Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Downloaded the setup from Fileplanet, and when i got to activate it, it states that it cant fit in memory and shuts off.

I have 2 Gigs of memory and 6 Gigs of virtual memory
I am running a Intel Core 2 6700 at 2.67 GHz
I am running 32 bit Windows 7
I have a 250 GTS NVIDIA Graphics card

This is very irritating, as i have been trying to download the game for days now, and now that i have it, it will not install.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-13-2010, 05:25 PM
I am having the same problem. I have 4 gigs of physical memory, so there is no reason this game should not be able to install and run on my system.

What is up with this?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-13-2010, 05:50 PM
I have had a similar error. >.< I have more room than the download needs but it got to 99% downloaded (after 6 hours) and says there's nto enough room. Then, it exits the dowload and nothing was accomplished. I've double checked, but It's an error. It appears that I won't even be able to reach the install page.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
01-14-2010, 08:44 AM
So devs, what do we do?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
01-14-2010, 08:50 AM
Please remember that the revised system requirements point to needing more than 2GB of RAM to run smoothly. Plus a lot of people forget to turn off memory-eating programs. I myself use a virus scanner that detects games and reduces it's footprint accordingly, plus the Windows Vista/7 Superfetch feature really doesn't help gamers so you could try turning it off and see if the memory problems were caused by Superfetch not cleaning the cache correctly. Worst.. Windows... Feature.. Ever.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
01-14-2010, 09:57 AM
I'm having the same problem. Has anyone found a fix for this yet?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
01-14-2010, 10:46 AM
Are all you guys running XP? with Fat32 hard drive partitions?

My first suggestion would be to format your hard drives and rebuild them with NTFS partition sizes. This also leads to my second point which is, most people never bother re-installing windows. Having a 2 year old copy of windows won't help you run STO any better.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
01-14-2010, 01:14 PM
My PC is less than a month old. Brand new install of Windows 7. I have 4 gigs of RAM in my PC.

I still get this problem.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
01-14-2010, 01:18 PM
Make sure you check how much hard drive space you have left.

7gb is a lot to swallow for a download and the install will make it even bigger, so make sure you have plenty open. I usually like to have no less than 20GB free hard drive space at any given time.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
01-14-2010, 02:56 PM
Turns out that my download of the Client setup was corrupted.

I have re-downloaded from File Planet and the installer works fine.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:56 PM.