Go Back   Star Trek Online > Support > Gameplay Bug Reports
Login

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Ensign
Join Date: Sep 2012
Posts: 9
# 1 Missing My Star Trek Fix!
03-21-2013, 04:43 PM
This is the first time I have tried to log on since today's update. I get "Fatal Error: Unable to initialize on-demand patching and connect to Patch Server: The connection was idle for too long." When I try to log on again, it asks to confirm my files which could take 10-20 min. I let it confirm but it still won't log on. A little help please.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,703
# 2
03-21-2013, 05:08 PM
Quote:
Originally Posted by tarawn View Post
This is the first time I have tried to log on since today's update. I get "Fatal Error: Unable to initialize on-demand patching and connect to Patch Server: The connection was idle for too long." When I try to log on again, it asks to confirm my files which could take 10-20 min. I let it confirm but it still won't log on. A little help please.
From the STO Launcher - click 'Options' - and make sure 'Enable On Demand Patching' is NOT checked (You're disabling the optional 'On-Demand' patching feature. Notre: This may cause a large download after doing so, as the server will download everything before allowing you to log in.
Formerly known as Armsman from June 2008 to June 20, 2012 http://sto-forum.perfectworld.com/image.php?type=sigpic&userid=91861979000&dateline=  1340755546
PWE Drone says, "Your STO community as you have known it is ended...Display names are irrelevant...Any further sense of community is irrelevant...Resistance is futile...You will be assimilated..."
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,448
# 3
03-21-2013, 05:12 PM
Quote:
Originally Posted by crypticarmsman View Post
From the STO Launcher - click 'Options' - and make sure 'Enable On Demand Patching' is NOT checked (You're disabling the optional 'On-Demand' patching feature. Notre: This may cause a large download after doing so, as the server will download everything before allowing you to log in.
The not-so-optional as its enabled by default on-demand and not everyone knows it feature. ^^
nynik | Join Date: Dec 2009
<Dev> Oaks@dstahl: *checks for CBS listening devices in the office*
Ensign
Join Date: Sep 2012
Posts: 9
# 4
03-21-2013, 06:01 PM
thanks for your help...this unfortunately didn't fix it.... guess I'll try a full redownload....
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,448
# 5
03-21-2013, 06:17 PM
Did you try to replace your launcher? As per here.

I'd try doing that and then perhaps some tests of my connection to the cryptic patch server before I tried redownloading anything.
nynik | Join Date: Dec 2009
<Dev> Oaks@dstahl: *checks for CBS listening devices in the office*
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 06:22 AM.