Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
I had a crash with a fatal error earlier today when trying to transport down to the Vega colony in the tutorial. Since then, I have been unable to load my character. After selecting my character and clicking Engage, it starts to load the map, and then I hear the Windows 'ding sound' and the loading process stops. I have to hit ESC to clear my screen, and then it goes back to the desktop and the CrypticError message box comes up. I fill them out and send it, but I still cannot play my game.

By the way, I am running Windows XP Professional 32 bit.

My video card is:

NVIDIA GeForce 7600 GT
DAC Type: Integrated RAMDAC
Approx. Total Memory: 256.0 MB

Any suggestions?
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2 System Info
01-24-2010, 08:16 PM
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 1/24/2010, 20:10:10
Machine name: ANTHONY
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.090804-1412)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: MSI
System Model: MS-7220
BIOS: Default System BIOS
Processor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3700+, MMX, 3DNow, ~2.2GHz
Memory: 1024MB RAM
Page File: 689MB used, 1772MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode


---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce 7600 GT
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 7600 GT
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0391&SUBSYS_C5533842&REV_A1
Display Memory: 256.0 MB
Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Plug and Play Monitor
Monitor Max Res: 1600,1200
Driver Name: nv4_disp.dll
Driver Version: 6.14.0011.9107 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 9/27/2009 16:12:22, 5900416 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp: n/a
VDD: n/a
Mini VDD: nv4_mini.sys
Mini VDD Date: 9/27/2009 16:12:22, 7655872 bytes
Device Identifier: {D7B71E3E-40D1-11CF-6178-58E500C2CB35}
Vendor ID: 0x10DE
Device ID: 0x0391
SubSys ID: 0xC5533842
Revision ID: 0x00A1
Revision ID: 0x00A1
Video Accel: ModeMPEG2_C ModeMPEG2_D ModeWMV9_B ModeWMV9_A
Deinterlace Caps: {6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(UYVY,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(UYVY,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(YV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{6CB69578-7617-4637-91E5-1C02DB810285}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
Registry: OK
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Enabled
DDraw Test Result: Not run
D3D7 Test Result: Not run
D3D8 Test Result: Not run
D3D9 Test Result: Not run

-------------
Sound Devices
-------------
Description: Sound Blaster Audigy
Default Sound Playback: Yes
Default Voice Playback: Yes
Hardware ID: PCI\VEN_1102&DEV_0007&SUBSYS_10091462&REV_00
Manufacturer ID: 1
Product ID: 100
Type: WDM
Driver Name: P17.sys
Driver Version: 5.12.0001.0519 (English)
Driver Attributes: Final Retail
WHQL Logo'd: Yes
Date and Size: 10/20/2005 17:16:24, 1406208 bytes
Other Files:
Driver Provider: CREATIVE
HW Accel Level: Full
Cap Flags: 0xF5F
Min/Max Sample Rate: 4000, 96000
Static/Strm HW Mix Bufs: 64, 63
Static/Strm HW 3D Bufs: 64, 63
HW Memory: 0
Voice Management: Yes
EAX(tm) 2.0 Listen/Src: Yes, Yes
I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No
Registry: OK
Sound Test Result: Not run

---------------------
Sound Capture Devices
---------------------
Description: Sound Blaster Audigy
Default Sound Capture: Yes
Default Voice Capture: Yes
Driver Name: P17.sys
Driver Version: 5.12.0001.0519 (English)
Driver Attributes: Final Retail
Date and Size: 10/20/2005 17:16:24, 1406208 bytes
Cap Flags: 0x41
Format Flags: 0xFFF


----------------------------
DirectPlay Service Providers
----------------------------
DirectPlay8 Modem Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.2180)
DirectPlay8 Serial Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.2180)
DirectPlay8 IPX Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.2180)
DirectPlay8 TCP/IP Service Provider - Registry: OK, File: dpnet.dll (5.03.2600.2180)
Internet TCP/IP Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpwsockx.dll (5.03.2600.2180)
IPX Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpwsockx.dll (5.03.2600.2180)
Modem Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpmodemx.dll (5.03.2600.2180)
Serial Connection For DirectPlay - Registry: OK, File: dpmodemx.dll (5.03.2600.2180)

DirectPlay Voice Wizard Tests: Full Duplex: Not run, Half Duplex: Not run, Mic: Not run
DirectPlay Test Result: Not run
Registry: OK

-------------------
DirectPlay Adapters
-------------------
DirectPlay8 Serial Service Provider: COM1
DirectPlay8 TCP/IP Service Provider: Wireless Network Connection 9 - IPv4 -

-----------------------
DirectPlay Voice Codecs
-----------------------
Voxware VR12 1.4kbit/s
Voxware SC06 6.4kbit/s
Voxware SC03 3.2kbit/s
MS-PCM 64 kbit/s
MS-ADPCM 32.8 kbit/s
Microsoft GSM 6.10 13 kbit/s
TrueSpeech(TM) 8.6 kbit/s
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
just got the game 2 day in the uk loads up ok made player then when i click it starts 2 load then screen gose black and error report thing comes up it keeps happing anyone know y and how 2 fix it
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-05-2010, 08:21 AM
Quote:
Originally Posted by ponchoped
just got the game 2 day in the uk loads up ok made player then when i click it starts 2 load then screen gose black and error report thing comes up it keeps happing anyone know y and how 2 fix it
why have you hijacked sombody elses post with a different issue. you need to tell us what the error is, hopefuly the error report window shows it we also need to know your sytem specs for all we know your pc dosent meet the requirements

in the mean time start the STO launcher click options and select force verify then logon, the game will then verify all the files are correct and without corruption it should replace any bad files it finds
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-05-2010, 08:36 AM
I have had thios problem too except i have had the game since december and it has worked fine up until now alll though beta and the launch, now its does the same thing click load character and fatal error appears. I am in the process of re-downloading the game on Steam as it has been suggested by other players that re-downloading and re intstalling the game will fix the issue.

as i said i am in the process of trying this so it might work.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 11:50 PM.