Lt. Commander
Join Date: Jul 2012
Posts: 128
# 11
03-25-2013, 12:43 PM
gmt+1 too, massive lags/disconnections for last month or so, unless I play around 1300-1500 hours, which I can't do fequently
meanwhile US players appear to be unaffected, EU isn't some third world or something, but in "perfect world" we just might be
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 20
# 12
03-25-2013, 01:15 PM
Several of my fleetmembers from the EU report the same issue.

No problems with their connection when connecting to internet, streaming videos or other games. So far only with Cryptic games. We keep investigating and sending in Tickets.
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 8
# 13 Time 2 Act ...or Awnser
03-25-2013, 01:31 PM
Quote:
Originally Posted by robinphoenixx View Post
Several of my fleetmembers from the EU report the same issue.
Indeed a Big Problem i have been giving .... New Modem ..New Internet 58d/6u ...Ping @ 17-23... 109ms @ Cryptic with nettest.exe.. Stable as Hell Except for STO???

just tell me why i can Game MMO's whitout any Downs or spikes but i cant play STO normally.

I am a Fleet leader that is falling behind in work and motivation at the moment .. so you dont dissapoint only me ...but LOADS of players to because i cant GAME WITH MY FRIENDS!!!

UPC (sign) GMT+1 Rotterdam

Time 2 Help out here Cryptic ..it has been for weeks now

Grz RossyOs
Career Officer
Join Date: Oct 2012
Posts: 41
# 14
03-25-2013, 01:58 PM
I have exactly the same problem. In a way it makes me happy that there's more people affected like that, because I started thinking that maybe my new PC got infected by some virus, or something... anyway - other MMO's seem to function just fine (although I did have VERY low download speed when updating Neverwinter for the recent beta).

I'm in Warsaw, so GMT+1, and this evening I honestly can't play the game... got blasted into pieces by a Reman commander 3 times... 1 because I really sucked at fighting him , and the other times because I didn't know the missile is coming before it hit me... not to mention his ship, and mine "jumping" in the space because of the lag... now I can't even log in.

Lt. Commander
Join Date: Feb 2013
Posts: 104
# 15
03-25-2013, 02:06 PM
Quote:
Originally Posted by drachenfeles View Post
gmt+1 too, massive lags/disconnections for last month or so, unless I play around 1300-1500 hours, which I can't do fequently
meanwhile US players appear to be unaffected, EU isn't some third world or something, but in "perfect world" we just might be

Until the past couple of days I had been plagued by this too...from the west coast of Canada...so it's not just a Europe thing. I feel your pain. I take each login that I don't have unplayable lag and rubberbanding as a win right now, which is a pretty sad state of affairs.

It would be great to see a post from them saying "Look, we know the problem exists, we know it isn't you and that it's us and/or our service providers and we're working on it" coupled with some theory from their network engineers as to what the problem is.
Career Officer
Join Date: Oct 2012
Posts: 41
# 16
03-25-2013, 02:20 PM
Quote:
Originally Posted by hiplyrustic View Post
Until the past couple of days I had been plagued by this too...from the west coast of Canada...so it's not just a Europe thing. I feel your pain. I take each login that I don't have unplayable lag and rubberbanding as a win right now, which is a pretty sad state of affairs.

It would be great to see a post from them saying "Look, we know the problem exists, we know it isn't you and that it's us and/or our service providers and we're working on it" coupled with some theory from their network engineers as to what the problem is.
Amen to that... I love this game, but today i got to the point where it simply is impossible to play it. It's similar with Champions Online (though honestly it's not a big problem for me), so it seems like a general Cryptic issue :|.

And I really wanted to play one more Romulan mission before going to bed and reading Rihannsu .
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 147
# 17
03-26-2013, 03:36 PM
Same problem, for last 2 weeks very big lags every evening
(gmt+2)
Captain
Join Date: Jul 2012
Posts: 560
# 18
03-27-2013, 02:54 AM
I did a tracert (lookup the thread about diagnosing rubberbanding/lag). Looks like that atlas.cogentco server is acting up again...


Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms router.belkin [192.168.2.1]
2 * * * Request timed out.
3 28 ms 35 ms 31 ms 202.128.2.93
4 11 ms 32 ms 15 ms sw1-sw2.guam.net [202.128.2.21]
5 184 ms 149 ms 174 ms xe-11-2-0.gw9.la.guam.net [198.81.233.66]
6 146 ms 169 ms 173 ms ix-0-1-3-0.tcore1.LVW-LosAngeles.as6453.net [66.
110.59.5]
7 213 ms 148 ms 159 ms if-2-2.tcore2.LVW-LosAngeles.as6453.net [66.110.
59.2]
8 * 159 ms * Vlan28.icore1.EQL-LosAngeles.as6453.net [216.6.8
4.54]
9 165 ms 173 ms 172 ms te0-0-0-26.ccr22.lax05.atlas.cogentco.com [154.5
4.12.37]
10 170 ms 150 ms 150 ms te0-4-0-3.ccr22.lax01.atlas.cogentco.com [154.54
.88.194]
11 203 ms 207 ms 204 ms te0-0-0-5.mpd22.iah01.atlas.cogentco.com [154.54
.0.242]
12 233 ms 201 ms 198 ms te0-0-0-2.ccr22.atl01.atlas.cogentco.com [154.54
.5.93]
13 212 ms 215 ms 239 ms te0-5-0-7.ccr22.dca01.atlas.cogentco.com [154.54
.42.201]
14 217 ms 238 ms 216 ms te0-6-0-1.ccr22.jfk02.atlas.cogentco.com [66.28.
4.81]
15 308 ms 270 ms 308 ms te0-1-0-4.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54
.6.9]
16 271 ms 268 ms 266 ms te4-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [66.28.4.25
4]
17 * 272 ms 268 ms 38.111.40.114
18 * 274 ms 311 ms 208.95.185.41

Trace complete.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 56
# 19
03-27-2013, 04:48 AM
I have been experiencing some lag in-game too. It is at its worst when i am either at Earth Starbase, Starfleet Academy, First City or Klingon Academy. In those 4 areas, it lags until it is unbearable.

So, for now, I am avoiding Earth and the Klingon homeworld for the time being.
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
# 20
03-27-2013, 10:52 AM
I have tested my PC lag problem is not on my end.

On speed test i have 118 ping too USA Atlanta and download 71.59 upload 5.86. (while downloading)

I have no problem with other games only with STO. Game is unplayable...
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 10:19 AM.