Career Officer
Join Date: Aug 2012
Posts: 13
I installed that new "platform update for Windows 7" (KB2670838) on my Windows 7 x64 Service Pack 1 system last night, and Star Trek Online started crashing on launch. Has anyone else experienced this issue?
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 217
# 2
02-27-2013, 12:59 PM
Same problem here as that was the only thing that I did change on my system. Today, after starting the computer, the launcher crashes with a Cryptic Error immediately after pressing the 'Engage' button. I did try patching, tried forcing a check - to no avail.

The weird thing being: sometimes, I was able to log in. Got to character selection once, selected a character... - and made the mistake of going back to windows to load TS3 to speak to my fleetmates. Which did reward me with a black screen and the STO mouse pointer when going back to STO - and no change to that after several minutes.

Another fleetmate has the same problem and is currently downloading STO again to try a fresh reinstall.

Last edited by deianirrah; 02-27-2013 at 01:02 PM.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 125
# 3
02-27-2013, 01:07 PM
I getting the same issue. I updated Windows 7 and now the game crashes everytime I load the launcher. I guess I cant be getting zen now with my game crashing lol Im glad I waited.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 125
# 4
02-27-2013, 01:26 PM
I fixed it !!! I had to roll back my computer to before the windows 7 update. So for me I had to do a system restore to 2/24/2013. That was when I updated my Java. Once I did the restore STO launched and I am playing it now. Hope this helps
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 217
# 5
02-27-2013, 02:25 PM
Fixed it as well - strangely enough. We are using TS3 in our Fleet and the Overlay plugin does bork up things. Once I deactivated the Overlay plugin, I could get ingame.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 125
# 6
02-27-2013, 03:04 PM
I use TS3 too. I wish I thought of that before I rolled back my computer lol
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 556
# 7
02-27-2013, 03:08 PM
This is not good, my machine auto updated last night. Hopefully STO doesn't bork for me either. This is a big deal if a Windows Update takes out STO.
1hr of work @NYS Min Wage 7.25 = 725 Zen
725 x 102 (or current exchange rate) DL = 73950 DL <- can you earn that per hour in game?

Join Date: Sep 2009 - I want my changeling lava lamp!
Career Officer
Join Date: Feb 2013
Posts: 40
# 8
02-27-2013, 04:17 PM
I'm having the same problem it seems, as every time I load up the game, via STEAM and login via the launcher, I get this error: 18647525
Republic Veteran
Join Date: Jul 2012
Posts: 37
# 9
02-27-2013, 04:32 PM
Yep, same problem. Windows update and suddenly the launcher would crash instantly. Wouldn't even allow me to log in. Launcher would immediately produce a crash.

I tried loading the game client directly and it would just go straight into the crash report.

Disabling TeamSpeak overlay did appear to correct this issue. But I consider this only a work around as I do kinda rely on the overlay to know who is talking.

I know Cryptic/PWI will say it's a fault with TeamSpeak because there could be absolutely nothing at fault with their program.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,482
# 10
02-27-2013, 04:56 PM
I'm not having this issue despite having the same preconditions (win7 update/steam etc).
nynik | Join Date: Dec 2009
<Dev> Oaks@dstahl: *checks for CBS listening devices in the office*
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 05:44 PM.