Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 21
01-15-2010, 11:40 AM
when i turned this nettest on he worte me some ports that timed out and my firewall was messege me

with some warining so i turned off and its closed this nettest window so i reenter and look :

http://yfrog.com/iz75964632p

please help!

i have to play this great game!!!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 22
01-15-2010, 11:41 AM
First of all, thank you very much for replying.

I ran this Nettest, and I get a timed out result for all ports. Though process explorer which I tried monitoring nettest with, reports it has established connection all these times.
Also, I gave full access (through firewall and the like) to Nettest (and to STO launcher, gameclient and whatnot).

http://img685.imageshack.us/i/stoprob1.jpg/
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 23
01-15-2010, 11:47 AM
http://s793.photobucket.com/albums/y...o.jpg&newest=1

I got my copy of the beta from Gamestop.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 24
01-15-2010, 11:49 AM
if nettest is the active window an alt prtscn will just capture the nettest window to copy into paint to save as a jpeg.
good connections are 300-500 columns 1 and 3 and arround 20 on columns 2.
if you are getting time out on ports as the game uses ports 7000-7500 then something along the path to the server is blocking the ports . if readings are less that the good then something is likely filtering or delaying the packets along the path to the server.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 25
01-15-2010, 12:05 PM
Quote:
Originally Posted by Smahot
when i turned this nettest on he worte me some ports that timed out and my firewall was messege me

with some warining so i turned off and its closed this nettest window so i reenter and look :

http://yfrog.com/iz75964632p

please help!

i have to play this great game!!!
It looks like something is blocking your connection to our servers. It could be a firewall, or your ISP. You will need to resolve this before you can login.

Quote:
Originally Posted by tpek View Post
First of all, thank you very much for replying.

I ran this Nettest, and I get a timed out result for all ports. Though process explorer which I tried monitoring nettest with, reports it has established connection all these times.
Also, I gave full access (through firewall and the like) to Nettest (and to STO launcher, gameclient and whatnot).

http://img685.imageshack.us/i/stoprob1.jpg/
Same as above, something is blocking connections. Sounds like it may be a software firewall issue, so you might want to try entirely disabling it as a test.

Quote:
Originally Posted by comzakarian View Post
http://s793.photobucket.com/albums/y...o.jpg&newest=1

I got my copy of the beta from Gamestop.
You connection looks fine. Are you able to ping patchserver.crypticstudios.com?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 26
01-15-2010, 12:08 PM
I posted my attempt below this one to ping the thing you told me to.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 27
01-15-2010, 12:15 PM
I managed to ping it I think.
http://s793.photobucket.com/albums/y...2.jpg&newest=1

That is the photo of my attempt.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 28
01-15-2010, 12:16 PM
Quote:
Originally Posted by comzakarian View Post
How do I ping patchserver.crypticstudios.com? Sorry, I am not sure what you mean.
Start -> Run
Type cmd in the box, hit return.
At the prompt type (without the quotes) "ping patchserver.crypticstudios.com" and hit return.

You should get something like this:

Pinging patchserver.crypticstudios.com [208.95.184.25] with 32 bytes of data:
Reply from 208.95.184.25: bytes=32 time=117ms TTL=54
Reply from 208.95.184.25: bytes=32 time=114ms TTL=54
Reply from 208.95.184.25: bytes=32 time=121ms TTL=54
Reply from 208.95.184.25: bytes=32 time=114ms TTL=54

Ping statistics for 208.95.184.25:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 114ms, Maximum = 121ms, Average = 116ms
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 29
01-15-2010, 12:17 PM
Quote:
Originally Posted by comzakarian View Post
How do I ping patchserver.crypticstudios.com? Sorry, I am not sure what you mean.
Open a Command Window (aka DOS window, etc.; try All Programs / Accessories, or type "cmd" in the Run box) and type the command "ping patchserver.crypticstudios.com" (without the quotes) and hit Enter. Ideally, you should get a series of Reply listings with times, which you should probably copy and paste into a reply. If you get "Connection timed out" or other sorts of errors, it's not a good sign; although some ISPs (unhelpfully) block pings even if they let other traffic through.

If the ping command succeeds, it might be helpful to run a related command, "tracert patchserver.crypticstudios.com", which gives a longer and more detailed list of how your network path gets from your computer to Cryptic.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 30
01-15-2010, 12:18 PM
Quote:
Originally Posted by coderanger
It looks like something is blocking your connection to our servers. It could be a firewall, or your ISP. You will need to resolve this before you can login.



Same as above, something is blocking connections. Sounds like it may be a software firewall issue, so you might want to try entirely disabling it as a test.



You connection looks fine. Are you able to ping patchserver.crypticstudios.com?
Quote:
Originally Posted by nyoron
Start -> Run
Type cmd in the box, hit return.
At the prompt type (without the quotes) "ping patchserver.crypticstudios.com" and hit return.

You should get something like this:


Pinging patchserver.crypticstudios.com [208.95.184.25] with 32 bytes of data:
Reply from 208.95.184.25: bytes=32 time=117ms TTL=54
Reply from 208.95.184.25: bytes=32 time=114ms TTL=54
Reply from 208.95.184.25: bytes=32 time=121ms TTL=54
Reply from 208.95.184.25: bytes=32 time=114ms TTL=54

Ping statistics for 208.95.184.25:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 114ms, Maximum = 121ms, Average = 116ms
Thanks man I posted my attempt on photobucket above you. http://s793.photobucket.com/albums/y...2.jpg&newest=1
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:42 AM.