:55 AM
Quote:
Originally Posted by misterde3 View Post
I didn't bet.
But since you prefer to talk to my like that I'd better stop posting now.
I was just kidding.
HAIL HYDRA!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
I can haz joystick!
MMOs aren't charities. Corporations are supposed to make a profit. It's what they do.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 12:51 AM.