Go Back   Star Trek Online > Support > Gameplay Bug Reports
Login

Notices

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 73
# 431
02-18-2013, 12:12 PM
Quote:
Originally Posted by sparticus17511 View Post
I dont know if this has been mentioned before but a sure fire fix i've found is to go to a different sector then transwarp to your fleet star base.

Has worked every time for me and its happened to me about 7 or 8 times so far. MAJOR annoyance though, at least the devs have put out a notice telling everyone its being looked in to.
That is no help at all for people who are not in a Fleet so it is not a sure fire fix, just a possible fix for members of Fleets and, perhaps, their invited friends.

And can you tell me where this Dev notice is, please? I certainly haven't seen one but then, I may be looking in all the wrong places.
Disclaimer: This post is in no way intended to be a troll or flame or slur of any other kind towards anyone or anything either directly or indirectly involved in or with, or not involved in or with, Star Trek Online and I proffer my sincerest apologies to anyone who believes it is directed to the aforementioned.
Ensign
Join Date: Feb 2013
Posts: 2
# 432 Big Sigh, /emote frustration
02-18-2013, 12:42 PM
Here to add my angst to this discussion. I just hit level 40, got my new ship... cant slot my boff's. I have tried changing ships, moving to new areas, visiting the bridge, warping, trans warping, screaming at my computer, cursing the Gods... Nothing works. I don't even get a message when i try to put an officer in the appropriate station. It will not do jack squat.

Looking back, it seems this issue started around last November. Sad that it hasn't been resolved yet.
Lieutenant
Join Date: Feb 2013
Posts: 44
# 433
02-18-2013, 01:03 PM
Had this bug too. I'm an ex subscriber testing how things have changed (must say not being able to use Boffs is not a good indication). Got this on all my characters including my brand new ones, the very first officer I received during training would not go to her station. I managed to get it to work on two characters through two methods:

On my old klingon character I sorted it by going to an exploration planet, one I had partially completed before going inactive.

On my new federation toon I tried pretty much everything, finally got it to work by transferring to a instance of the Sol System where there were 0 other players.

Seems in general the things that work involve ending up in low population areas: exploration planets, fleet starbases, bridges, shuttles. Whatever it is this needs to be a priority issue, there is no guaranteed workaround and it makes for one hell of a bad first impression. An MMO where you can't use your abilities? If I were trialing for the first time I'd have given up there and then.
Survivor of Romulus
Join Date: Sep 2012
Posts: 683
# 434
02-18-2013, 01:06 PM
The only aforementioned workaround that "fixed" my problem was continuing missions for my KDF (the affected char).

The ship camera is still NOT behaving the way it did before the problem.
It's not tracking targets.
NO to ARC...Make It VOLUNTARY

RIP KDF 2014-07-17 Season 9.5 - Death by Dev
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
# 435 BOFF Slot Bug
02-18-2013, 01:55 PM
When ever I transfer over to a ship with no bridge officers and I try to select them, the slot stays blank.
Commander
Join Date: Jan 2013
Posts: 418
# 436
02-18-2013, 02:00 PM
Buy a shuttle or small ship if you don't already have one. Assigned a boff to that small ship. That will free up the boff to be able to assign it to the large ships. Rinse, repeat for any large ship boff station that doesn't work. If it still doesn't work, enter small ship bridge interior and do as above. Although the former seems to work every time now for me.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,862
# 437
02-18-2013, 02:13 PM
Yesterday I made a new Alt, and after the Tutorial I went to the ESD Shipyard to switch into my C-Store Light Escort NX Replica ship and that's when I encounted the BOff bug. I can not assign my Amazon Borg, Referral PhotoBO, nor my Vet Android to my ship. Tried the Light Cuiser Connie, but can't do it there either. Tried different Zones and relogging, no help. I gave up and stopped playing.

Today I'm seeing this thread in the forums and will try some of the recommended workarounds. Here's hoping one of them works. I'll post back with my results. Thanks.

When XP earnings during a Double-XP Weekend still feel like I'm underperforming,
there's something terribly wrong with the reward system...

You can find/contact me in game as @PatricianVetinari. Original Join Date: Feb 2010.

Last edited by lordhavelock; 02-18-2013 at 05:00 PM.
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 73
# 438
02-18-2013, 02:18 PM
Quote:
Originally Posted by dragonsbite View Post
Buy a shuttle or small ship if you don't already have one. Assigned a boff to that small ship. That will free up the boff to be able to assign it to the large ships. Rinse, repeat for any large ship boff station that doesn't work. If it still doesn't work, enter small ship bridge interior and do as above. Although the former seems to work every time now for me.
Not everyone can afford to buy a small ship/shuttle and nor should they. There should be no need to pay money to assign BOff's. This is another way for Cryptic to line their coffers with our cash. The longer they leave the bug in place the more people will buy unnecessary ships to help assign their BOff's.
Disclaimer: This post is in no way intended to be a troll or flame or slur of any other kind towards anyone or anything either directly or indirectly involved in or with, or not involved in or with, Star Trek Online and I proffer my sincerest apologies to anyone who believes it is directed to the aforementioned.
Lieutenant
Join Date: Jan 2013
Posts: 37
# 439
02-18-2013, 02:33 PM
My Delta class shuttle with two BOff slots doesn't work, either. So the shuttle trick isn't a guarantee. Tried it with a Runabout, too, but it didn't make any difference.

All my BOff slots are "None" on every ship and shuttle I own on one of my characters, and I can't slot them. Was going to buy the Vesta pack for my Science captain, but he's the one unable to slot any bridge officers ... so I guess not.

I'm quite certain no one is even looking at this since it's a holiday weekend. Maybe we'll hear something Tuesday ... haha, right. Friday more like.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 86
# 440
02-18-2013, 02:41 PM
Got this bug to after the Temporal Ambassador Mission. Solved it by transwarping to Fleetstarbase, there i could reasign my BO?s. Worked on every Char.
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 12:03 PM.