Lieutenant
Join Date: Aug 2012
Posts: 49
When I log in, I can select a character, but when I try to load any of them, the loading bar reaches about 89 and then the red text "SERVER NOT RESPONDING" appears at the top of the screen. I am then kicked back to the log-in screen with the message "Timed out connecting to GameServer". I have tried multiple times to log-in with different characters and I have checked my internet connection. What is going on? How can I fix it?

Thank you!
Starfleet Veteran
Join Date: Jun 2012
Posts: 5
# 2
07-10-2013, 03:36 PM
I'm having the same problem... the glitches have become tiresome.
Vice Admiral Collin Michael McNeil
U.S.S. Alliance
NCC-93405-C
Odyssey Class
No Horizons To Distant
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,813
# 3
07-10-2013, 10:18 PM
I play three MMO games online...

STO is The Only One that actually SHUTS DOWN my Internet Modem while I'm playing the game!!!

I get into the game with little to no trouble most of the time...,

But within five to ten minutes I get the "SERVER NOT RESPONDING" notice and a moment later, my Modem just goes dark.

It's the damnedest thing I have ever seen....

My modem is only two months old, and I don't have any problems with the other two MMO's that I play, that can even compare to what STO does.

I actually don't really have any problems with my internet connection Except with STO.

I don't believe it is the game itself that causes the problem, I believe that it all has to do with the company that runs Cryptic's server bank in Boston.

Anytime I do a ping, that is where I have the longest delays.

It's time They either crack down on the crappy service that the Boston company is giving, or fire um and get a new one!!!

...... DaveyNY ...STO Forum Member since February - 2009
..............Star Trek Fan since Thursday Sept. 8th, 1966
There are No Longer any STO Veterans... We're Just People who have Played the Game for the last 4 years.
I Really Do Miss the little TOP Button at the bottom of the threads.
Ensign
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
# 4 same issue
08-05-2013, 12:32 AM
SAme EXACT thing happen to me. Only on my klingon character, every other character is fine. like wtf i paid money for ships i have on that character
Lt. Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 237
# 5
08-05-2013, 06:20 AM
A work around is a vpn service. Google for a free vpn service.
--
Lion Heart of Hammer Squadron
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 07:03 AM.