Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Performance
01-12-2010, 04:28 PM
Hello,
i think it would be very interesting to compare the performace between different computers. To see you fps you type in /showfps 1 into chat. To disable it type in /showfps 0 into chat (thanks to Snarll for the info). Alternative u can use FRAPS http://www.fraps.com/ (itīs free, only pro version costs money, but u dont need it for showing fps)
Net statistics, including ping, can be shown with "/netgraph 1", and disabled with "/netgraph 0". (tnanks to Pliny)
In my opinion, i have to less fps, but maybe thatīs normal at this game. Please post your average fps at the situations, not your max. Please test it one time with Maximum graphic settings, if possible.
To make the results more comparable, it would be the best if you all write down the information like this (u can copy and paste and fill in your data):

System
CPU (Type, Cores, Clock):
GPU (Type, Clock):
GPU driver version:
Operating System:

Game settings
Resolution:
Quality Settings (Minimum/Low/Recommendet/Maximum):
Anti Aliasing (0/2/4/8):

Performance
FPS @ choosing Character:
FPS @ space:
FPS @ ground battle:
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-12-2010, 04:35 PM
Ok, so i make the beginning
There is no big difference if I have 0x AA or 4x AA. edit: it depends on graphic settings, When some settings are enabled, activating and deactivating AA makes relativ big difference.
You have a bit more performance if you fullscreen and NOT window maximized, I have 47 fps @ fullscreen and 55 fps @ maximized @ character selection.


System
CPU (Type, Cores, Clock): C2D 2x3,4GHz
GPU (Type, Clock): Nvidia GTX 260 (216), 650/1400/1050 MHz
GPU driver version: 190.62
Operating System: Windows 7 x64

Game settings
Resolution: 1920x1200
Quality Settings (Minimum/Low/Recommendet/Maximum): Maximum
Anti Aliasing (0/2/4/8): 4

Performance
FPS @ choosing Character: 47
FPS @ space: 30-60
FPS @ ground battle: 10-20
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-13-2010, 04:06 AM
push ...........
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
01-13-2010, 04:10 AM
How does one enable visible FPS monitor in game?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
01-13-2010, 04:21 AM
Quote:
Originally Posted by VainEldritch View Post
How does one enable visible FPS monitor in game?
You can use FRAPS http://www.fraps.com/.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
01-13-2010, 04:54 AM
Quote:
Originally Posted by -TITAN- View Post
You can use FRAPS http://www.fraps.com/.
No in-game FPS/ping monitor?

Ok, I'll try that.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
01-13-2010, 05:41 AM
Try;

/showfps 1

In the Chat Window
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
01-13-2010, 06:22 AM
Quote:
Originally Posted by VainEldritch View Post
No in-game FPS/ping monitor?
The game has both. As Snarll mentioned, "/showfps 1" in the chat box will turn on the framerate monitor. You can turn it off with "/showfps 0". Net statistics, including ping, can be shown with "/netgraph 1", and disabled with "/netgraph 0".
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
01-13-2010, 07:11 AM
thanks snarll and pliny for the info! I have updated the starting informatione. please post your fps
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
01-13-2010, 08:59 AM
Intel Core 2 Duo E84oo Wolfsdale, 2 nVidia GeForce 9800 GTX+ SLI, 2 WD Cav 500GB Sata HDs, RAID 0.
Not sure abhotu FPS, but my ingame graphics are all set to max and the game runs smooth as silk and fast.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 08:07 AM.