Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,481
# 1 Dissapearing NPC Groups
12-06-2012, 09:08 AM
I've noticed a bug that while in the Foundry preview, NPC groups seem to on occasion vanish half way through a fight. I haven't seen any evidence yet that this continues after publish, but even for testing purposes, this can be very annoying as it will break any attached objective or trigger.

@greendragoon
Survivor of Romulus
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,895
# 2
12-06-2012, 09:58 AM
Are these mobs that you have patrolling? Cause I had that bug on tribble and it was with mobs I had set to patrol.
The Foundry Roundtable live Wednesdays at 7:30PM EST/4:30PM PST on twitch.tv/thefoundryroundtable
Forum Logic dictates that if the devs don't do what a poster wants, they therefor actively hate what that poster is advocating for.
Forum Logic =/= Real Logic
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 466
# 3
12-06-2012, 11:36 AM
I saw this in my mission yesterday during previewing. Both on ground and in space. Have two large groups in space and they would start vanishing while fighting one another, then reappear half a map away and start fighting again.

Ground is different, they'll just fall through the floor, regardless of elevation settings.

The falling through the floor ones were set on patrol, but not all of them were and it still happened.

Space has none set for patrol.

[Unrepentant] Lapo@overlapo: the problem with space STF
is that you can't properly teabag your defeated opponent

Unrepentant: Home of the Rainbow Warrior and the Rainbow Brigade.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 845
# 4
12-06-2012, 11:56 AM
I noticed that my NPCs were falling through the floor when in combat also and they were not set to patrol. It happened with every single NPC group on the Generic Starship Bridge, including my Boffs. I don't know if it happens on other maps because I haven't really checked.

Are the problems fixed after publish, because if not we have a big problem?


Click here for my Foundry tutorial on Creating A Custom Interior Map.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 845
# 5
12-06-2012, 03:45 PM
I'm experiencing the problem in space as well. It seems to happen especially with the Hirogen Battleship when it uses Jam Targeting Sensors. It jumps 30 km away. But it happens with other ships, too.

The Hirogen Battleship also seems to wink out of existence sometimes if it can't immediately engage you. Something really screwy is going on.

And, even if it works after publishing, the current mess makes it so testing is almost impossible.


Click here for my Foundry tutorial on Creating A Custom Interior Map.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,054
# 6
12-08-2012, 05:09 PM
Quote:
Originally Posted by nagorak View Post
I noticed that my NPCs were falling through the floor when in combat also and they were not set to patrol. It happened with every single NPC group on the Generic Starship Bridge, including my Boffs. I don't know if it happens on other maps because I haven't really checked.

Are the problems fixed after publish, because if not we have a big problem?
I just tested this on Generic Bridge 01. I had two mobs (Borg Lt 03 and Fed Lt 03) engaged in combat. Nobody fell through the floor. Was this the same bridge that you used?
Rihannsu
Join Date: Jun 2012
Posts: 13,498
# 7
12-08-2012, 05:47 PM
I've been seeing a strange bug that causes both NPCs and Boffs to spontaneously relocate to a predefined location. The catch? It's not the default spawn point.... It might be the 0/0/0 point though. I'm not quite sure. Zelatta Space#2 after the battle starts some of the ships suddenly relocate to a spot in the dead center of the map.... and inside a planet... On outdoor ground maps, such as Zelatta surface, the point they move to is off the edge of the map and under the ground.... needless to say they don't come back. In the case of Boffs it seems to be triggered by them bumping into something. In any situation where they would stop moving they warp to the zero point.

this sounds like it might be related to your issue. But I've noticed that the issue disappears when you publish the map.
HAIL HYDRA!

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
I can haz joystick!
MMOs aren't charities. Corporations are supposed to make a profit. It's what they do.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 845
# 8
12-08-2012, 05:57 PM
Quote:
Originally Posted by nagorak View Post
I'm experiencing the problem in space as well. It seems to happen especially with the Hirogen Battleship when it uses Jam Targeting Sensors. It jumps 30 km away. But it happens with other ships, too.

The Hirogen Battleship also seems to wink out of existence sometimes if it can't immediately engage you. Something really screwy is going on.

And, even if it works after publishing, the current mess makes it so testing is almost impossible.
It turns out the Hirogen Battleship winking out was because it was embedded in an invisible wall. Apparently NPCs despawn if they're stuck now. Increasing the size of the invisible wall cage fixed that problem.

However all other space NPCs warp far away. I think they're jumping to the middle of the map. It makes testing difficulty absolutely impossible in preview. Pathing works after publish, but it's going to be a major pain if we can't test combat balance until after publish.


Click here for my Foundry tutorial on Creating A Custom Interior Map.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 845
# 9
12-08-2012, 06:06 PM
Quote:
Originally Posted by kirksplat View Post
I just tested this on Generic Bridge 01. I had two mobs (Borg Lt 03 and Fed Lt 03) engaged in combat. Nobody fell through the floor. Was this the same bridge that you used?
Yeah it's Generic Bridge 01. They're falling through in preview. I haven't tested if it works after publish, but I expect that it does. Of course, reviewing is off, but no one as mailed me that they had a problem so far. I'll check to make sure it's all good in a few minutes.


Click here for my Foundry tutorial on Creating A Custom Interior Map.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,054
# 10
12-08-2012, 06:15 PM
Quote:
Originally Posted by nagorak View Post
Yeah it's Generic Bridge 01. They're falling through in preview. I haven't tested if it works after publish, but I expect that it does. Of course, reviewing is off, but no one as mailed me that they had a problem so far. I'll check to make sure it's all good in a few minutes.

I was also testing in preview. Can you see if you can recreate it and then tell me the exact mobs that you're using?
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:34 AM.