Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
I have been having constant crashing issues after loading from a ground location to space location. It will happen about 25%-50% of the time in normal sector space and the last 4 times I have loaded into a pvp space combat zone it crashed. Usually before the crash I see my character in space without her ship. I haven't had it happen during missions very often but the only trend if have noticed is loading from a ground zone to a space zone.

I have let the loader verify my files after every crash and submitted a crash ticket when it prompted me to. I have done a clean install of the client to try to resolve the issue as well as set my max fps to 60 and turn vertical sync on as recommended by some posts here for a possible GPU over-heating issue. At the beginning of Open Beta I rolled back my drivers to 190.62 but has worked fine until now. I play other games on my PC with no issue and the PC itself does not seem to have any issues. Below are my basic stats as provided by dxdiag.

Operating System: Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.090803-2339)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: GA-MA770-DS3
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6400+ (2 CPUs), ~3.2GHz
Memory: 3070MB RAM
Page File: 1104MB used, 5280MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 10

Edit: Forgot the GPU info.

Card name: NVIDIA GeForce 8800 GT
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 8800 GT
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0611&SUBSYS_23331682&REV_A2
Display Memory: 1778 MB
Dedicated Memory: 499 MB
Shared Memory: 1279 MB
Current Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (60Hz)
Monitor: SyncMaster 226BW(Digital)
Driver Name: nvd3dum.dll,nvwgf2um.dll,nvwgf2um.dll
Driver Version: 8.16.0011.9062 (English)
DDI Version: 10
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 8/16/2009 23:57:00, 7569920 bytes
WHQL Logo'd: Yes
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-18-2010, 12:59 PM
Anyone have any input? Yes I know I need a new PC but not an option and it was running fine until Yesterday.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-18-2010, 01:27 PM
Attempting another reinstall from different source. Wish me luck.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
01-18-2010, 01:36 PM
I'm experiencing the exact same thing today. If i see my avatar as my PC after beaming into space it's pretty much a guarantee that the client will CTD a few seconds later. There have been no patches today so i've no idea what is causing it.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
01-18-2010, 02:24 PM
Well my fresh download is 70% complete so if this doesn't fix it then I guess I will have to wait till Cryptic figures out the issue and patches it. I was playing Champions Online for a little while and had no issues, other games also work so I don't believe its an issue with my machine.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
01-18-2010, 02:30 PM
Same here, every time I beam into space I get a crash after the "person in space"

Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255) Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: OEM
System Model: OEM
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz (8 CPUs), ~2.7GHz
Memory: 6144MB RAM
Available OS Memory: 6136MB RAM
Page File: 1990MB used, 10277MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7600.16385 64bit Unicode

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce GTX 275
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTX 275
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_05E6&SUBSYS_11713842&REV_A1
Display Memory: 3688 MB
Dedicated Memory: 877 MB
Shared Memory: 2811 MB
Current Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (59Hz)
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model: HD2200
Monitor Id: GWY08A5
Native Mode: 1680 x 1050(p) (59.954Hz)
Output Type: DVI
Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,n vwgf2um,nvwgf2um
Driver File Version: 8.17.0011.9562 (English)
Driver Version: 8.17.11.9562
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
01-18-2010, 02:36 PM
Exact same issue, just started today.

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 1/18/2010, 17:34:43
Machine name: XPS_WIN7
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: Dell Inc
System Model: XPS 630i
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
Memory: 6144MB RAM
Available OS Memory: 6142MB RAM
Page File: 2627MB used, 9653MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7600.16385 64bit Unicode

---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce GTX 285
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce GTX 285
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_05E3&SUBSYS_0CB019F1&REV_A1
Display Memory: 3822 MB
Dedicated Memory: 1007 MB
Shared Memory: 2814 MB
Current Mode: 1920 x 1200 (32 bit) (59Hz)
Monitor Name: Dell E248WFP(Digital)
Monitor Model: DELL E248WFP
Monitor Id: DELA02E
Native Mode: 1920 x 1200(p) (59.950Hz)
Output Type: DVI
Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,n vwgf2um,nvwgf2um
Driver File Version: 8.16.0011.9062 (English)
Driver Version: 8.16.11.9062
DDI Version: 10
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 8/16/2009 23:57:00, 9380352 bytes
WHQL Logo'd: n/a
WHQL Date Stamp: n/a
Device Identifier: {D7B71E3E-46A3-11CF-2759-BB2C1EC2C535}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x05E3
SubSys ID: 0x0CB019F1
Revision ID: 0x00A1
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
01-18-2010, 02:37 PM
I have seen suggestions to turn off dynamic lighting in the video options, I will try that as soon as it is done. It is at 85% at the moment.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
01-18-2010, 02:48 PM
i have the same problem and send every time the ticket after crashing...

in the entire closed beta, my client don't crash, but now...every time i beamed into space.

please fix it...

greetings ben
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
01-18-2010, 03:03 PM
Quote:
Originally Posted by benselder View Post
i have the same problem and send every time the ticket after crashing...

in the entire closed beta, my client don't crash, but now...every time i beamed into space.

please fix it...

greetings ben
Yep the same here in OB I am rank 13 with no issues just last night and today.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 07:31 AM.