Lt. Commander
Join Date: Mar 2013
Posts: 189
# 101
06-11-2013, 03:09 PM
Yes, every few minutes since yesterday.
Ensign
Join Date: Jun 2013
Posts: 1
# 102
06-11-2013, 03:09 PM
From Colorado Springs, CO on CenturyLink:

Microsoft Windows [Version 6.2.9200]
(c) 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\WINDOWS\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 23 ms 23 ms 24 ms 184.99.0.11
3 23 ms 23 ms 22 ms cosp-agw1.inet.qwest.net [184.99.1.81]
4 58 ms 59 ms 65 ms lap-brdr-03.inet.qwest.net [67.14.22.78]
5 223 ms 59 ms 58 ms 63-235-40-86.dia.static.qwest.net [63.235.40.86]

6 59 ms 59 ms 59 ms cr1-te-0-5-0-3.lay.savvis.net [206.28.97.245]
7 302 ms 300 ms 307 ms cr2-bundle-pos-1.newyork.savvis.net [204.70.197.
34]
8 105 ms 104 ms 104 ms er1-te-2-1.newyorknyd.savvis.net [204.70.196.70]

9 151 ms 114 ms 113 ms msr1-te-0-3-0-0.bos.savvis.net [206.28.97.205]
10 136 ms 214 ms 295 ms 206.28.97.137
11 310 ms 312 ms 309 ms internap.Boston.savvis.net [208.172.51.230]
12 108 ms 108 ms 108 ms border11.te7-1-bbnet1.bsn.pnap.net [63.251.128.4
1]
13 115 ms 111 ms 121 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.
61.78]
14 123 ms 133 ms 189 ms 208.95.185.41

Trace complete.

C:\WINDOWS\system32>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.x.x
2 233 ms 88 ms 23 ms 184.99.0.11
3 22 ms 22 ms 23 ms cosp-agw1.inet.qwest.net [184.99.1.81]
4 58 ms 58 ms 59 ms lap-brdr-03.inet.qwest.net [67.14.22.78]
5 59 ms 60 ms 59 ms 63-235-40-86.dia.static.qwest.net [63.235.40.86]

6 254 ms 235 ms 59 ms cr1-te-0-5-0-3.lay.savvis.net [206.28.97.245]
7 105 ms 109 ms 105 ms cr2-bundle-pos-1.newyork.savvis.net [204.70.197.
34]
8 305 ms 356 ms 331 ms er1-te-2-1.newyorknyd.savvis.net [204.70.196.70]

9 115 ms 111 ms 113 ms msr1-te-0-3-0-0.bos.savvis.net [206.28.97.205]
10 111 ms 110 ms 110 ms 206.28.97.137
11 117 ms 162 ms 240 ms internap.Boston.savvis.net [208.172.51.230]
12 138 ms 108 ms 108 ms border11.te8-1-bbnet2.bsn.pnap.net [63.251.128.1
04]
13 111 ms 121 ms 111 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.
61.78]
14 176 ms 308 ms 315 ms 208.95.185.41



Nettest hangs here and never continues:

contacting nettest server..
Local IP: 71.219.225.37
Ping: 333.4 msec
Port: 80:
Ensign
Join Date: Nov 2012
Posts: 6
# 103
06-11-2013, 03:09 PM
I posted #97 above. I'm also a Centurylink customer. As I said, I'm usually never affected by anything other than complete outages, but this lag and being kicked over and over is horrible. Whatever the problem is, it started last night, and it also broke the "Tour the Galaxy" quest I was doing, and lagging really bad. When I logged on this morning, it was much much worse....basically all day has been horrible lag to where every character in an area just freezes for minutes at a time, then you're kicked.
Ensign
Join Date: Jul 2012
Posts: 18
# 104
06-11-2013, 03:10 PM
Nope, I am in Spartanburg, SC using Charter isp. My tracert is great, nettest not working well exactly as sirrunon posted above with timeouts. All i get now when launching game is a blank launcher white screen saying only "Loading. Please wait" lol
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 117
# 105
06-11-2013, 03:12 PM
I've contacted CenturyLink.

THEY ARE NO HOPE AT ALL!!! They are blaming STO/PWE and something to do with open ports.

Spoke with a stupid first level tech and one of their supervisors.

Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 66
# 106
06-11-2013, 03:15 PM
Somehow I doubt this is an ISP issue. I'm having all the same issues with STO, however, I can do everything else (stream movies/download windows updates/log into other website0games/STEAM updates for Shogun 2/stream music/upload files) with zero issues!
Rihannsu
Join Date: Apr 2013
Posts: 700
# 107
06-11-2013, 03:16 PM
It looks like Saavis which is located on the east coast is the bottleneck.. We had some issues with them doing MS Flight Sim multiplayer stuff as well. I could be incorrect but if i recall, they also maintain the US - European backbone of the net..

We Will Be Free!
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 9
# 108
06-11-2013, 03:17 PM
Quote:
Originally Posted by ask4spock1 View Post
I've contacted CenturyLink.

THEY ARE NO HOPE AT ALL!!! They are blaming STO/PWE and something to do with open ports.

Spoke with a stupid first level tech and one of their supervisors.

Same, Century Link also. I think it is on PW's end. I can play other mmo's just fine.
Whatever is going on seems to have gotten better, for me at least. I can finally log onto STO with very little lag.

Hmm, bet I just jinxed myself.
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 66
# 109
06-11-2013, 03:17 PM
Ahhh..just found this 10+ page thread about his issue here...

http://sto-forum.perfectworld.com/sh...1#post10756111
Rihannsu
Join Date: Apr 2013
Posts: 700
# 110
06-11-2013, 03:20 PM
Quote:
Originally Posted by ask4spock1 View Post
I've contacted CenturyLink.

THEY ARE NO HOPE AT ALL!!! They are blaming STO/PWE and something to do with open ports.

Spoke with a stupid first level tech and one of their supervisors.

Nooo, this isnt a CL issue. the posted traceroutes prove that. it seems to be bottlenecking at Saavis which is pushing out data return times to being as much as 304 ms, which is an eternity.

We Will Be Free!
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:35 PM.