Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 147
# 1 Launcher Not Loading
03-18-2013, 05:36 PM
I've been receiving the following error message this evening when attempting to load the STO launcher:

Quote:
Unable to establish connection to Patch Server. Please check your Internet Connection. If problem persists, please contact Technical Support.
Nothing seems to be wrong with my internet connection, as I am able to access the game chat with my Trillian account. Is there work being done with the patch server, and if so, is there a way to fix it.

I'm also getting this message:
Quote:
The patchclient got a message while it was in a state with no response function.

Last edited by archanubis; 03-18-2013 at 05:42 PM.
Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 7
# 2
03-18-2013, 05:45 PM
I'm seeing a similar problem.

The launcher update does not seem to be working.

I also tried downloading the latest STO launcher from the following:

http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=505501

The launcher tried a couple of times then threw the following error:

"The patchclient got a message while it was in a state with no response function"

Not sure if this is related to the connectivity issues over the weekend, but I saw those issues from Friday- Early Sunday.

Windows 7 OS
Time Warner, Austin, TX
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 4,145
# 3
03-18-2013, 05:47 PM
I have the same problem, 5 times in last 15 minutes. Unable to launch game with current launcher, as well as backup copy.
KBF Lord MalaK
Awoken Dead

Now shaddup about the queues, it's a BUG
Ensign
Join Date: Dec 2012
Posts: 1
# 4
03-18-2013, 05:57 PM
#2 this is exactly what I did. I got that exact problem, then did a search on the forums, downloaded the launcher from the very thread you link, tried it and it doesn't change anything.

I get this error: "The patchclient got a message while it was in a state with no response function"

I did connect like 5 hours ago with absolutely no problem, now I'm blocked out...

Last edited by ytihay; 03-18-2013 at 05:59 PM.
Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 5
# 5
03-18-2013, 05:57 PM
Getting the same thing, game crashed and kicked me to desktop and the launcher wont even update or start. Just seems like Cryptic is beyond incompetent in keeping their game going I can only hope they are firing these worthless techs who can't even keep the service running. I am most definitely not going to be supporting them with a subscription from here on out cause quite frankly they wouldn't know what to do with the money I give them besides flush it down the toilet. It sure as hell isn't going to improving the stability of the game, a game that has been running this long should be getting better not getting worse lol pretty sad.
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 65
I have tried about 6 times to get on but the Autoupdater can't connect and then crashes. I wanted to ask here before I have to reinstall.
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 434
# 7
03-18-2013, 06:11 PM
Same problem here. They must not have updated the new launcher at that link yet. Hopefully they will soon...

[Edit] They just updated the new launcher. Thanks.
__________________________________________
Foundry: Yet Another Borg Mission
It's terrible but easy, and these Borg are way cooler than the mess STO and Voyager left us.
May not actually be "way" cooler or even "slightly" cooler.

Last edited by stevehale; 03-18-2013 at 06:20 PM.
Career Officer
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
# 8 Same same
03-18-2013, 06:21 PM
Getting the same issue (launcher not connecting) after a disconnect.
Career Officer
Join Date: Jan 2013
Posts: 59
# 9
03-18-2013, 06:22 PM
I just got kicked wh9ile map moving and now I can't get back in even loading in Safe Mode. not sure what is going on , but it sucks.
Former PWE Community Team Lead
Join Date: Jun 2012
Posts: 9,046
# 10
03-18-2013, 06:23 PM
The launcher was updated today. If you are having an issue, please see this thread: http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=505501

Cheers,

Brandon =/\=
Brandon "BranFlakes" Felczer | Former Community Team Lead for Perfect World Entertainment
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:36 AM.