Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 81
Ever since the launch of Season 7 on Tribble and today when it was released on holodeck I have been experiencing severe graphic issues when it comes to even getting ingame. I can't stay logged in for more then 5 minutes with out a black screen then having a error pop up saying "Windows has recovered from a graphics error"

I already have the game's graphics on the lowest setting as it is and my graphics driver is up to date. I never had a issue before this season so I am unsure what is going on here in regards to this issue.

I am really hoping the stability gets fixed soon because I really want to be able to play and try out all the new content for Season 7.
----------------------------------------------------


STO Member Since November 2010 | Tribbles are Friends NOT Food!
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 6
# 2
11-14-2012, 05:37 AM
I am experiencing the same exact issue. Before season 7 My computer ran STO perfectly, without a hitch. Now, any combat, what so ever freezes my graphics and I get a message that windows recovered from a graphics acceleration issue.

I have posted about this before, yet absolutely no response from Cryptic. They seriously screwed something up with S7.

One response I got was the fact it was direct x11 and some computers can't handle it. I changed back to direct x9, but I am still experiencing the crashes. This was from a fleet mate, not Cryptic.

FIX THIS ISSUE CRYPTIC!!!!!
Ensign
Join Date: Oct 2012
Posts: 8
# 3
11-14-2012, 05:53 AM
I am experiencing the exact issue, I log to the game, blackscreen, game freezes my entire system and I have to force boot my system. Happened to me on tribble too and I could not participate in the Beta.

Season 7 is being a pain in the ass, we need this issue fixed.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 81
# 4
11-14-2012, 10:21 AM
I have also tried to flash my BIOS, and that did nothing. Now this does happen with Eve Online as well, however for EO I "know" exactly what causes it. I can predict when it "will" happen; no questions.

For EO it crashes if I jump a star-gate, however I can bypass this by simply minimizing the window for 5-10 seconds then bringing the game back up. I know it may sound weird, but it works like a charm.

But STO I can't even do that, I don't know when it will happen, it goes down randomly every couple minutes. I have had to force close STO, but if I force close STO after a crash, everything gets messed up on my computer (eg. Windows 7 task bar and windows no longer have that blue bar lining, and instead is grey as if it was from Windows 2000; and no images/flash will display on websites), so this is seriously screwing up with my computer regardless ...
----------------------------------------------------


STO Member Since November 2010 | Tribbles are Friends NOT Food!
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 81
# 5
11-14-2012, 10:23 AM
But I am glad to hear at least I am not alone with this issue; so it does lead me to believe that something was changed with the graphics engine and is not working with certain systems.
----------------------------------------------------


STO Member Since November 2010 | Tribbles are Friends NOT Food!
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,069
# 6
11-14-2012, 01:26 PM
Quote:
Originally Posted by tribblequeen View Post
But I am glad to hear at least I am not alone with this issue; so it does lead me to believe that something was changed with the graphics engine and is not working with certain systems.
They made that big map and they had to change how distances are rendered.That means they changed something to graphics engine which means we will see a fix very soon in s14.
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
# 7 Graphics crashes with s7
11-14-2012, 03:43 PM
I'm having the same crashing problems since S7 was released yesterday. Before that I rarely ever crashed. Now I'm crashing once every hour or two. It's pretty frustrating.
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 9
# 8
11-15-2012, 12:49 PM
wtf.......fix this please....
Lieutenant
Join Date: Jul 2012
Posts: 61
# 9
11-15-2012, 09:40 PM
Just put the game in small screen, trust me
http://i336.photobucket.com/albums/n337/lightspeedpurple/Star%20Trek/PhoXo27.png
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 420
# 10
11-15-2012, 09:52 PM
Hey Captains, please post some data so if a Dev does read this or the other thread (http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=447271) he will have some info to go on.

Sorry to hear about your issues. Hope they fix it soon so you can enjoy S7.
Click link at right and add your support!
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:59 AM.