Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 1 Loading times... wtf?
01-22-2010, 06:57 PM
ok so what's up with Super-Uber-Boring-Extra-Long loading times in this game? I have loading times of 5min+ most of the time... more than few times after 10min loading screen I actually ctrl+alt+delete the game and just try again (sometimes the loading shortens after few attempts)... I honestly hope that this is just a problem with me/my comp, coz this is unplayable...
anyone got similar problems or any idea how to solve this?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
01-22-2010, 06:59 PM
Loading times for me are around 10 seconds,can you post your specs and internet connection?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
01-22-2010, 07:04 PM
I noticed after the most recent patch that my loading times have gone down by quite a bit. Sorry to hear you're not experiencing the same.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
01-22-2010, 07:12 PM
That's most likely a RAM issue, I get an average of 10-20 second load times, depending on how long I've been playing, and this is with nothing but 2 GB of RAM, the bare minimum for gaming these days.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
01-22-2010, 07:14 PM
No loads take over 5 seconds for me unless there's a "server not responding" message, so... need a new computer maybe?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
01-22-2010, 07:15 PM
It would depend on his/her system,2gb RAM is fine on XP but not on VIsta.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
01-22-2010, 07:20 PM
the only thing you could call "a bit weaker" on my comp is processor... and it's not that weak... (CPU is not the problem, CPU usage during loading times is between 60-90%)

XP os
AMD Athlon 3500+ (Orleans core) works on 2.2Ghz
4gb RAM
ATI 4350
4gbit internet connection

P.S. I just started playing 2-3h ago after server came back from maintenance, and I'm not sure, but I think loading times were far faster in the first hour...
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
01-22-2010, 07:26 PM
Quote:
Originally Posted by 0DarkSorrow0 View Post
the only thing you could call "a bit weaker" on my comp is processor... and it's not that weak... (CPU is not the problem, CPU usage during loading times is between 60-90%)

XP os
AMD Athlon 3500+ (Orleans core) works on 2.2Ghz
4gb RAM
ATI 4350
4gbit internet connection

P.S. I just started playing 2-3h ago after server came back from maintenance, and I'm not sure, but I think loading times were far faster in the first hour...
No offence mate but you are quite someway below the recommended specs and just touching on minimum specs.

I would suggest you wait until release to see how things fair out for you,do remember that as release draws near they are patching the game which could add features that start to drain your pc that did not before.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
01-22-2010, 07:38 PM
hmm... the only thing that I see here that is "around" minimum specs is processor, and again, game isnt using my full processor speed...

As a matter of fact, when I created this thread, the last loading screen that I have (I am supposed to load Sol I think, as I just finished those borg battles and I'm supposed to meet with Quin) I cant load at all... the game is just stuck at the loading screen which goes on forever (didnt wait more then 15min tho...)
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
01-22-2010, 07:49 PM
Well I think if it was a game problem you would see many a post complaining about this,as you can see there is not.

My advice would be if you could not afford to upgrade then do what you can with your system.

For a start a would run a defrag to clear up some space,also take your in game options down and resolutions and build from the ground up.

If this all fails then check back,at the moment I only see it as player side.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 03:54 AM.