Go Back   Star Trek Online > Support > Gameplay Bug Reports
Login

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 164
# 1 Speed Control Bug ?
07-08-2013, 10:42 AM
I normally adjust speed in combat with Q and E !

Sometimes, not sure about any reason, i have to hammer Q for example, just to stop in combat. Sometimes, reardless of keybinds running or not, doesnt matter which ship, this makes me crazy cause i have to wait 3-4 seconds till i am ABLE to stop or adjust my speed. This makes any Alpha-ing or combat in general really annoying...

Am using a G19. Anyone having trouble with this ?

Ticket Nr #130708-000935

Last edited by heizluefta; 07-08-2013 at 10:49 AM.
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 164
# 2
07-09-2013, 05:32 PM
I had few PVP matches.....what the hell....!!!

It?s really gamebreaking for me.
I checked Ghosting.....works fine!
I checked bind....everything alright
I checked Speed control in various Situations.....every time many ships are involved i have that bug.....cant change speed for several (3-6) Seconds ! Although i checked if it could be the internal delay....but when bug is coming and i ONLY press Q or E, nothing happens for seconds....! PVP unplayable therefore !
And it happens in NoWin, PVP and normal PVE (e.g. Nukara Maps)!

This has to be investigated....!

It?s not about my Keyboard and not about my PC (I7, 6GB Ram, GTX570) !

And its working fine in other games and working fine in Situations without many Ships involved !

It doesnt depend which ship or Layout !

Do something please...
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 164
# 3
07-10-2013, 10:29 PM
Did some further testing:
This is also happening beamed up in ESD e.g.! But not so often.
If i just press E and Q in ticks of 0,5 sec per activation and adjust speed to full non impulse and reverse i also have some windows where tthe same is happening. Looks like the speedcontrol freezes and next possible speed adjustment although pressing Q is 3-5 seconds later. In crwowded Situations its happening once every 10 seconds....average.....

I am really confused that noone seems to have this issue. Makes me wonder if it could be my internet connection or something else.....but i dont believe so. I never had that bug before LOR. And that would be only one more bug under hundreds.

With that Bug flying an escort gets really depressing....plz help with that

Last edited by heizluefta; 07-10-2013 at 11:16 PM.
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 164
# 4
07-15-2013, 03:26 PM
Played few NoWins the last Days:

Also here:
Sometimes my speed-Adjustment fails. I want to stop, but the speed control somekind of freezes and no speed adjustment is possible for the next 5-6 seconds. In NoWin it happened, that a flew right through the warheads "punishing" my Q-Button (my G19 is working fine, that be said), no adjustment possible.

Ticket, Thread in Forums, no response !

Thx for just taking my resources/money and leaving me with this bug in great wide space !
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 164
# 5
07-17-2013, 07:34 PM
Another point:

I recently (last 2-3 days) thought about the possibility that some bugs are different symptoms of one major issue.

Example:

BOs and ships in rosters are beeing switched and so on.
Shuttle dismissing seems to work for ppl having bugs on scimitar. But doesnt work for all and isnt safe to be bug yet.
Keybinds....(my toons, wondering why no other is having that issue sor far i know) are not possible to reload/switch. I am flying with the keybinds i had few weeks ago.....if i wanna change something....doesnt work.

And then: also the speed control "freezing". I had 10 pvp matches tonight with different toons. Everytime the same. Especially when using keybinds extensively (in some combat situations thats more than in others).

That makes me think, that there "COULD" (not must) be a common factor.

Keybinds are stuck. Speed control freezes in situations with massive keybind-action. BOs and Ships doing crazy stuff in the rosters.
Is there any way that these things dont fit together in any way @cryptic ?

A Reaction would be nice because youre only reacting on posts like "this uniform and that glitch", but u avoid any communication about these major bugs. Thats just not fair !
And i really hope, that youre having "major financial Issues" therefore. Its not ok to get the ressources /money from the people and "only fix cosmetic bugs" ! And in addition give no reaction on these issues....

Do something plz.....give us a ETA or dont know....
no words...
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 164
# 6
07-19-2013, 08:50 PM
i dont know if im gonna get some warning soon because of bumping thread up...but.....then it shall be like that :

....i am still investigating.....i dont get the point.

Still i cant change/reload/switch my keybinds on any ship AND my speedcontrol still freezes (semms like randomly, but not sure) in combat and i flyyyyyyyy free like a bird !

Am i going to be without any answer/response ?
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 164
# 7
07-31-2013, 09:20 AM
....still flying through targets because cant stop sometimes....could i have any help with that?
Ensign
Join Date: Aug 2013
Posts: 25
# 8
08-19-2013, 05:03 PM
I'm having that issue on and off. Ever since I loaded ARC I get hit by that and a constant which is the fact my full impulse doesn't work properly or speed display. I can't engage full impulse through shift+r or clicking the actual on-screen button, I have to make room in my tray for the icon. I can disengage with all 3 though, so I think you're on to something with there being a MUCH larger issue.....*Someone F'ed the code*
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 06:07 AM.